Ако малцинствата не са като у дома си, с Европа е свършено!

Растяла нетолерантността срещу евреи и гейове
Обновена: 2 фев 2015 22:26 | 2 фев 2015 22:10,
135
Ако малцинствата не са като у дома си, с Европа е свършено!
Снимка: Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс предупреди, че в ЕС растат нетолерантността и екстремизмът срещу евреи, мюсюлмани, хомосексуалисти и жени, предаде Франс прес.

"Има покачване на антисемитизма, ислямофобията и хомофобията", заяви Тимерманс на среща на европейски депутати в столицата на Латвия Рига. Балтийската страна е сегашният ротационен председател на ЕС.

"Има хора, които оспорват мястото на жените в европейското общество. Това е недопустимо. Трябва да поставим правовата държава в центъра на европейските ни дебати, защото ако нямаме това, нямаме нищо", каза още заместникът на Жан-Клод Юнкер.

"Ако евреите в тази Европа не могат да се чувстват у дома си, с Европа е свършено. Ако евреите смятат, че бъдещето им не е в Европа, Европа няма бъдеще и това важи също за мюсюлманите и другите малцинства. Ако хомосексуалните смятат, че трябва да крият сексуалната си ориентация, нямаме никакво бъдеще за Европа", заяви Тимерманс.

При смъртоносните нападения в началото на януари в Париж срещу френския сатиричен вестник "Шарли ебдо" и магазин за еврейска храна бяха убити 17 души, сред които четирима евреи.

Според Съвета на еврейските институции във Франция броят на антисемитските прояви във Франция е нараснал двойно през 2014 г. спрямо 2013 г.

В реч по повод Световния ден в памет на жертвите на Холокоста, който се отбелязва на 27 януари, президентът на Европейския еврейски конгрес Моше Кантор предупреди, че има опасност от "ново преселение" на европейските евреи заради покачването на антисемитизма и екстремизма.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е "срамно хора в Германия да бъдат бити, заплашвани или нападани, защото казват, че са евреи или защото застават на страната на Израел".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Odvratitelni sa i dvete dumichki...
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До уйй6OBICAME I TEBE OBICAME VSICKI,KOITO SE OBICAT.V BIBLIATA PISHE OBICAI BLIGNIA SI--NO NE PISHE OBICAI BLIGNATA SI,NIKADE NE SAM VIDIAL ISUUS DA ZELUVA ILI DA OBICA GENITE.NE SAM CUVAL DA E IMALO GENA PAPA NA RIM ILI GENA PATRIARH .
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя нещо се е убъркал, искал е да каже че с Европа е свършено ако мнозинството не се чувства като у дома си.
16
4
 
30
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 9 години
може да бъде спасена единствено от НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ ! Всичко друго е жестока заблуда !
15
2
 
8
 
! Отговори
включиха ли се? преди 9 години
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА РОМСКОТО ВКЛЮЧВАНЕ 2005-2015 I. ВЪВЕДЕНИЕ Социално-икономическата интеграция на ромите заема все по-значимо място в дневния ред на Европейския съюз. През последните години Европейските институции чрез редица документи се ангажират с търсене на по-ефективни решения за интеграцията на ромите и постигане на видими резултати от нея.
14
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво правим ако мнозинството не се чувства в дома си? Тогава Европа не е Европа.
13
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, много мразя някой да ми казва кого да не мразя!
12
1
 
46
 
! Отговори
Azmodan преди 9 години
Е аз не мисля така! Какво ще стане ако гейове и жени ни управляват само или заемат ръководни позиции и ни съдят?!? А мюсюлмани да си строят джамии където си пожелаят и поле да ходят с чаршафи завити по улиците...и всички неудобства меко казано, които създават за немюсюлманите?!? Европа е за християните и хетеросексуалните трезвомислещи хора! Останалите - някъде другаде!!!
11
1
 
60
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ако малцинствата не отидат у дома си-с Европа е свършено!
10
0
 
26
 
! Отговори
`` преди 9 години
Ако въпросните люде НЕ демонстрират присъствие и ако ЕС престане да напомня за тяхното присъствие-Въпроса е решен.
9
0
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
"че са евреи или защото застават на страната на Израел".Толерантен съм ,ама за такива милост не требе да има!
8
1
 
35
 
! Отговори
аееееее я Чушшшш бре преди 9 години
Тоз пък оправи Мнозинството че седнал да се притеснява за Малцинството
7
3
 
47
 
! Отговори
морски преди 9 години
Думата МОШЕНИК произлиза от най-разпространеното еврейско име - МОШЕ.Правете си изводите!
6
3
 
25
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Искам Ястреба (яребицата) да се изкаже по въпроса. Нали е от малцинството (нарочно не уточнявам етническо или сексуално).:-)
5
5
 
17
 
! Отговори
Дизеляк преди 9 години
Ей, Една GOOD новина!!!
4
1
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Само по оня начин става з..би тия подписи...
3
6
 
44
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"Расте нетолерантността срещу евреи и гейове"Tova e dobar znak
2
3
 
32
 
! Отговори
30 години ... преди 9 години
... дясно-либерален англосаксонски Капитализъм по американски образец, наречен днес жаргонно Неолиберализъм, и сляпа вяра в Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила доведоха Европа до икономическа и финансова катастрофа, възродиха фашизма, антисемитизма и доведоха до война в Украйна.
1
5
 
40
 
! Отговори
Doom преди 9 години
ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ СТРОЕЖА НА КОМАНДЕН ЦЕНТЪР(ЩАБ) НА НАТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯpeticiq/108229 Ако ви пука за България предайте поне на 3ма човека ако и те предават така нататък ще съберем много гласове!