Вот на доверие на кабинета на Ципрас ще гласува гръцкият парламент

Очаква се планираното за полунощ гласуване да премине без проблем
10 фев 2015 15:03, Екип на Bulgaria On Air
4
Вот на доверие на кабинета на Ципрас ще гласува гръцкият парламент
Снимка: bgonair.bg

Гръцкият парламент гласува днес на вот на доверие на новото гръцко правителство, две седмици след встъпването му в длъжност. И днес продължават обсъжданията от депутатите на управленската програма на кабинета на СИРИЗА и "Независими гърци".

Гласуването идва ден преди планираната за утре извънредната среща на финансовите министри на еврозоната, които ще обсъдят какви действия ще предприемат по отношение на финансовата ситуация в Гърция.

Парламентарно представените формации в гръцкия парламент са разделени по отношение на програмата на новия кабинет. Въпреки това наблюдатели очакват планираното за полунощ гласуване да премине без проблеми, тъй като управляващата коалиция разполага с необходимото мнозинство в законодателния орган.

Съвсем логично пълно одобрение планът Ципрас среща от своите партньори във властта - патриотите от "Независими гърци".

Консерваторите от „Нова демокрация“ подкрепят усилията за постигане на изгодно за Атина споразумение, но са силно загрижени за това дали Ципрас ще успее да се договори с европейските партньори.

От своя страна, социалистите от ПАСОК определят програмата на Ципрас като "общи, клиширани фрази" и заявяват, че няма яснота за поемане на отговорност. Остри обвинения в предателство и скрити договорки срещу премиера Ципрас отправи секретарят на Гръцката комунистическа партия Димитрис Куцубас.

Премиерът Алексис Ципрас представи плана на кабинета пред парламента в неделя вечерта. От него стана ясно, че Гърция се отказва да иска удължаване на сегашното помощно споразумение с европейските й партньори, което изтича на 28 февруари.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така гласи техният закон ,че трябва да иска вот на доверие но това което иска го посигна пред ония така наречени европейци , паричната борса е 7 нагоре ,а това какво ви говори на вас
2
1
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Ne vqrvaj ES da sa svili sarmite na Greece... :-/
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми виде дебелия и предпочита да бега вече. Ама май ще му гласуват "доверие" да изсърба до край супичката :)))))