Оланд и Меркел с ново предложение за уреждане на украинската криза

Двамата отиват днес в Киев, а утре в Москва
Обновена: 5 фев 2015 13:40 | 5 фев 2015 13:15, Елка Василева
24
Оланд и Меркел с ново предложение за уреждане на украинската криза
Ангела Меркел и Франсоа Оланд. Снимка: архив, Reuters

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел отиват днес в Киев, а утре в Москва, за да направят ново съвместно предложение за уреждане на конфликта в Украйна, предадоха световните агенции, позовавайки се на президента Оланд и на германското канцлерство.

Днес те ще обсъдят предложението си с Петро Порошенко, а утре - с Владимир Путин.

Днес в Киев е американският държавен секретар Джон Кери.

Дипломатическите усилия не могат да продължават до безкрайност в украинската криза, заяви Франсоа Оланд на пресконференция. "Франция иска да се избегне война в Украйна", изтъкна също френският президент.

Той каза, че двамата с Меркел ще представят ново предложение за цялостно решаване на украинския конфликт, приемливо за всички страни. "От няколко дни Ангела Меркел и аз работим върху текст, който да е приемлив за всички", посочи той, цитиран от Ройтерс.

"В Украйна сега се води война, която може да стане тотална. Затова с Ангела Меркел решихме да издигнем тази инициатива с цел не просто да си говорим, а да намерим решение, приемливо за всички страни. Затова днес пътуваме в Киев, а утре при Владимир Путин."

"Ако постигнем компромис, ще предотвратим ескалация на конфликта, но в случай на неуспех, а такъв вариант е възможен, ще може да се каже, че Франция и Германия като приятели на Украйна и Русия са направили всичко, което могат да направят две големи държави, за да помогнат", добави Оланд, цитиран от ТАСС.

Президентът на Франция изтъкна също, че страната му не гледа благосклонно на идеята за присъединяване на Украйна към НАТО.

Същевременно европейски източници съобщиха, че ЕС ще добави 19 души и 9 компании в черния си списък със санкции, наложени заради украинския конфликт.

Сред 19-те лица, които ще попаднат в списъка, има петима руснаци, а една от 9-те компании е руска. Очаква се решението да бъде одобрено идния понеделник на среща на външните министри на 28-те. Черният списък на ЕС засега включва 132 души и 38 компании, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
22
 
! Отговори
Az преди 9 години
А в Донбас няма ли да отидат ? Няма ли да видят на живо каква я сътвориха ?
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно ще има набиване на канчето.Само се чудя като отидат после в Москва да докладват как е минало набиването, да ли ще се чуе нещо за едни потоци,южни ,турски или кавито там бяха.
18
0
 
10
 
! Отговори
rustam преди 9 години
БРАВО ДВЕ НЕЩА САМО ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ВАЗЕЛИН И СТАРАТЕЛНО ПОДМИТИ все пак ще ядат ......
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли защо се размърдаха западните хрътки? Ами защото хората в Киев вече не издържат и скоро ще ги пометат като куцо пиле домат.Да му ходят на крака на Путин и да замажат унижението уж първо щели да минат през Киев.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Ама какво ново "съвместно" предложение - колко е тяхно, виж на 4-тия ред на статията: "Днес в Киев е и американският държавен секретар Джон Кери." (А иначе, Меркел и Оланд ще "обсъждат" с Порошенко :)
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сЕГА ОРЪЖЕЙНОТО ЛОБИ НА ЗАПАДА, КОЕТО НИ ЛИКВИДИРА аРСЕНАЛ ВСЯЧЕСКИ ТРОШИ ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА ДА БЛОКИРА ПРЕГОВОРИТЕ. нА ТЯХ ИМ ТРЯБВА ВОЙНА.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мисля, че Европа е сговорчива. Мисля, че утрешния десант е проява и рецидив на нагло лицемерие. Путин вече най-малко 50 пъти им каза, че въпросите за мира и войната в Украйна трябва да се решават между опълченците и хунтьорите. Утре ще получат поредният кукиш от Москва и в събота и неделя в Мюнхен ще се пъчат като миротворци. Познайте кого за пореден път ще обявят за агресор?
13
1
 
20
 
! Отговори
Секънд Хенд Европеец преди 9 години
Тези дето скачаха по майдана (ама тези дето искаха Европа, не тези платените), дали си чукат главътъ в стенътъ сега? Чудя се и се мая....
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами след онзиденшния атнивоенен митинг в Киев хунтата станала много миролюбива. А сле Гърция и наближаваща Испания , Европа е сговорчива. Солосоидите ще останат без поле за агитизява.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плана е навреме да решат проблема с Русия че да смачкат Гърция финансово. По много тънък лед се движат. Явно сега ще принудят хунтата да клекне напълно пред Путин. Очакваме две нови Косовоподобни държави - Донецка и Луганска, като в тях ще има украински анклави като в Косовска Митровица сръбски анклав. И вероятно русите чат пат като се напият ще гърмят с оръдия по украинските гета. :-) Ципрас се моли богу да няма мир, за да налага вето до дупка на санкциите или опрощение на дълга.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Алекс"свободна търговия от Ламанш до Владивосток."Това е добре за ЕС и Русия, но не е добре за нашите братя американците. Сега ние българите трябва да се докажем като истински евроатлантици и да се жертваме за братята американци, които ни освободиха от рукса окупация и ни донесоха демокрацията и сега живеем добре, магазините са пълни и не се редим за банани и портокали както при руската окупация и има маркови дънки и маратонки и фанелки найк да си купуваме.
9
2
 
21
 
! Отговори
Мамун Орангутан преди 9 години
Щом Обамамен праща най-личните си хрътки, значи дебела е работата.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЕМЕК В УКРАЙНА СЕ ВОДИ ВОЙНА КОЯТО ВЕЧЕ Е ЗАГУБЕНА ЗА КИЕВСКАТА ХАЗАРСКА ХУНТА И ОПЪЛЧЕНИЕТО КАТО НИЩО МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ КЪМ КИЕВ СЛЕД КАТО ОТ ДОНБАС ОБЯВИХА ,ЧЕ ЗАПОЧВАТ МОБИЛИЗАЦИЯ НА 150 000 ДОБРОВОЛЦИ ЗА КОНТРА НАСТЪПЛЕНИЕ,ЗАТОВА И ВЧЕРА ДЖО БАЙДЪН КАЗА,ЧЕ УКРАЙНСКИЯ КОНФЛИКТ НЯМА ВОЕННО РЕШЕНИЕ,ЗАТОВА И ТЕЗИ МЕКОТЕЛИ ОЛАНД И МЕРКЕЛ ЩЕ ГАСТРОЛИРАТ В КИЕВ И МОСКВА ЗА ДА БЪДЕ СПАСЕНА ПОНЕ ВРЕМЕННО ХУНТАТА В КОЯТО САЩ И ЗАПАДА ИНВЕСТИРАХА МИЛИАРДИ.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
otivat da celuvat rakata na "AGATA" 4estit bayram Putin aga
6
1
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
В Киев: Това повече не може да продължава. Не можеш да спечелиш войната. Докато санкциите проработят, вече ще си загубил. Ние няма да се месим във война.В Москва: Не си съсипвай страната и братята в тази свада. Дай възможност на хората да живеят добре.Решение: Спираме стрелбата. Украйна цяла, Крим наш, няма санкции, няма НАТО, свободна търговия от Ламанш до Владивосток.Пък нека Путин е аутист или луд...
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия двамата клоуни с ново предложение :DПогледни ги само какви карикатура са, безгръбначни мекотели като нашата пастирка.
4
0
 
31
 
! Отговори
Преди един месец преди 9 години
Преди един месец Канцлерката не пожела да отиде в Астана и да намери решение. Сега когато народа на Украйна се вдига срещу олигарсите, се разтичаха да спасяват собствения си фашистки продукт.
3
1
 
25
 
! Отговори
Да се избегне преди 9 години
война в Украйна ли? Че досега в Русия ли беше войната бре? За вас Украйна да не е само Киев и фашистите?
2
0
 
33
 
! Отговори
В Шпигел пише преди 9 години
че войната в Украйна е загубена за Порошенко, защото масово украинците казват че не искат да се бият за олигарси. За последната година в Украйна нищо не се е променило, олигарсите са си олигарси, даже един е сложен за губернатор на Донбас, финансира главорезите от батальона Айдар, които са обвинени за изтезания изнасилвания и убийства. Няма как Порошенко да спечели тази война, народа е срещу него. Опитват се да спазят глвата му чрез договорка с Путин. А дали?
1
3
 
42
 
! Отговори
123 преди 9 години
Що не се скриете? Като Ви се явят фашистите под носа ще запеете друга песен, но ще е късно. Само с Русия Европа ще е успешна. САЩ си гледат интереса, а той е слаба Европа