Протести в Аржентина след смъртта на прокурора Алберто Нисман

Искането е разследване на обстоятелствата около смъртта му
5 фев 2015 08:49, Елка Василева
2
Протести в Аржентина след смъртта на прокурора Алберто Нисман

Две хиляди души протестираха в Буенос Айрес с искане да се хвърли светлина върху смъртта на прокурора Алберто Нисман, намерен мъртъв на 18 януари с огнестрелна рана в главата, съобщи Франс прес.

Още по темата

Начело на шествието бе Нобеловият лауреат за мир Адолфо Перес Ескивел, който носеше плакат с надпис "Стига безнаказаност".

Нисман загина на 18 януари, ден преди да бъде изслушан в Националния конгрес /парламента на Аржентина/. Няколко дни по-рано той връчи на правосъдието документ, в който обвинява аржентинските власти в тайни споразумения с Иран във връзка с разследването на терористичен атентат от 1994 г., при който бяха убити 85 души.

"Мисля, че ще стигнем до истината, но трябва да настояваме пред депутатите и сенаторите да се назначи независима разследваща комисия, а от правителството - да отвори архивите на разузнаването", каза Ескивел.

Аферата, в която президентката на Аржентина Кристина Кирхнер е заподозряна във възпрепятстване на работата на правосъдието в полза на Иран, бе възложена на съдия Даниел Рафекас.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна Сашко Белия се самоуби с 3 куршума в сърцето и в главата, а на нас ни казаха, че така трябва.