Путин е готов на конструктивни преговори с Оланд и Меркел

Причината за срещата е влошаване на ситуацията в Украйна, обясни Кремъл
5 фев 2015 15:11, Елка Василева
136
Путин е готов на конструктивни преговори с Оланд и Меркел
Ангела Меркел и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия е готова да проведе конструктивен разговор за постигане на договорености, способстващи за стабилизацията на ситуацията между Киев и Донбас. Това съобщи помощникът на руския президент Юрий Ушаков, коментирайки предстоящата утре среща в Москва на руския президент Владимир Путин с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, предаде ТАСС.

„Готови сме да проведем конструктивен разговор предвид постигането на едни или други договорености, които да способстват за общата стабилизация на ситуацията, установяване на преки контакти между официалните представители на Киев и Донбас, така че те да способстват за по-ефикасната работа на контактната група и възстановяването на икономическите връзки между Украйна и Югоизтока“, каза Ушаков.

Още по темата

По думите му причина за срещата е влошаването на ситуацията в Украйна. „Но своеобразен стимул станаха и многобройните инициативи, които руският президент изрази в последно време по време на телефонните си разговори с Меркел, Оланд и Порошенко“, обясни помощникът на руския държавен глава.

„Широко известно е писмото /на Путин/ от 15 януари, адресирано до президента на Украйна Порошенко, в което се предлагаше да започне незабавно изтегляне на тежката артилерия“, припомни Ушаков.

По-рано днес обаче френският президент Оланд заяви на пресконференция, че заедно с Меркел заминава днес за Украйна, а утре – за Русия, за да представят ново предложение за цялостно решаване на конфликта, приемливо за всички страни. "От няколко дни Ангела Меркел и аз работим върху текст, който да е приемлив за всички", посочи Оланд, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 93: Ще му слагат усмирителната риза.
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ле ле, каква офанзива на ***. То ние си знаем, че днес.бг е свърталище на либерасти. Как е? Заработвате ли подаянията от Центъра за изследване на демокрацията (те са официалната резидентура на ЦРУ в БГ)?
77
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на джуджи носът му е пораснал от лъжите. що си губят времето с тая откачалка
76
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оланд и Мекел се явили при Путин като доктор и медицинска сестра за да не ръгне по тайгата.
75
14
 
4
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
До ПКаква Руска Армия ще влезе в Берлин бе шлемофон??Те доскоронемците обуаваха спец чатите на Русия.Преди Берлин има и други страни а там сега се изграждат центрове на НАТО ако не си чул.Понеже пигмея си помисли че е страховит змей сега си докара на вратата един куп въоръжени и добре платени мотивирани бойци.Ако той мечтае да е като Сталин.Прибалтика Полша Романия и ние мечтаем да не се повтаря случая с Сталин
74
11
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Оланд и Меркел си губят времето.С психично болно жудже и комплексар е излишна да се преговаря.
73
4
 
12
 
! Отговори
П преди 9 години
Сигурно ще му предложат да върнат Киев, а в замяна руската армия да не влиза в Берлин.
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Настъпва момента в който Путин трябва да обяви пред мужика, че постигнал това което е искал, а Запада ще признае, че именно той е "победителя". В противен случай следват жестоки санкции и не много време след това, доставка на оръжие на Украйна за отбрана на независимоста си.
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука цяла сутрин атакисти и прочее комунисти ... разказват ентусиазирано какво са видели по съветската телевизия ...чудя се Волен дали ги задължава да гледат съветска телевизия всеки ден ... може да е записано в устава на Атака.Ако трябва да говорим сериозно - спасявайте се на запад докато можете, че скоро над София ще се вее съветския флаг
70
2
 
10
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Копи - пейст. Психолозите в лудницата наречена Пентагон се опитват да го излъжат, така както Тачър и Рейгън излъгаха плямпаджията и тшеславника бедняк Горбачов. Нищо ново под слънцето. Ще го тупат по егото, ще му се усмихват, ще го ласкаят и ще му наливат ту шнапс, ту коняк с надеждата да дадат шанс на САЩ да изпрати много нови оръжия и да обучи Киев да ги ползва. Защото, ако сега в Дебалцево фашистите изгубят около 10-тина хиляди войници, останалите ще се втурнат и избесят марионетките в Киев
69
2
 
11
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 9 години
Кво ш преговарат с него? Дъртата изкуфелница Меркел и инконтинентния френски хомосексуалист - социалист миришът на урина.....Путин да преговара с тия кога"сепаратистите" остане да завземат последните 5 кв.километра от Украйна!....
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна предава Киев и Източна Украйна става Нова Русия и войната ще спре.
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До стоян петровВземай си хапчетата
66
12
 
5
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
До 23То Украйна може и да я няма скоро ама както е тръгнало преди нея Руската федерация май ще я няма и Росия ще се згромоли.Някога имаха съдеисвтието на 20 републики и рухнаха а сега ??Русия е приятел е айрян без мляко.
65
0
 
1
 
! Отговори
23 преди 9 години
До стоян петровАААААААААААААХАХАХАХАХАХХХХХХХХХХАХАХАХАХАХАХА
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 74: Питин е "планината"...!!!
63
2
 
9
 
! Отговори
23 преди 9 години
До дамдумЗащо се съгласи на редишните срещи? Ти от два дни ли следиш кризата? Естествено, че няма да откаже разговора, да не е ***. Това няма да повлияе на нищо. Украйна няма да я има скоро.
62
14
 
4
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
Наистина е непредсказуем Г-н Путин.На толкоз перене всички мислеха че ще изкара още една две седмици преди да поиска среща и да промени позицията си.Нали Русия цъфти народа е добре и Президента неотстъпчив??Защо ли сега се е размислил при все толкоз добри показатели на икономиката и живота в Русия??
61
4
 
19
 
! Отговори
sina преди 9 години
ФАКТ: Меркел и Оланд отиват при Путин, а не Путин при тях - това е основното от цялата статия, което по-прозорливите хващат
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел и Оланд ще го убеждават, че вече е победил.