Богатите да плащат повече, предлага Обама

С 4% повече може да плащат семейства с доход над 500 хил. долара
18 яну 2015 11:48,
81
Богатите да плащат повече, предлага Обама
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Барак Обама ще предложи увеличение на данъците за богатите и налагането на големи налози на финансовите компании, като с приходите ще бъдат стимулирани хората от средната класа.

Предложението ще стане по време на годишната му реч "За състоянието на съюза", съобщи източник от администрацията във Вашингтон, цитиран от Ройтерс.

Президентът ще предложи да се вдигнат с 4% данъците за семействата с годишен доход над 500 000 долара, уточнява БНР. Преди Обама да стане президент, този данък беше едва 15 процента.

Предложението за затваряне на "данъчните вратички" за богатите американци и налагането на големи данъци на финансовите компании ще включва приходите от това бъдат стимулирани хората от средната класа, допълва БТА.

В речта във вторник вечерта на съвместно заседание на двете камари на Конгреса президентът на САЩ ще развие своята тема за равенство в доходите. Неговото правителство се надява да намери двупартийна подкрепа в контролираните от републиканците две камари. Но предложенията на Обама относно увеличаване на данъците може да срещнат възраженията на законодателите от Републиканската партия, отбелязва агенцията.
 
Още новини от "Свят" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всички демократични плюшковци коментират какво направи демокрацията с една уредена 9 милионна държава?!За 25 г в следствие на икономическия геноцид населението се стопи с 1/3 до 6 млн. Унищожени бяха изцяло селското стопанство, производството, а образованието и здравеопязвянето са доведени до крах!То слепите прогледнаха, само тъпите НЕ!Абсолютно всеки полицай или военен, който се грижи за комфорта на продажната *** е чисто и просто съучастник в унищожаването на България!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDo N 4 Пламен Кнсбто дръпна хубав пердах на Пукаролев в телевизиията и му взе страха.
20
2
 
7
 
! Отговори
офшор преди 9 години
Юнкер помогна на САЩ банки да източат трилиони от САЩ в ЕС.
19
6
 
5
 
! Отговори
Не трий бе боклук! преди 9 години
До "от 16 до 19"Редиш ли се за заплатка на края на месИцЪ, Бонго?Ако бях на мястото на твоя шеф и прочета какви ги ръсиш в нет-а ще ти ритна един в задникаи оставаш безработен на мига.Такива *** влюбени в работата "от девет до пет" са ми ясни.
18
5
 
13
 
! Отговори
данъкоплатец но защо преди 9 години
Когато падна бай Тошо ни казаха, че държавата е лош стопанин и трябва да станем частници.Обаче сега всичко стана скъпо и честния частник взима здравето на работника срещу мизерно заплащане!Защо стана така?!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А шефовете на Обама дали са съгласни???
16
2
 
6
 
! Отговори
Барак Обонго преди 9 години
Докрая на тази петилетка ще съм изравнил стандарта на живот на всички. Както казва другарят Маркс - от всеки според способностите, на всеки според нуждите.
15
4
 
9
 
! Отговори
До работодателите преди 9 години
До колкото разбирам никой не ви е карал на сила да правите нещо и да залагате имоти ,а сега да ревете колко е трудно.Правилата на играта зависят от правителството то трябва да създаде условията,а вие да произвеждате продукта с който се занимавате и за неудобствата ви най-малкия виновник са работниците.
14
6
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Българските чолбаджии-изедници огън да ги гори!Бял ден да не видят!
13
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16Ти колко бизнеса имаш та се изказа "компетентно"??Николко?Така си и знаех.На българака му дай да ляля на маса, в нет-а и т.н. Той за друго не става.А после се питат "абе що сме толкова бедни?"
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана бе, паричките свършиха май?
11
1
 
11
 
! Отговори
лешникотрошачката преди 9 години
е как може такова нещо г-н Обама...това ми намирисва на комунизъм ?! ;)
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Като е такава далавера да плащаш ниски заплати в *** що не станеш предприемач та да "забогатееш", бе ***?!*** и си заложи къщата, вземи заеми и започвай за да видиш колко е "лесно", колко са "работливи" *** и как ще ти вземат имотеца и всичко което си заложил за една година само.На проказки всички сте веУики ама като дойде време за работа и................УФ.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12"...........само се чудя работещите бедни у нас до кога ще ви търпят."??Нещо си се объркал, селянино.Комунизма си замина 1989.............. сега няма вече работноческо-селска власт и никойне пита плебса който рови по кофите какво искат.
8
9
 
13
 
! Отговори
До 8 Анонимен преди 9 години
Ало анонимния работодател не е лошо да си траеш защото за жълтите стотинки които плащате и индийци няма да ви дойдат,само се чудя работещите бедни у нас до кога ще ви търпят.
7
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
a taka trqbva da bade
6
1
 
17
 
! Отговори
Робин Худ! преди 9 години
Говори така щото му е последен мандат иначе никога не би посмял!
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2За мързеливци като теб никаква работа.Ще си внесем индийци да ни работят а за такива като теб ГЛАД!
4
4
 
12
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Интересно как биха коментирали това предложение купчината наши експерти и има ли то почва у нас.Все пак идва от там накъдето ние все тичаме.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не съм се съмнявал в другара Обама.