Путин: Русия ще отстоява националните си интереси

"Ние ще продължим битката с екстремизма, но духът от бутилката е пуснат"
Обновена: 15 фев 2015 14:02 | 15 фев 2015 14:00, Анисия Иванова
565
Путин: Русия ще отстоява националните си интереси
Снимка БТА

Русия ще продължава борбата с екстремизма и ще отстоява своите национални интереси в света, както го е правила и преди. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с представители на ветерански организации, състояла се по повод 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде ТАСС.

За съжаление животът не става по-лесен и по-безопасен, каза Путин. Той припомни, че едно време в Афганистан съветските военни са се сблъсквали с онова, което днес се нарича политически ислям. Путин подчерта, че тогава са се зараждали екстремистки организации, които са били "изкуствено захранвани отвън".

После онези, които направиха това, сами пострадаха от стореното от тях, заяви Путин и припомни, че тежки събития са  споходили САЩ и много други страни, а съвсем неотдавна такива трагични събития е имало и в Европа.

Джинът е пуснат от бутилката и нищо не може да се направи по този въпрос. С него трябва да се борим и ще го направим, увери президентът.

Той припомни, че проблемът не са само ислямистките екстремисти, а това, че в света има достатъчно многото екстремисти.

Президентът отбеляза, че сега в света все още не е достигнатото проповядваното от Лев Толстой убеждение, че несъпротивлението на злите сили може да донесе на някого осезаеми плодове, особено на международната сцена.

За съжаление животът днес е много сложен и често ние се  сблъскваме с трудности, да не кажа и жестокости и се налага да се борим за своите интереси, заяви Путин. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
4
 
4
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Bad Company----------Летците ги избиха защото бяха свалили и много руски самолети.Никой не иска да спомене сега че и руски самолети са бомбили България.Понеже бяха Американско производство -Боинги,лесно сега се прикриват.Селяните край София бая *** претрепаха с колове. Колко путинисти знаят например че Американците са дали на ушанките хиляди самолети?
297
0
 
0
 
! Отговори
Соро преди 9 години
Просто и ясно ще ти отговоряПечели този който работи добре,който произвежда качество,който произвежда идеи за бъдещето и хората му вярват.
296
0
 
0
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВАз живея в държава от ЕС. Да ти кажа честно паника не виждам!!:))
295
0
 
0
 
! Отговори
Соро преди 9 години
Добре , пак те питам какво правим,търсим си друг водач ли ?Връщаме властта на народа ли ? Събуждаме Ленин и той ни оправя..кажи ?
294
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН Е ВЕЛИК!
293
6
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До ognyanz----------Хммммм !----аз мисля,че не Украина,а Русия е пред разпад и на нея и предстои подялба-най малко на 15 държавици.А Украина трябва да си върне Ростовска,Воронежка и Белгородска област плюс Крим естествено.
292
1
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 9 години
До Анонимен 367Абе кви фашисти, кви пет лева. По заповед на руснаците "народния съд" изби всичко можещо и мислещо! И летците изтребители дето излитаха с десетина Месерсмид-а срещу стотиците американски бомбардировачи над София и тях избиха. Без съд край Казанлък.
291
8
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Преди Хитлер да нападне съюзника си СССР,руснаците се ежиха че са по силни от германците също като сега се ежат на запада.Но като се стигна до война се оказа друго-три милиона се предадоха на Хитлер още първите 2 месеца.Ако не бяха американците да ги спасят-сега нямаше да я има ни Русия ни психо-джуджето.Ама сега кой ще ги спасява-Северна Корея ?
290
2
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Това, което не мога да приема, е двойният стандарт на заподната пропаганда, на който жуналисти и политици у нас охотно служат. Ако утре обсадените в Дубалцево украински войници открият огън и руските сепаратисти им отговорят (както вероятно ще стане), западната и нашата пропаганда ще обвинят за това персонално Путин. Той все им е виновен, а украинският президент Порошенко не е виновен за нищо. Това е път към война, а не към мир. Вече е ясно, че Украйна трябва да се раздели, друг път няма.
289
0
 
0
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до СПРАВЕДЛИВи...какво предлагаш,на кого да върнем властта сега, на путин ли ?До кога ще расъждаваш реваншистки и постфактум ?Утре сигурно ще ревеш срещу путин ?Капитализма не е най добрия модел ,но няма по добър измислен до сега.Имаш фондаментален проблем с логиката,плюеш капитализма ,а не предлагаш нищо.
288
7
 
1
 
! Отговори
Работник преди 9 години
Русия ще отстова своите интереси. Българите съзнават ли,че родина ни е също част от Путиновите интереси и ,че той разчита на предателите от вътрешна секреция. Бог да ни пази.
287
0
 
1
 
! Отговори
до 367 преди 9 години
Не бой се, Франция ни е задминала и то без много да ги съди.
286
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В средата на декември, Ню Йорк Таймс публикува на първа страница статия че всеки месец в един ресторант на Уолстрийт се събират ръководителите на девет водещи банки Голдман Сакс , UBS, Банка на Америка Deutsche Bank, и други подобни.Всеки месец, тези девет души вземат решения за шестте милиарда хора: какво ще е равнището на безработица в света, колко хора да умрат от глад, колко правителства да бъдат свалени, колко много министри да бъдат купени и така нататък. Уважавани престъпници
285
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така нареченият Народен съд ни изкара най-големите фашисти на планетата. В Нюрнберг, котилото на националсоциализма, са издадени 12 смъртни присъди. У нас трибуналът посочи 2730 мишени за разстрел.
284
5
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен---------Това,че Русия е силна военно са само митове-силна е за такива като Чечня и Грузия-всичко е фантазия в главите на БГ ***.Дадът ли оръжие на Украина и ще стане като в Афганистан-смачкани.
283
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До украинецКакто се казва американците имат ядрено оръжие да унищожат живота на земята единадесет пъти а руснаците само два !
282
2
 
4
 
! Отговори
до 353 преди 9 години
Богатите англичани не са ли забогатявали в Индия през тези 300 години?! Ти знаеш ли само що злато и скъпоценности са извлачили от там ?! да не говориме за другите богатства. А иначе казват ,че индийците са най-добрите компютърни специалисти. така че не ги подценявай.
281
2
 
8
 
! Отговори
Азармо преди 9 години
до анонимен 337 Жестоко се заблуждаваш! По твоята логика веригата за бързо шишкавеене Макдоналдс и бензиностанциите Шел изобщо нямаше да се намърдат в бедна България. Обратното: важно е зарибяването, производство на нетрайни стоки и то най-вече за бедните, защото те са най-голямата част от потребителите. И да ги държиш все на кредити, все да са длъжници - те и децата им.
280
7
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Интересно, най важният цитат го няма - ботоксовото джудже се изцепило че навлизането в Афганистан било напълно оправдано...
279
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До как иначеИли си много ***, или си на работа към някое посолоство