Меркел иска да работи с Русия, а не срещу нея

Москва обаче нарушава международното право, отбелязва тя
Обновена: 19 фев 2015 08:16 | 19 фев 2015 07:54,
27
Меркел иска да работи с Русия, а не срещу нея
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска да работи с Русия за възстановяване на мира в Европа, но добави, че не може да не обръща внимание на нарушенията на международното право от страна на Москва в хода на украинската криза, предаде Ройтерс.

"Искаме да оформим този европейски мирен ред заедно с Русия, а не срещу Русия", каза Меркел в реч по време на конференция на нейните консерватори в източния германски град Демин.

"Но ние не можем да се откажем от нашите принципи - а анексирането на Крим например е нарушение на международното право", добави Меркел.

Ройтерс отбелязва, че това е било първото й изказване, след като проруските сепаратисти са превзели стратегическия град Дебалцево в Източна Украйна - ход, който Берлин е заклеймил като нарушение на договореното спиране на огъня.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Малеее, на тая снимка дрОгарката баба Меркел спокойно може да мине за император Палпатин, само че без качулка :)))
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе като изпратят мироопазващи мисии на ООН, и като терористите започнат да нападат и тях... тогава друго ще говорите. Като запечатат неограняваната част от границата на Украйна с Русия, друга песен ще запеете.Тогава няма да има кой да ви бърше задниците.
22
1
 
3
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Западът бавно отрезвява, но има още много път пред себе си до окончателното отрезвяване.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 18На хартия да, но в икономиката не. Това са само споразумение. За Китай да не говорим - за тях Русия е суровинен доставчик. А относно технологиите - Съветският съюз взима технологии от Запада през войната. След края на войната те се крадат от Германия - изнася ни са цели заводи. Дори нашият Кремиковци е бил първоначално с немска технология от края на 30 години. Индия, Китай няма да се конфротират със Запада - това са им пазарите. На Русия никой не гледа като на надежден съюзник от веко
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нарушаване на международното право взима добър пример от вас.
19
1
 
5
 
! Отговори
топала преди 9 години
тая бабка путин я прави на смешница а тя горката дори не се усеща нато и черното човече в белия дом трябваше сто пъти до сега да да напълнят украйна с оръжия и войска евала на путчо прави всички на куку
18
5
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 9 години
В момента единствено Германия е още съюзник на Русия...........В момента съюзник на Русия са страните от БРИКС,Евразийския съюз и Шанхайското споразумение,което е почти 80 % от населението на земята!А относно технологиите за добив на нефт-с санкциите Запада принуди Русия да почне да си ги създава сама.По същия начин от 1925 до 1942 и от 1946 Русия беше поставена в изолация,но създаде атомната бомба,изстреля ракети в Космоса и т.н.
17
4
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Мама Меркел пее нова песен, прелетяха малко бомбандировачи на северно море и имапе насиране ***
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Меркел иска да работи с Русия, а не срещу неяМосква обаче нарушава международното право, отбелязва тя"Както в Северен Кипър или Косово е нарушено международното право или сега е по различно?
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦК на либераститеМай си ЦК на тъпистите. Стокооборота на Германия с Русия е около 6%, а на Русия с Германия около 40%. Путин не може да спре да продава суровини, защото ще фалира до месеци. Китй ще замени Европа - може но до 30-35 години. И в момента около 80% от технологиите за добив на нефт и газ идват от запада. Газпром не достигат финансови средства за новите газопроводи. Стига с тези болшевишки *** пропаганди. В момента единствено Германия е още съюзник на Русия.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая баба нещо взе да разбира за кво става въпрос
13
8
 
18
 
! Отговори
1 преди 9 години
Меркел е единственият разумен политик с глобално мислене за бъдещето!
12
0
 
23
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
C едно едно израчение Меркел казва , продалжаваме да "воюваме" с Русия ,но не с оръжие ,а със санкции .
11
23
 
12
 
! Отговори
гост преди 9 години
С руския фашизъм не се работи, той разбира само от бой!
10
25
 
7
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Силните в случая са Европа и Щатите. Проблемът е, че им пука за живота на цивилните, а на *** - не. *** и вас ще ви очисти, без да му мигне окото, уважаеми. Хахахаха...
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя голяма световна сила не е нарушавала международното право когато е в неин интерес.Правилата са за слабите и се определят от силните.
8
25
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Ситуацията е много тегава. *** не зачита никакви споразумения на хартия, лъже и нарушава безогледно всякакви примирия. От друга страна не може да бъде заставен да кротува, с помощта на военна сила, защото има ядрени бомби, хлопа му дъската, а и не дава пукната пара за човешките животи. Дано Западът успее да измисли някаква стратегия! Най-вероятно трябва да се засилят икономическите санкции, така че руснаците да се разбунтуват от глад и да свалят ***. Може да им спрат Гугъл и Фейсбук също.
7
17
 
8
 
! Отговори
Гошо Еврото преди 9 години
Браво тролчик, току що заработи 40 копейки.
6
25
 
12
 
! Отговори
Гошо Еврото преди 9 години
Едно евро днес се разменя за 3 чувала рубли. На троловете на Путин дневната надница се кара с Камаз.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можах да разбера тази бабичка с каква наглост измуфти България в края на миналата година да й изплати онези милиони след като искането на Швабия бе съдебно неиздържано.