Първи хуманитарен конвой на ООН достави в Донецк 62 тона помощи

Пристигнали са и два камиона на "Лекари без граници"
20 фев 2015 09:50, Елка Василева
12
Първи хуманитарен конвой на ООН достави в Донецк 62 тона помощи
Снимка: архив, Reuters

В Донецк пристигна първият хуманитарен конвой на ООН с 62 тона помощи, съобщи Франс прес, позовавайки се на координатора на Световната здравна организация (СЗО) за Украйна.

Конвоят, който се състои от четири камиона, е обща инициатива на детския фонд на ООН (УНИЦЕФ), агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН) и СЗО.

Помощите включват топли дрехи и одеяла, питейна вода, лекарства, хигиенни материали. С конвоя на ООН са пристигнали и два камиона на "Лекари без граници". ООН е доставил 13 тона материали за превенция на СПИН, а камионите на "Лекари без граници" - медицински материали за 6000 пациенти с ХИВ.

От август миналата година досега Русия изпрати 14 хуманитарни конвоя в Източна Украйна. Киев редовно обвинява Москва, че използва конвоите като параван за доставка на оборудване за бунтовниците, отбелязва АФП.

Хуманитарният координатор на ООН за Украйна Нил Уокър заяви, че до няколко дни в Киев ще бъде представен ревизиран план за оказване на помощ на страната, посочва ТАСС. Според Уокър без стабилна финансова и материална подкрепа от страните и международните дарители ООН няма да може да се притече на помощ на най-уязвимите хора, най-вече жителите на районите, които не се контролират от правителството.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9 Дано само да изчистват складовете си! Могат да пробват нови лекарства против СПИН върху нищо неподозиращи хора! ...13 тона материали за превенция на СПИН, за 6000 пациенти с ХИВ... ( повече от 2кг./човек ) !!!!
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето, вижда се коментарите на изсраните от рускини - ми те срещу всичко европейско бълват змии и гущери. Азиатски отпадъци....
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакви помощи не трябва да им дават. Руснакът е неблагодарна *** - колкото и да му помагаш, после ще ти плюе в лицето.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам, то бива цинизъм, ама това вече минава всякаква поносимост. 13 тона презервативи да се предпазват от спин - тия от ООН и лекари без граници явно са решили да изчистят складовете си от залежали ***.Добре, че е "агресорката" Русия, иначе до сега в Източна Украйна щеше да има милиони трупове, резултат от общите усилия на цялата "международна общност"
4
0
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Май и това е лъжа, защото на снимката пак са руските камиони, а не тези на ООН. Брей тея лъжци срам нямат!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щеше да бъде смешно,ако не беше толкова жалко
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквоо!? - "ООН е доставил 13 тона материали за превенция на СПИН, а камионите на "Лекари без граници" - медицински материали за 6000 пациенти с ХИВ."Превенция на СПИН и ХИВ !? Да! Има спешна нужда от такава помощ! Особено от 'превенция на СПИН' сега и веднага . Това им е проблема на жителите на Донецк
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това от кумова срама ли?Щото се пита какви са тия руини по репортажите на CNN!