Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор

Киев поиска ООН да я изключи
27 яну 2015 16:26, Елка Василева
284
Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор
Снимка: Reuters

Украинският парламент прие декларация, в която Русия е определена като "държава агресор", предаде Ройтерс.

В документа се съдържа и обръщение към ООН, в което се настоява световната организация да започне процедура за изключване на Русия от световната организация.

Още по темата

"Юридическото признаване на една страна за държава агресор води последствия според резолюция на ООН от 1974 г. и според Устава на ООН", заяви преди гласуването на документа лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко, който е част от управляващата коалиция.

Украинската Рада призовава също така международната общност да обяви самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна за терористични организации.

Украинските депутати се обръщат към парламентите от цял свят да предоставят военно-техническа помощ на Украйна и да наложат по-строги санкции срещу Русия.

Парламентът освен това реши "да се препоръча на президента в съответствие с конституцията и закона "За отбрана на Украйна" да внесе в Радата предложение за обявяване на състояние на война и за въвеждане на военно положение на територията на страната до прекратяване на въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисеичо, не съм червен, ама светотатствам против ООН-то, което ти боготвориш, щото видиш ли като е за воина, която може и да бъде последна - ще даде зелена светлина, а за колко други други конфликти по света, се обръща на другата страна и ни чуло, ни видяло. Ама ти пръв да идеш на фронта, ако стане напечено, а не да се криеш под полата на Елена, а?
124
1
 
6
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Адаме, ти ли се правиш на украинец. Стига с тия палячовщини бе, човек. Само като ги чета тези идиотщини и започвам да забравям, че съм пацифист!
123
1
 
16
 
! Отговори
Морския преди 9 години
До Анонимен 192 .На 21 ноември 2014година Русия внася в ООН декларация с която предлага да не се героизицира ФАШИЗМА и да се забранят всички ФАШИСТКИ формирования. Гласували 199 .За приемане на декларацията са гласували 133 държави.САЩ, УКРАЙНА и КАНАДА са гласували против ,тоест да не се забраняват Фашистите. 53 държави са се въздържали, от които всички от Европейския съюз. А днес всички чевстват 70 годишнината от освобождението на Освиенцим - лагера на смъртта на ФАШИСТИТЕ.ЛИЦЕМЕРИ.
122
6
 
0
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонименАЕРОПОРТКак вы? Цели, держитесь?- Атаки были отбиты. Ничего в Сепар не получилось.- Многие пострадавшие? Говорят вас кадыровцы штурмовали, аэропорт взяли ....- Среди наших - есть раненые. Но немного. Счет погибших - на одного нашего где десять-пятнадцать их. Кадыровцы есть. Вот двое стоят сейчас перед нами на коленях, соплями умываются. Плачут, умоляют оставить живыми. Говорят, их заставили. Противно слушать. Люди без гордости. Это не человек гор, а какие паскуды.- В новостях Новороссии говорят, что аэропорт взяли.- Если посмотреть, сколько земли сейчас п
121
9
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До СОРОС На мойта малка дъщеря(От незнаен украински снайперист)Ноща е лунна,звездна,яснаВ оптиката си виждам-пълзи москалМалка поправка заради вятъра и досвиданияКъм къщи ще заминеш ти във цинк облеченБай-бай !Лежим в окопа -някъде около ДебалцевоНие тук сме много-аз сам не съмВиж рибке моя-вълна от пламък-Врагът ни цели с огнемет УраганЦвета на огъня вълшебен е-като дъга !Осветява стройната бреза отсрещаA oт клоните висят парчета от москал !Ти не се чуди че моята винтовочка е старичкаБие точно тя всеки път !На всички *** ще направя малка дупчи
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста компании за шистов газ фалираха отвъд океана, сега обаче тук ще им намерят "работа". Ще ни търкалят, че търсят и ще смучат пари .А това, че ще ни изтровят и ще съсипят всичко-какво им пука? Нали сме колония и сме заели нужната удобна поза?
119
11
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен-----Обичай своята Родина така,че москала да се напикава от страх от тази любов много години след твоята смърт.
118
1
 
3
 
! Отговори
СОРОС преди 9 години
До Василев-----------Василев,беше минал към врага по едно време но разбра че със 50 копейки на коментар не може да се живее. Ако продължаваш със същия ентусиазъм мисля да ти увелича надника на $5 на коментар.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 204Е това вече е друга работа.Не знаех че е бил и хуманист банера.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОтговорДаже не можеш да си представиш , че другите освен вас (плювачите ) на Русия не са платени нали.
115
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 192Да допълня т.н. УКРАИНЦИ са просто окраинци- *** между руснаци и поляци .Нищо повече.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наивни украинци! Никой няма да си мръдне пръста да ги защити от руснаците. Най-малко ЕС и ООН.
113
11
 
33
 
! Отговори
Отговор преди 9 години
ПИТАМ ВИ ВСИЧКИ КАКВО СА ВИ НАПРАВИЛИ УКРАИНЦИТЕ ЧЕ ПИШЕТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ЗА ТЯХ .----------------Нали ти е ясно, че всички които пишат против Украинците и хвалят Путин са платени? Тава са бедни хорица, които спещу минимално заплащане са готови да пишат каквото им се каже.
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно, 333, ГЕОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ МЪЛЧАТ, А ДА ОБЯСНЯВАТ НЕПРЕКЪСНАТО КАК ЩЕ СЕ ДОБИВА ШИСТОВ ГАЗ В ДОБРУДЖА И КАКВО ЩЕ НИ КОСТВА! СТИГА СТРАХ, КОРУПЦИЯ И ПОДЛИЗУРСТВО, МАЛКО ПАТРИОТИЗЪМ!!! АМЕРИКАНЦИТЕ ПИСАХА, ЧЕ ФРАКИНГЪТ Е ЗАБРАНЕН В НЮ ЙОРК.
111
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 192Наследници са на бандеровците . Най големите *** и садисти в историята.Позор са за цялата нация .Четете хора , четете.Сигурно не знаеш кои са били бандеровците също и усташите.
110
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки ден се убеждавам отново и отново:Тия ***(окраинците) явно генетично имат проблеми.В момента 8000 плъха чакат реда си за давене при Дебалцево , те за знамена ми пишат и за чутовни победи.Луда работа.
109
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то ООН-то отдавна се знае, че е в мафиотския кюп, ама сега подготвят воина срещу Русия.... и така де, уж всичко да е законно....Уж срещу агресора воина ще водят, приказки за балъци - оръжията трябва да се използват, че складовете са пълни, а производството на ново оръжие не бива да спира, колко народ храни, ааа, не може така....
108
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на 29 януари ще бъдат въвеени нови санкции срещу кремълските фашисти, вече е почти сигурно че русия, както и всички руски банки ще бъдат извадени от системата SWIFT, Медведев вие на умрЕло
107
4
 
12
 
! Отговори
333 преди 9 години
да спонгиГеолог съм и съм много добре запознат с района, въглищата са на 3500-4000 м, а находище на шистов газ има само в глупавата ти глава. При толкова разломи е трудно да има подобно находище. Просто няма такова. Районът е много добре проучен от Варненскити геолого-проучвателно предприятие. Така, че просто не е нужно ново проучване. Ако ни заблуждават с такова, просте ще се започне фракинг. Не на шистовия газ, дори в Ню Йорк забраниха този метод
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно ООН не споделя възгледите на смехотворното украинско правителство, щом Русия продължава да е член на организацията, а ДНР и ЛНР никога няма да бъдат обявени за терористични организации.