Разиграваха ни за "Южен поток", оцени Лавров

"Турски поток" ще повиши енергийната сигурност на Европа"
21 яну 2015 13:30, Елка Василева
139
Разиграваха ни за "Южен поток", оцени Лавров
Снимка: архив, Reuters

Москва разчита, че проектът "Турски поток" ще бъде реализиран и ще даде възможност за засилване на енергийната сигурност на Европа. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, на годишната си пресконференция.

Проблемът с газопровода „Южен поток“ е приключен, потвърди Лавров. Не можехме повече да протакаме изпълнението на задълженията си, а и честно казано ни разиграваха, каза той.

Още по темата

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември 2014 г. при посещението си в Турция, че проектът за газопровод „Южен поток“ е закрит, като вместо него ще бъде построен друг до Турция. От своя страна шефът на Газпром Алексей Милер каза, че до 2020 г. Русия ще се откаже от Украйна като транзитна страна за руския природен газ към Европа. Той посочи, че синьото гориво ще стига до турско-гръцката граница и посъветва европейските страни вече да започнат да изграждат нужната инфраструктура, за да получават от този газ.

Към предложения алтернативен проект – т.нар. „Турски поток“, вече проявяват интерес в Европа, посочи още днес Сергей Лавров. Сега се провеждат конкретни разговори, отбеляза той.

Според него „Турски поток“ ще даде възможност да бъде повишена енергийната сигурност на Европа, предпазвайки я от проблемни транзитни страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7Руснаците са бензиностанция, а американците - печатница
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8 И откъде казваш ЕС ще купува газ? Може би с кораби от САЩ, хахаха.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И така големия шлем стана набита каска!
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците и Руснаците са ни братя, а не хамериканци и еврогейове.
9
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кремълските джуджета прибраха парите за АЕЦ Белене, купиха 50 кв.км наша земя на безценица и сега се правят на обидени
8
5
 
4
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
А сега Турцуя ли ги разиграва?Турция не се разбра с Газпром за цените на газаМинистър Танер Йълдъз не вижда опасност за доставките през Украйна в близко бъдещеТурция не постигна споразумение с Газпром за цените на природния газ за 2015 г. Това заяви министърът на енергетиката на Турция Танер Йълдъз, цитиран от сайта world bulletin
7
4
 
11
 
! Отговори
aha преди 9 години
До ognyanz Ще има газ,само че с нацценка и САМИ ще си строим тръбата Но както и да е ,нали американците ще ни доставят газ с кораби ,там цената е нищо и никакви 650$ за 1000 кубометра+ ежедневно заплащане на наем за кораба който ще газохранилището ни някакви си над 100$ на ден ,като не слагам другите ежедневни разходи
6
20
 
10
 
! Отговори
Just Man преди 9 години
Турски поток едва ли ще бъде построен. Причините:1) Сегашния Син поток работи в момента на капацитет от 30%. Турция няма нужда от толкова газ2) Русия в момента изпитва икономически затруднения, няма нужния капитал да строи безмислена тръба, рублата се обезценява, цената на горивата непрекъснато намаляват.3) ЕС няма да купува газ от тази тръба, дори и да се построи. Няма и намерение да строи инфраструктура да купува газ от турската граница - просто безмислен и ненужен харч.
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са само една бензиностанция на Европа. те сега са напълно фалирали, какъв поток ще ми строят - този проект никога няма да влезе в действие.
4
13
 
11
 
! Отговори
дедо Поп преди 9 години
Заменят братската православна Украйна с ислямистката Турция. Не е славянско това.
3
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Учете се на дипломация,родни "дипломати",учете се от г-н Лавров.
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така си беше. Лазят им по нервите на руснаците, ама ще видим докога.
1
10
 
35
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Накратко, газопровод ще има, само че няма да е през България. Това е резултата от усилията на нашите политици да провалят Южен поток. Така, като спазваме "от бога даденото" европейско законодателство, ще получаваме руски газ от Турция.