Ще помогнем на Франция да раздаде правосъдие, обеща Обама

Двамата с Камерън са за запазване на силните санкции срещу Русия
16 яну 2015 22:16, Красимир Ангелов
54
Ще помогнем на Франция да раздаде правосъдие, обеща Обама
Снимка: Reuters

САЩ и Великобритания ще помогнат на Франция да раздаде правосъдие след атентатите, окървавили Париж миналата седмица, обеща американският президент Барак Обама, цитиран от световните информационни агенции.

“Знам, че Дейвид Камерън ще се присъедини към мен, когато казвам, че ние ще продължим да правим всичко по силите ни, за да помогнем на Франция да раздаде правосъдие и че нашите страни ще работят заедно безпроблемно, за да осуетят на атентатите и да разбият тези терористични мрежи“, допълни Обама по време на пресконференция с Дейвид Камерън, състояла се след тяхната среща в Белия дом, пояснява Франс прес.

Обама добави, че не смята, че увеличаването на насилствения екстремизъм е екзистенциална заплаха и обеща, че този екстремизъм ще бъде победен, допълва Ройтерс.

"Феноменът на насилственият екстремизъм - идеологията, мрежите, способността да се набират млади хора, всичко това метастазира и е широкоразпространено и проникна общностите по света. Но не смятам, че това е екзистенциална заплаха. Това е заплаха, която ние в крайна сметка ще победим, но ние не можем да я победим единствено чрез оръжията", каза Обама.

На пресконференцията двамата лидери освен това се съгласиха да проведат военни учения срещу киберпрестъпниците и кибератаките и да установят съвместно "киберзвено", което да подготви тези учения и да споделя разузнавателни информации за злонамерени хакерски атаки, предаде Ройтерс.

По отношение на Русия Обама и Камерън се обявиха за запазване на силните санкции срещу страната. "Съгласни сме, че е необходимо да запазим тези силни санкции срещу Русия, докато тя сложи край на агресията си в Украйна“, поясни Обама, цитиран от Франс прес.

Британският премиер пък подчерта, че 2015 г. ще бъде повратна за американо-европейските преговори за споразумение за свободна търговия между САЩ и ЕС. Според него такава сделка ще донесе само на британските домакинства средно по 400 паунда на година.

Относно иранската ядрена програма двамата лидери казаха, че не са благоприятно настроени към приемането на нови санкции на този етап. Шесторката и Иран преговарят за цялостно споразумение по иранската ядрена програма, като преговорите трябва да приключат до 1 юли тази година, припомня Франс прес.

Обама призова американските конгресмени да бъдат търпеливи и да се въздържат от каквито и да е нормативни актове, призоваващи за нови санкции срещу Иран, посочва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKSРубладжиите са превзели този сайт, но скоро рублите няма да имат стойност - тогава ще изчезнат ;)
11
10
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен19Не, в САЩ
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15ти в България ли живееш?
9
2
 
5
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Двама се карат, третият печели! Арабите ще намажат от всичката тази дандания;)))
8
23
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен13Може да се броим на пръсти в този сайт, но в реалност, изборите показаха.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ще помогнем на Франция да раздаде правосъдие, обеща Обама"Време е за още една война Близкия изток.Кой ли ще спечели демокрация този път.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 12Що бе, човекът е много прав. Точно така ще стане. Слава Богу, *** се броите на пръсти, а и точно вие ще си намерите уважителни причини да се скатаете.
5
12
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен4По полечка бе човек, ти ще свършиш още преди да си го вкарал.Или вече си приключил активна състезателна дейност !?
4
1
 
13
 
! Отговори
калвача преди 9 години
Хайдее започнаха от Франция от запад и България от изток. Плана се изпълнява. Ама да видим сметката дали няма да е без кръчмар.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 ми номер хубаво си го написал, ама сложи си 1 кирилица, че си счупих очите...
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова САЩ вчера купи ракетни двигатели от РФ. Щото санкцийте са силни. Само така... :))
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът иска война ! Факт !Именно това бе основната причина за визитата на Джон Кери вчера у нас.Искат да въвлекат България във военния конфликт с Русия, който готвят американците.Няма да стане !У нас ще има гражданска война, ако продажните ни управници дръзнат да ни вкарат във война с братска Русия.Да живее Русия !Да живее братския руски народ !Вечна дружба !Долу Новия световен ред !Смърт на илюминати !