Арестуваха беглец от затвор след 34 години

Харис излежавал присъда за кражба през 1980 г.
24 яну 2015 09:13, Александър Попов
6
Арестуваха беглец от затвор след 34 години
Снимка: Reuters, архив

Мъж, избягал от затвора преди 34 години, е бил арестуван от полицията в малък град в американския щат Юта, съобщи Асошиейтед прес.

Сам Джийн Харис, който след бягството живеел под десет различни имена в различни градове, избягал от затвор в Мисисипи през 1980 г., където излежавал четиригодишна присъда лишаване от свобода за кражба. През последните години се бил установил в градчето Уелингтън в Юта и живеел сам.

Той ще бъде изпратен в Мисисипи, за да бъде изправен пред съд. Полицията разследва как не е бил разкрит толкова дълго време.

Преди няколко дни в мексиканския град Гуадалахара е бил арестуван 81-годишен американец, издирван от правосъдието в САЩ от четири десетилетия.

АП съобщава и за още един затворнически куриоз. Съдът в Уайтвил, Северна Каролина е постановил вчера да бъде пуснат на свобода 70-годишният Джоузеф Следж, който заради съдебна грешка е прекарал в затвора почти 40 години за убийство, което не е извършил.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: крадецСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Сега този където е лежал 40 години да отиде и да убие съдията (ако е жив) да го осъдят на 40 години и да го амнистират веднага. заради вече излежана предварително присъда.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си ги беше излежал тези четири години, а не да се крие 40! Онези там гонят до дупка.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До speedartЧовешкият живот няма стойност в днешно време. Какво е някакъв съсипан човешки живот на фона на голямата идея за Нов световен ред ?Нищо работа ! Както се казва в такива случаи - "Битият - бит ..." и така нататък.Само че всеки един от нас трябва да се замисли, че може да бъде на мястото на този, който 40 години е живял в затвора заради съдебна грешка ...
3
2
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
За първите двама е ясно. За третият обаче не е ясно как ще му върнат 40 загубени години от живота ...Това е "справедливото" американско правосъдие, при което всеки е виновен до доказване на противното. Понякога това се забавя с ... 40 години. :)
2
1
 
24
 
! Отговори
speedart преди 9 години
Човек прекарал 40 г. в затвор поради съдебна грешка се нарича "затворнически куриоз".....направо припадам.....
1
3
 
7
 
! Отговори
демо-крация преди 9 години
Това са продуктите на полицейщината и парите.