Рейтингът на Путин с исторически връх

74% подкрепят руския президент, сочи проучване
Обновена: 13 фев 2015 14:54 | 13 фев 2015 14:54,
293
Рейтингът на Путин с исторически връх
Владимир Путин. Снимка: БТА

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин е достигнал исторически максимум от 74 процента според публикувано днес проучване на общественото мнение на Фонд "Обществено мнение" (ФОМ), предаде ТАСС.

Близо три четвърти от участниците в анкетата, проведена на 7 и 8 февруари, са отговорили, че ще гласуват за Путин, ако следващите президентски избори в Русия се състоят следващата неделя.

Електоралната подкрепа за президента се е увеличила с 2% спрямо предишното подобно проучване, проведено седмица по-рано.

Подкрепата за останалите потенциални кандидати не е претърпяла промяна. За председателя на Либерално-демократическа партия на Русия Владимир Жириновски биха гласували 5 процента, за лидера на комунистите Генадий Зюганов - 4 процента, а за бившия ръководител на партия "Гражданска платформа", бизнесемена Михаил Прохоров - 1 процент.

Огромното мнозинство от руснаците, 84 процента, смятат, че руският президент се справя добре на поста. 44 процента изпитват безусловно доверие към Путин, а 41 процента по-скоро имат доверие в него.

Електоралната подкрепа за руския президент нараства устойчиво през последната година и по-конкретно след държавния преврат в Украйна миналия февруари и анексирането на Крим от Русия месец по-късно, отбелязаха от ФОМ. Той надхвърля 70 процента вече шест месеца.

Това означава, че при едни реални избори Путин би спечелил с близо 90 процента, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още по темата: Владимир Путинрейтинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лидер от междугалактическа величина благодарим ти Путин че те има.
79
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът Обама винаги действа на думи и дела подобно на отговорен и далновиден политик на световна политическа арена"
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Раковски"Сталин имаше 100% , а изби 60млн. руснаци ,"Ако Сталин беше избил 60 милиона руснаци, това означава във всяко семейство поне трима убити от Сталин, почти половината от семейството избити, като се има в предвит, че тогава семействата са били по 6-7 човека. И как така не са забелязали това руснаците?
77
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като в Северна Корея. Същата пиянска ***. И *** са по-полезни на човечеството.
76
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Путин е велик! Путин е велик!Рейтинга му сред ислямистите е 99%-та откакто даде ядрено оръжие на джихадистите от Иран!!!!
75
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето един достоен човек защитаващ държавата си, не като някои мижитурки да казва ама те от ЕС тъй наредиха.
74
8
 
5
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Българите са продажни, затова заслужават да бъдат пръснати по-света, асимилирани и без държава.. бездетни, късопаметни и изчезващи, никому ненужни.
73
8
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ако нашият президент "анексира" Македония или Беломорска Тракия примерно и аз бих го подкрепял, дори да се казва Росен Плевналиев.
72
13
 
5
 
! Отговори
Раковски преди 9 години
Сталин имаше 100% , а изби 60млн. руснаци , така че това не ме учудва , руснака е закърмен със Стокхолмския синдром , тъне в мизерия и пиянство, прекаланя глава и вика само Сударю ! Обаче по-интересни са нашите русифилистици , хем необразовани , хем нагли *** !
71
2
 
2
 
! Отговори
ZABOBOL преди 9 години
...99.99%...,a zabat boli li boli...
70
4
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 9 години
За Джуджи не знам, ама огледай своя кумир Шимпи.Това същество е с най-ниския рейтинг за американски президент до сега.Бъди сигурен също, че любимата ти USA пропаганда винаги дава само и единствено достоверни данни...Затова греби с пълни шепи от американската помия и бъди щастлив...
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Социалистическа реалност: Любов към лидера на фона на празни джобове!"...Един фелдшер взима 40 хил рубли заплата. Хляба е 20 рубли. Все едно в БГ да взимаш заплата 400 лева, а хляба да струва 2 стотинки.
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България да бъде върната на Турция - immediatly
67
7
 
4
 
! Отговори
Щурмовик преди 9 години
Трябва да бутнем паметника на съветската армия и да направим на Потин!11!
66
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До EU citizenКалашника дрънка само в твоята глава, и то на кухо. Сигурно нямаш и 5 лв в джоба. EU вятъра само ще ти надуе платната, но главата и джобовете ти ще си останат празни.
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Снощи даваха по "Хистори"-то "Смъртта на Сталин"... - как ридаеха тия *** за своя масов убиец... -"...Ако Сталин е избил 20 милиона, това означава при население 130 милиона във всяко семейство да има поне един или двама убити от Сталин, пък те руснаците не забелязали това.
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какъв е рейтингът на Плюнката?Никой дори не дръзва да обели дума за неговия рейтинг...
63
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЛИ БЕШЕ 90%!КОГА ПАДНА НА 74% :DДА СМЕЯТ СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ В РУСИЯ ДА ГО СМЪКНАТ ПОД 70%-ТА И ЩЕ ИМА САМОУБИЛИ СЕ ТАМ :D
62
2
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Всъщност винаги съм обичал Русия, но най-обичам да ме перкат отзад. Руснаците си падат по жени, затова пък на Запад има много самотни лордове, които ме пълнят, като пуйка. Сърцето си иска Русия, но *** ми иска евроатлантични приключения!!! Мога да кажа само: Права за всички евроатлантични *** и предници!!
61
12
 
5
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Щом ТАСС е предала, значи всички данни са достоверни. Чудя се само защо обществената подкрепа за Джуджи не е 120% примерно. Хахахаха... :)))