Рейтингът на Путин с исторически връх

74% подкрепят руския президент, сочи проучване
Обновена: 13 фев 2015 14:54 | 13 фев 2015 14:54,
293
Рейтингът на Путин с исторически връх
Владимир Путин. Снимка: БТА

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин е достигнал исторически максимум от 74 процента според публикувано днес проучване на общественото мнение на Фонд "Обществено мнение" (ФОМ), предаде ТАСС.

Близо три четвърти от участниците в анкетата, проведена на 7 и 8 февруари, са отговорили, че ще гласуват за Путин, ако следващите президентски избори в Русия се състоят следващата неделя.

Електоралната подкрепа за президента се е увеличила с 2% спрямо предишното подобно проучване, проведено седмица по-рано.

Подкрепата за останалите потенциални кандидати не е претърпяла промяна. За председателя на Либерално-демократическа партия на Русия Владимир Жириновски биха гласували 5 процента, за лидера на комунистите Генадий Зюганов - 4 процента, а за бившия ръководител на партия "Гражданска платформа", бизнесемена Михаил Прохоров - 1 процент.

Огромното мнозинство от руснаците, 84 процента, смятат, че руският президент се справя добре на поста. 44 процента изпитват безусловно доверие към Путин, а 41 процента по-скоро имат доверие в него.

Електоралната подкрепа за руския президент нараства устойчиво през последната година и по-конкретно след държавния преврат в Украйна миналия февруари и анексирането на Крим от Русия месец по-късно, отбелязаха от ФОМ. Той надхвърля 70 процента вече шест месеца.

Това означава, че при едни реални избори Путин би спечелил с близо 90 процента, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още по темата: Владимир Путинрейтинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истината е сега ислямистите да одарят и 300-то американски пехотинци след като завзеха ал багдади.успех
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще излезе някоя статия, че руснаците са ненормалници и аутисти защото никой нормален не би гласувал за тоя аутист, естествено проучванито ще е правено във демократичния САЩ от независим доктор.
58
13
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Има ли още наивници да вяртват на рейтинговите изследвания в Русия които се правят под дулото на зареден калашников насочем в главата.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЦРУ курсът на обучение за бъдещите шпиони в Русия е 5 години, от които 3 учат само за Пушкин. Разберат ли Пушкин, разбират руската душа. Всяко семейство в СССР е загубило най-малко по един близък във войната, мисли ли някой че така лесно ще се предадат ?!Колкото повече заплашват Русия, толкова повече народа ще се сплотява.
56
0
 
12
 
! Отговори
NOI преди 9 години
До Референдум Е ТОЗИ КОМЕНТАР РАЗБИ ВСИЧКИ ИЛЮЗИИ ! УНИКАЛНО СРАВНЕНИЕ С НАШИЯ....МИ ТОЙ ПЛЕВНЕЛИЕВ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИК !
55
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Снощи даваха по "Хистори"-то "Смъртта на Сталин"... - как ридаеха тия *** за своя масов убиец... - за Чик Чи Рик не беше толкова трогателно...
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западните анализатори оценяват, че ЕС са загубили много повече от санкциите срещу Русия отколкото самата Русия.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До СТРАНДЖАТА 65Обаче ако я из...., сещаш се, няма да му простят.
52
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диктатарите на Русия винаги са имали висок "рейтинг" !!!...мазохизма и безграничен.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен (малко преди мен)Ако Путин се кандидатира за президент тук, гаранция че няма да има изненади!
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на загубеняка от Фашингтон рейтинга му е под 25%.
49
4
 
7
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА 65 преди 9 години
И да се изс..ре върху Мумията, пак няма да го упрекнат, даже ще го похвалят.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента в който "откриват" руска ядрена подводница в залива Хрусчов прави две предложение - едно официално да изтегли ракетие от Куба срещи гарация на САЩ за ненамеса в Куба. Неофициално му прави второ предложение в което включва първото плюс Кенеди да изтегли ракетите от Турция. Кенеди обявява че е приел първото предложение и праща брат си Робърт Кенеди в Руското посолство да каже на руснаците, че ще изпълни второто предложение. САЩ изтеглят ракетитеи от Турцяи, СССР от Куба.
47
4
 
9
 
! Отговори
Салама преди 9 години
Лошо, в КНДР рейтингът на техния лидер е 99%.
46
23
 
7
 
! Отговори
MAX преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ СИГУРНО ЩЕШЕ ДА Е 100% КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ПУТЛЬОВЦИ ИМА ТУК....
45
19
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Докажете вашата любов дрОгарЕ... - съберете рубли и купете на жужето писалка, че счупи своята от яд... - а и без малко да седне на задните си части на земята... - Лукашенко му издърпа столчето... - голем *** - трябва да го вземат в Комиците...
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EС и САЩ действат според стратегията на Бисмарк - отделянето на Украйна от Русия, като единствен начин да се сложи Русия на колене. Вл.Путин действа според стратегията на Св.Александър Невски - на изток прави приятели, на запад изграждай защитата си. А в Стария Завет е казано да не се местят междите поставени от дедите ти. В цялата работа ние не сме си на мястото, а на покрайнините на Русия това им е съдбата. Украинците са прости и не разбират, че трябва да балансират, а не да избират страна.
43
6
 
22
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
Еврогейците, сатаНАТО и господарите им от ФАЩ (Фашистки Американски Щати), могат да си направят само масово сепуко...
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е един женчо не като нашите управници мъжкари и държавници, даже Плевнята скоро не е хленчил ама те ЕС ама те другите тъй инак. Няма да се учудя ако на Плувнята рейтинага е едни 97%
41
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОДКРЕПЯТ ГО, ЩОТО ИНАЧЕ ГИ ЧАКА ЕКЗЕКУЦИЯ КАТО БИВШ АГЕНТ НА КГБ!!!