Кой е британският дипломат №1?

Външният министър на Великобритания Филип Хамънд идва на посещение в България
14 яну 2015 13:45, Екип на Bulgaria On Air
9
Кой е британският дипломат №1?
Филип Хамънд и Джон КериСнимка: Архив Reuters

Външният министър на Великобритания Филип Хамънд днес е на посещение в България. 60-годишният политик се прочу с изказването си, че "предпочита Великобритания да излезе от Европейския съюз, ако премиерът не успее да договори по-добри условия на членството".

През лятото на миналата година Филип Хамънд се оттегли от поста министър на отбраната и пое не по-малко отговорната роля на външен министър. Той зае мястото на Уилям Хейг. В своята Консервативна партия Филип Хамънд е познат като администратор, ръководил болезнени бюджетни съкращения, подготовката за изтегляне на войските от Афганистан и мащабна програма за съкращения в Министерството на отбраната. Именно той позволи жени да служат в подводниците във флота. Но изненадващо или не, не се сдоби с лоша слава в таблоидите на Острова.

Вероятно вниманието му към подробностите, граничещо с мания за контрол, е впечатлило Камерън, тъй като премиерът иска издържлива личност за предоговаряне на отношенията с Брюксел, отбелязва в. "Гардиън".

Завършил специалност „Философия, политика и икономика“ в Оксфорд, Хамънд има различни бизнес интереси, включително такива в сферите на недвижимите имоти, енергетиката, здравеопазването. Затова не е чудно, че в момента състоянието му се изчислява на между 7,5 и 9 млн.лири. Женен е, има две дъщери и един син, които живеят в графство Съри. В медиите рядко се появяват лични снимки.

Но не са рядкост тези с американския държавен секретар Джон Кери. Двамата намират общ език, особено по теми като иранската ядрена програма и климатичните промени.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Подготвя се плацдарма за новата Европейска война!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия двамата какво се намърдаха тука?Да не ни закриват???
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да се намери някой политик като унгареца да им каже : айде маxайте се ?
3
1
 
10
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КААКВО ИМ СТАВА ТА ВСИЧКИ СЕ ВТУРНАХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ. КАКВА ЛИ ГАДОСТ СА ЗАМИСЛИЛИ И НИЕ НАЛИ СМЕ СИ ПРОСТИ И *** СМЯТАМЕ, ЧЕ ОТ ДОБРИ ЧУВСТВА КЪМ НАС ИДВАТ НА ГОСТИ. СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя ли? Явно американеца не е достатъчен. Голямо притискане ще падне
1
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
нещо лошо ще се случи на българия