За 9% от американците ваксините са опасни за децата

30% са на мнение, че ваксините не трябва да са задължителни
Обновена: 10 фев 2015 07:49 | 10 фев 2015 07:49,
38
За 9% от американците ваксините са опасни за децата
Снимка: БТА

Само 9 на сто от американците, независимо дали са демократи, или републиканци, смятат, че ваксините са опасни за здравето на децата. Това сочат резултатите от национална анкета, публикувана вчера в момент, когато в Съединените щати има опасност от епидемия на едра шарка, предаде Франс прес.

Голямо мнозинство - 83 на сто от анкетираните от изследователския център Пю през януари, са на мнение, че ваксини като тези срещу рубеолата и заушката са безопасни за децата с добро здраве.

Дебатите за безвредността на ваксините се възобновиха в Съединените щати, където над 100 случая на едра шарка бяха регистрирани в 14 щата през последните седмици, след като бе обявено, че тази болест е изкоренена през 2000 г.

Някои родители обаче смятат, че ваксините са опасни, а част от най-консервативните републиканци в Конгреса заемат двусмислени позиции по въпроса.

Институтът Пю установи различия в нагласите у хората с по-ниска степен на образование и у младите, които са по-склонни да смятат, че ваксините крият рискове.

Около девет души от десет с висше образование са на мнение, че ваксините са безопасни, а при хората с по-ниско образование процентът е 77.

Това мнение споделят 90 на сто от анкетираните на възраст 50 и над 50 години, 81 на сто на възраст между 30 и 49 години и 77 на сто на възраст от 18 до 29 години.

68 на сто от участниците в анкетата смятат, че обществеността и учените (68 на сто) подкрепят задължителното ваксиниране на децата, а 30 процента са на мнение, че родителите трябва да решават дали децата им да бъдат ваксинирани.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: здравеопасниваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕК, големи *** сте в ДНЕС. КАква едра шарка ! Пълни глупости, става дума за морбили
7
16
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Ами тежко ще е морбилито, след като преди това е било ваксинирано срещу морбили. Неваксиниратите я карат много леко. Европейците глупави ли са, че са се отказали от ваксините ?
6
10
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Причинителят на тетануса е анаероб и рядко може да има заразяване. Освен това заразата е от "див" вирус, който не е наличен в съществуващата ваксина. А защо се инжектира и противотетаничен анатоксин при нараняване ( *** ) ? Нали е много ефективна ваксината ? Ваксината против полиомиелит е инвалидизирала много деца. Забраниха и ваксината против едра шарка през 1981 г. Нима поколението след тази година масово се е разболяло от вариола.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти виждал ли си дете болно от морбили.В началото на 90-те имаше случаи и си спомням какъв ужас беше.Отначало 10-ина дена детето има хрема и лека температура.След това температурата се покачва до 40 градуса и така кара три дни.След това излиза обривът.После идват усложненията.Повече от половината деца развиват пневмонии,едно от децата направи менингоенцефалит и не знам дали оцеля.Аман от хора дето пишат за болести дето никога не са виждали.Няма морбили което протича леко!
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ваксините защитават от болести от които се умира като тетанус или хората се парализират като полиомиелит.Ваксината против тетанус съществува от 1923-та година.Когато Питър Солк прави убитата ваксина камбаните в САЩ бият24 часа защото преди това полиомиелитът е бил много разпространен в САЩ.Който пък не е виждал как дете кашля при коклюш може да пише против ваксините.10-30 % от момчетата прекарват орхиепидимит след паротит.А колко болни от туберколоза е имало преди ваксината?
3
12
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Точно така - морбили трябва да се преболедува до 3 годишна възраст, защото преминава много леко: само с обрив на пъпки и краткотрайна температура. Ако се ваксинира детето след това се разболява късно като възрастен и тогава дребната шарка преминава много тежко и с опасност за живота. Дава и много усложнения и увреждания.
2
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всички европейски държави ваксините са препоръчителни, а не задължителни. Няма никакви санкции за неваксинираните деца ! Какъв е този геноцид в България ? Унищожиха генофонда на нацията.
1
9
 
12
 
! Отговори
usa today преди 9 години
Амероиканците не знаят, че всеки човек трябва да прекара един от двата вида шарка.Ваксини,чудесии .... а имунната система се гради, като децата се каляват и излагат на по-ниски температури, а не като се навличат с дебели дрехи,стоят на топло и не дават даже *** да им потече и да правят демагогии от това.След което ги блъскат с лекарства.