Лавров призова ЕС за натиск върху Киев

Украйна е виновна за боевете на изток, заяви той
25 яну 2015 18:39, Александър Попов
250
Лавров призова ЕС за натиск върху Киев
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес в телефонен разговор с първия дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини, че Москва иска ЕС да упражни натиск върху Киев за политически диалог със сепаратистите в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Лавров е повторил и позицията на Москва, че Киев носи вината за ожесточилите се боеве в Източна Украйна през последните дни.

Още по темата
Руският министър е разговарял днес и с американския си колега Джон Кери, съобщи руското министерство на външните работи. Дипломат номер едно на Русия е заявил в разговора, че Москва е готова да направи всичко, за да насърчи воюващите страни в Източна Украйна да търсят мирно решение.

Кери е предложил да бъде разширена групата международни играчи, които полагат усилия да подпомогнат мирните преговори между Киев и бунтовниците в Донецка и Луганска област. В отговор на това Лавров е заявил, че реални резултати могат да се постигнат единствено чрез пряк диалог с Донецк и Луганск, който Киев всячески избягва, поемайки явно курс към "силово смазване на Югоизточна Украйна", предаде ТАСС.
 
В разговора, състоял се по инициатива на САЩ, Лавров е посочил, че изострянето на обстановката е следствие от това, че украинските войски постоянно обстрелват населени места. Киев така и не отговори на предложенията на руския президент Владимир Путин, съдържащи се в посланието му до украинския лидер Петро Порошенко от 15 януари и предвиждащи страните в конфликта спешно да изтеглят тежките си оръжия от разделителната линия, определена в Минския меморандум от 19 септември.

Лавров е изтъкнал също, че Киев не е изпълнил обещанието си да започне конституционна реформа с участието на всички региони и всички политически сили, че няма напредък и в разследването на престъпленията, извършени във вътрешноукраинския конфликт.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
14
 
2
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
Една лъжа като се каже от Руско червено ченге става истина,защото болните мозъци са повече и не случайно са последни във всички статистики
62
3
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Не забравяй че и ти ще ги видиш бомбите руски,защото си в НАТО и ЕС, колкото в главата ти да е друго...
61
3
 
19
 
! Отговори
фил преди 9 години
какво чакате бе Лавров 70 години от осбождението на тази Европа,която си празнува "деня на европа" а не признава вашата победа над хитлер 45 година.Какво искате от ес които не Ви уважават за 20млн.жертви,10000градове разрушени и ако не бяхте ВИЕ нямаше да има "ес".Не разбирам кйак ще Ви чуят след като нямат уши за загиналите до сега,знам че имате ги пробвате,но това децата и внуците на тези които запалиха войната.Вашето мнение фашизоиди........
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10051 да махнаха граници и тук в България се напълнихме с бежанци който не зачитата нашите закони но пък ние требе да сме толерантни аз работя плащам си данъци и сметки и ако някоя сметка зкъснея да платя жална ми майка братята роми може да не работят и да взимат помощи и да са инвалидизирани а истинските инвалиди един куп перипетии само и само да ги откажат и дане им дадат полагащото им се по закон тази"демокрация" ми прилича по скоро на див комунизъм на всички по равно а ти не работи
59
2
 
8
 
! Отговори
Коце преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯРазследващи журналисти създадха и "българската връзка". Тогава списанието на американския македонец "Readers Digest" се ползуваше с голямо доверие. Сега го няма. После разследващата журналистка Клеър Стърлинг писа че са и платили. Близките на загиналите германци съдят Украина защото е насочила самолета там.
58
2
 
5
 
! Отговори
#$& преди 9 години
youtu.be/g_SzRHMeiBE може и да е лъжа, но изглежда смущаващо реалистично!
57
12
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До МЕНТТи си Украински гражданин,ядеш украински хляб! Твоята Родина е Украина !Когато твоята Родина я нападне смъртен враг,ти си длъжен да я защитиш! Хич не се ослушвай,ами отивай на фронта,иначе те чака военен съд по бързата процедура !
56
11
 
3
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
Лицето на този човек казва всичко за външната политика на Русия и нейният аятолах ***.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МЕННа "българското" правителство му е по скъпа йезуитската усмивка на гущери като кери и компания, отколкото съдбата на някакви си българи.
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистката в Мариупол пита украинския войник нещо ама той гледа като ударен...Пита го на руски-същата работа...Ама като му каза-Do you kill children and women хамериканеца разбра.
53
3
 
2
 
! Отговори
Коце преди 9 години
До АнонименОткъде ги извади сега пък комунистите бе, изкопаемо. И Бойко и Цецо бяха комунисти, но тая тема сега не е на мода. Модерна е новата идея за ОФ, както ни я демонстрира Германия.
52
2
 
11
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Хаха, сега гледах видео с местна репортерка (Мариупол), която се опита да пита някакви преминаващи военни какво става, непосредствено след престрелката.. Иии един от тях разправя 'out of my face'.. Без акцент!? youtu.be/g_SzRHMeiBE смърдииии! след 30та сек.
51
15
 
5
 
! Отговори
гост преди 9 години
*** и Лавров ще свършат като Милошевич - затворени в клетка пред съда в Хага! А Русия ще се разпадне като бивша Югославия!
50
4
 
14
 
! Отговори
МЕН преди 9 години
УВАЖАЕМИ СКЪПИ БЪЛГАРИ ЩОМ МНОГО ВИ ЗНАЕ УНАЗИ РАБОТА, ЗА ЧТО НЕ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАТЕ КАК СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ОДЕСКА ОБЛАСТ БОЛИДА, КОИТО ИМ ПРАЩАТ ПРИЗОВКА ЗА ХОДЕНЕ НА ВОЙНА И А КО ОТКАЖАТ ГИ СЪДЕТЕ, А ТЕ ИСКАТ БЪЛГАРСКО УБЕЖИЩЕ НАЩЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ИМ ДАВА,А ДАВАТ НА СИРИЙСКИ БЕЖЕНЦИ
49
6
 
12
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Украйнските фашисти свалиха самолет с на 300 човека и ежедневно бомбардират хората в Донецк... що да не пострелят малко по Мариопул!? 1:1 почеркът на хамериканските им опекуни, които вдигат революции със снайперски екзекуции...
48
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са обявили, че ще изграждат комунизъм на Марс, защото планетата била червена.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сириза не разбирам какво ги грее българските комунисти?Те са приятели само с Пасок и Кке, а те губят.
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не случайно е приятен с Берл Лазар.Лазар е краен даже за юдеите, но за Путин е нещо нормално да общува с Лазар.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯИ оттам до марс и плутон ..а един мармот завива шоколад...:))))
44
14
 
3
 
! Отговори
Ционска "Русия& преди 9 години
Никога в цялата история на Русия не е инмало толкова евреи в управлението на Русия.Като се почне от "Путин" Шаломов (по майка), "Медведев", който сам признава, че има право на еврейско гражданство, "Жиринофски", който го играе "националист" и т.н.