Путин: Русия ще отстоява националните си интереси

"Ние ще продължим битката с екстремизма, но духът от бутилката е пуснат"
Обновена: 15 фев 2015 14:02 | 15 фев 2015 14:00, Анисия Иванова
565
Путин: Русия ще отстоява националните си интереси
Снимка БТА

Русия ще продължава борбата с екстремизма и ще отстоява своите национални интереси в света, както го е правила и преди. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с представители на ветерански организации, състояла се по повод 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде ТАСС.

За съжаление животът не става по-лесен и по-безопасен, каза Путин. Той припомни, че едно време в Афганистан съветските военни са се сблъсквали с онова, което днес се нарича политически ислям. Путин подчерта, че тогава са се зараждали екстремистки организации, които са били "изкуствено захранвани отвън".

После онези, които направиха това, сами пострадаха от стореното от тях, заяви Путин и припомни, че тежки събития са  споходили САЩ и много други страни, а съвсем неотдавна такива трагични събития е имало и в Европа.

Джинът е пуснат от бутилката и нищо не може да се направи по този въпрос. С него трябва да се борим и ще го направим, увери президентът.

Той припомни, че проблемът не са само ислямистките екстремисти, а това, че в света има достатъчно многото екстремисти.

Президентът отбеляза, че сега в света все още не е достигнатото проповядваното от Лев Толстой убеждение, че несъпротивлението на злите сили може да донесе на някого осезаеми плодове, особено на международната сцена.

За съжаление животът днес е много сложен и често ние се  сблъскваме с трудности, да не кажа и жестокости и се налага да се борим за своите интереси, заяви Путин. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Хората си имат президент, а ние кукла на конци
277
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кирил Извършването на Деветосептемврийския преврат е последвано от вълна на насилие, извършвано главно от комунистически групи срещу политически или лични противници. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. Народен съд в края на годината. Според различни оценки броят на убитите и безследно изчезналите през този период е между 20 000 и 40 000 души.Осъдените на смърт от т. нар. Народен съд са 2 730
276
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обанго ще завърши в килията на милошевич
275
1
 
3
 
! Отговори
до 349 преди 9 години
"Бедните индийци ще работят за богатите западняци"Проблемът е в ЩЕто - защо чак сега почват индийците, къде са дремали 200 години докато западняците са се индустриализирали и забогатявали?
274
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ а добрите комунисти искат техните работници да се спукат от работа за да могат партийните секретари да си купят хубави телевизори.И естествено=хубави западни коли(да не са луди да карат грозните москвичи)и да пътуват из Европа за да разказват "КАК ЛОШИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЕКСПЛОАТИРАТ РАБОТНИЦИТЕ"
273
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецти май хич не си в час.....да не си стоял много на студа днес?
272
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тия украинци са много прости, мислят си че някой се е засили да им защитава интересите. Егати простия народ ! На тяхна територия си мерят оная работа големите.
271
1
 
3
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до справедливРусия каква държава е социалистическа или капиталистическа ? Дефинирай ми думичката "капитал" И не се изявявай като форумен глашатай ,ставаш още по жалък
270
3
 
1
 
! Отговори
354 преди 9 години
точно за това китай е заплаха за русия. посети руски сайтове да видиш какво се пише и какво става в сибир
269
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лицето от снимката ще завърши в килията на милошевич
268
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинецо, много си зле. Дано си украинец, че ако си българин лошо, станали сме прости като тях.
267
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и как русия ще воюва със запада като всичките банкови сметки и имоти на кремълската банда са на запад. там са и семействата им и си живеят разкошно
266
9
 
5
 
! Отговори
как иначе преди 9 години
"ще отстоява националните си интереси"Ясно, всеки е така, въпросът е какви са интересите на Русия - да напада и граби съседите си и да дестабилизира Европа!Обаче Малкия Хитлер ще свърши като батко му - в това нямам капка съмнение.
265
10
 
5
 
! Отговори
кирил преди 9 години
нямам нищо общо с русия и руснаци и не желая да имам.имам приятели и роднини в сащ и канада. искам те да са добре
264
10
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-----Наскоро побликуваха изследване на военни анализатори за евентуална война между Щатите и Русия-всички са единодушни,че Русия може да издържи до 2 седмици при конвеционална война без атомно оръжие а при атомна война и дават най много 2 дена.Само авиацията на ушанките била десет пъти по малко-да не говорим за качеството.При това положение-къде са тръгнали ?
263
5
 
5
 
! Отговори
до 345 преди 9 години
Бедните индийци ще работят за богатите западняци и ще има равновесие в света.Единият ще яде ориз, другият пиле и пак ще има равновесие ,защото нали ядат пиле с ориз.
262
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
китай също ще отстоява нацоиналните си интереси. кнр не признава наложените й от русия айгунски и пекински договори и окупацията на китайските североизточни територии. в китайския парламент е внесен законопроект за присъединяване на територии с референдум
261
4
 
8
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до справедливТи какъв модел предлагаш марксиски или ленински ?Да убием гадните капиталисти които грабят хората и да дадем власта на народа.Тоя филм не сме ли го играли вече ?
260
13
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
"Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с представители на ветерански организации, състояла се по повод 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде"Тогава рашките влезнаха като аслани а излезнаха като на*ни, днес джуджето от КГБ търси нов прочит на историята за да замаже конфузията!
259
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин, ти си велик!!!а ние нека не мислим Русия, а гледаме на какво ниво сме ние, как живеем-като роби сме днес на сащ. много злобни станахме!