Путин: Русия ще отстоява националните си интереси

"Ние ще продължим битката с екстремизма, но духът от бутилката е пуснат"
Обновена: 15 фев 2015 14:02 | 15 фев 2015 14:00, Анисия Иванова
565
Путин: Русия ще отстоява националните си интереси
Снимка БТА

Русия ще продължава борбата с екстремизма и ще отстоява своите национални интереси в света, както го е правила и преди. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с представители на ветерански организации, състояла се по повод 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде ТАСС.

За съжаление животът не става по-лесен и по-безопасен, каза Путин. Той припомни, че едно време в Афганистан съветските военни са се сблъсквали с онова, което днес се нарича политически ислям. Путин подчерта, че тогава са се зараждали екстремистки организации, които са били "изкуствено захранвани отвън".

После онези, които направиха това, сами пострадаха от стореното от тях, заяви Путин и припомни, че тежки събития са  споходили САЩ и много други страни, а съвсем неотдавна такива трагични събития е имало и в Европа.

Джинът е пуснат от бутилката и нищо не може да се направи по този въпрос. С него трябва да се борим и ще го направим, увери президентът.

Той припомни, че проблемът не са само ислямистките екстремисти, а това, че в света има достатъчно многото екстремисти.

Президентът отбеляза, че сега в света все още не е достигнатото проповядваното от Лев Толстой убеждение, че несъпротивлението на злите сили може да донесе на някого осезаеми плодове, особено на международната сцена.

За съжаление животът днес е много сложен и често ние се  сблъскваме с трудности, да не кажа и жестокости и се налага да се борим за своите интереси, заяви Путин. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До украинецЗа българските летци го знам със сигурност. Баща ми/лека му пръст/ беше летец.
317
2
 
1
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до справедливТам където казваш какъв модел на управление има ?Как да ти повярват кое е правилно и кое не, как става това ? Нали ако им наливаш пари няма да се научат да работят,ще търсят все някой да им дава (както у нас ) или пък ако ги принудиш с калашника ще те намразят.Трябва сами да разберът и сами да се оправят ,а ти като човек с идеи да им предложиш модел.
316
3
 
2
 
! Отговори
до СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
ЧАКАЙ, не забравяй, че става дума за "трудолюбие" през последните 200 години, даже 600, през които западната цивилизация създаде почти всичко това, което днес виждаш. Иначе ясно, че "индиец" попаднал в "западни условия" ще даде същите резултати, аз съм съгласен.Но трябва да гледаш ЦЯЛАТА КАРТИНА!
315
3
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До ukrainecможе и да бъркам, ще проверя. Факт е, че без американската помощ Русия беше загубила войната.
314
0
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Bad Company--------OБЪРНИ ВНИМАНИЕ КЪДЕТО ПИШЕ ПО ДОЛУ-----861 БОМБАРДИРОВАЧА БОИНГ 25 !!!!!!
313
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква недалновидност ! Не конфронтация с и отслабване на ЕС са необходими на Русия, а точно обратното - максимална икономическа консолидация до степен на конфедерация с ЕС ! ЕС и Русия не са съседи-кокуренти, а точно обратното ! В условията на ускоряваща се глобализация единственният спасителен път и за Русия и за ЕС е да се върви към обща конфедерация ! Икономиката на ЕС има не по-малко нужда от природните ресурси и пазара на Русия, от колкото Русия има нужда от ЕС като потребител и като ивеститор ! Заиграването на Путин с пренаселения и гладен за територии икономически могъщ Китай е историче
312
1
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До украинецА за геноцида в Украйна през 1932-1933 чувал ли си?? Напиши "Гладмор" в търсачката.
311
1
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Bad Company-Директната военна помощ предоставена на Сталин включва 595 кораба, в това число 28 фрегати, 105 подводници, 77 траулера, 22 торпедни катера и 140 противоподводни кораба. Съветските въздушни сили са получили 4,952 самолета Аерокобра и 2,410 изтребителя Кингкобра. Автора на статията привежда за пример три пъти героя на СССР Александер Покришкин, който се е бил с Аерокобра. От тежката авиация Съветска Русия получава 2,700 бомбардировача А-20 и 861 Боинг-25. Съветските танкови дивизии получават 7,056 танка, 8,218 зенитни оръдия, 131,600 картечници и друго въоръжение.
310
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е велик и мъдър човек и за съжаление е един от малкото прави в преценката на съвременната ситуация в света!
309
2
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До икономистБах маа му.Политагитатор от 1955 и още жив?!?!?! Евала!:))))))))))))
308
0
 
3
 
! Отговори
МИЛЧО преди 9 години
До украинец : ША СИ ВЪРНИ ,ША СИ ВЪРНИ ,ТОЙ ПУТИН САМО ТОВА МИСЛИ-ДА ВЪРНЕ КРИМ НА ФАШАГИТЕ ,КАК НЕ !
307
2
 
0
 
! Отговори
до СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
"по всички кътчета на планетата живеят приблизително еднакъв брой умни и глупави, кадърни и некадърни хора, без оглед на раса и цвят на кожата"Безспорно, но работливостта е много различна - примерно американците бачкат като изоглавени, гърците: сиртак и узу - пълно изравняване на стандарта и силата няма да стане никога.
306
5
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До ognyanz----------Никой никога не е нарушавал правата на ушанките-даже езикът им москалски не беше забраняван.Щяхме да ги оставим да се въргалят пияни пред блоковете.Те нападнаха безпричинно-понеже джуджето им заповяда,мислеше че ще е лесно като в Крим.Сега тези *** които викаха "Путин вкарай войски"-мрът по улиците като кучета от техните си путински снаряди.
305
2
 
8
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Ресурсите на северна америка се изчерпват, земята е отровена от фракинг, химикали и атоюни отпадъци. Нефтът на Арабските емирства, Кувейт и другите ще свърши до 50г...., а в Русия от затоплянето на климата се откриват нови обработваеми земи. Войната в Украйна има две цели за хамериканците и *** а/ да заграбят плодородните земи на Украйна (не случайно Монсанто и ДюПонт изкупуват земята като бесни), б/ да раздробят Русия и/или да я принудят да стане суровинен придатък. Но няма да стане!
304
0
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До украинецИсторията ми е слабост., не си прав. На Русия са доставяни само изтребители. Вкл. и прословутия им ас Покришкин е летял на американски изтребител. Пише го и в мемоарите му"Небе на войната"
303
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "украинец" - Ако Украйна иска да бъде нещо повече от това, което е сега, не трябваше да нарушава правата на рускоезичното население. Тя вече загуби Крим (който и е бил подарен навремето от Хрушчов, а си е руски, отвоюван от кримските татари по времето на Петър първи. С Русия са се опитвали да воюват и други, но никой не е спечелил територия от нея.А сега на Украйна, ако продължава по същия път, и предстои да загуби още. Пак ще повторя - да правят федерация, докато още могат.
302
1
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
Чета тук червения *** и ме напушва смях. "Братя руси , братя славяни". Ххахахаха! А поляците кви са бе, *** ли са???? И като им бяха толкова мили славяните що си поделиха с Хитлер Полша!! Договора ***-Рибентроп отдавна е разсекретен! Нападнаха Полша от две страни кат ***!
301
0
 
1
 
! Отговори
Соро преди 9 години
Прав си че има неправда,но за съжаление стиигаме до човешката природа.
300
0
 
1
 
! Отговори
353 до 364 преди 9 години
Изнесените от Индия скъпоценности са нищожни в сравнение с британската икономика!Не забравяй, че примерно цената на златото е висока точно защото има богати и развити общества като английското, да го купуват. Ако в Индия бяха дошли бангладешци, богатствата щяха да си стоят в недрата на земята.Не казвам, че хората там са ***, а мързеливи! "Индийски програмисти", ама чак след като американците им дадоха компютри, показаха им как става и им платиха $ за ишлеме, нали?
299
5
 
1
 
! Отговори
ty преди 9 години
8000 гроба на руснаци и украинци. Стотици хиляди човешки съдби засегнати по един или друг начин.За какви руски интереси говори Путин.