Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево

"Шпигел": Порошенко е в крайно незавидно положение
21 фев 2015 17:23,
152
Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинската армия претърпя поражение в Дебалцево, войниците са демотивирани, а президентът Петро Порошенко се оказа в крайно незавидно положение, пише в новия си брой германското седмично издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"След съкрушителното поражение в Дебалцево армията на Порошенко е демотивирана, безсилна и безпомощна", се казва в статията, озаглавена "Отстъплението на унизените".

В нея авторът Кристиан Неф разказва за впечатленията си от видяното в град Артемивск (рус. Артьомовск), където се изтегляха украинските войници след сражението за Дебалцево.

В статията се припомня, че по официални данни на Киев при Дебалцево са загинали 22 украински войници, но според автора оцелелите "знаят, че това число не съответства на действителността".

"Шпигел" задава въпрос защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на бунтовниците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война", предаде ТАСС.

В статията се цитира публикация на киевския вестник "Новое время", според която главният проблем в украинската армия е употребата на алкохол - много войници са се напивали, а някои са употребявали и марихуана. Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: армияУкрайнаДебалцеве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боко - Полека лека, след Крим и Донбас фашистите ще превземат цяла Украйна.и защо? нали след това ще трябва да ги хрантутят, да ги обличат, да ги отопляват и т.н.т. - 40 милиона ***. Много лесно ги решавате нещата.
37
24
 
4
 
! Отговори
Джавелин до Град 34 преди 9 години
"бандеровци изтеглете се от Донбас и ще има мир!"руски терористи изтеглете се от Донбас и ще има мир!
36
5
 
33
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
Боко, не говори глупости. Фашисти са тези, които стрелят срещу мирни хора и деца - тоест украинската армия.
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е вярно, Украинската армия е най велика !!!!!!!!!!!!!!!!!!!даже Порошенко им раздаваше автографи!
34
5
 
58
 
! Отговори
Ясно е ! преди 9 години
100 пъти им казаха да сложат оръжие и да се измитат. Потрошенко и Яйцето са виновни за хилядите загинали в тази война. Няколко хиляди опълченци и 1000-2000 наемници смазаха цялата им пияна и разхайтена армия. Украинците трябва да направят нов Майдан и да избият предателите, които ги управляват.
33
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано предприемат ВОЕНЕН ПРЕВРАТ ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА...
32
9
 
69
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
"Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката."Всички фашунгери са едни страхливци могат да бомбят жени и деца с артилерия но в пряк бой бягат със скоростта на светлината!Който тръгнал срещу Русия се присъединява към историческата статистика трдом до наполеон и хитлер!
31
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как няма да е демотивирана.На едните им пращат за петнадесети път километрична колона тирове с всичко необходимо на другите преди 1 месец Порошенко каза че ще им прати цели 7 бтр-а.Може би нови.А тия дето не са много ентусиазирани да умрат ще бъдат мобилизирани за мишени.Освен това дори и да спечелят печелят какво?Още пари за някакъв съмнителен мултимилиардер дето уж американците го подкрепяли.А те да скачат в огъня безплатно.Патриотизъм без пари е като автомобил без гориво- не работи.
30
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не ги бяха спрели, опълченците щаха да стигнат до Киев!
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Абе Льольо, ти ли пита американцине от кораба. Пълен *** си ти щом те кефят избитите
28
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко скоро го чака публична екзекуция. *** се чудим дали че го стрелят или бесат?
27
3
 
27
 
! Отговори
Сп??нс преди 9 години
едно време като работих в бг и ме караха да си плащам горивото на буса щото по книжка му дават 10\100км пък на мен ми излиза 18л. , абе *** ,а за градско не си ли чувал ... Та на укрите нововъведението е отдавна измислено
26
5
 
71
 
! Отговори
9К51_Град преди 9 години
Брей,най-после се осъзнаха западняците и свалиха розовите очила, през които гледаха на бандеровския режим! Реалните загуби на майдановците са огромни над 3000 убити, само пленените танкове, САУшки, МБПушки, БТР-и са около 265, тоталният разгром е заради некадърността и твърдоглавието на шок. заяц, да не говорим за терора на т.н. Тербати над местното население, кому е нужна тази трагедия!? Не опълченците обстрелват западняшките области, а обратно, бандеровци изтеглете се от Донбас и ще има мир!
25
2
 
72
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Представете си каква е истинската картина щом това излиза за пред нас.Жалко за украйна и народът й. Унищожиха я фашизоидите и техните американо -европейски покровители.
24
3
 
21
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Слушайте Росен. Той най-добре усеща откъде духа вятъра.
23
26
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Путин и Порошенко на първа линия,заедно с останалите комунисти-олигарси.Тая война не е между народа на Руснаци и Украинци/пак руснаци/,а между клановете на мафията.
22
8
 
74
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Не е проблемът в украинската армия. Украинците са едни от най-добрите биткаджии !Проблемът е във врага !Всеки, който се изправи срещу руснаците бързо се демотивира. Дори фанатизираната армия на Маншафта през 1944-та година.Американците също. Питайте моряците на "Доналд Кук", ако не вярвате ! ... :)
21
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е заради Дебалцево, тази армия е демотивирана от това, че трябва да избива собственото си население. Политиците винаги най-нагло се изказват от името на народа, така нагло и призовават тези украински момчета, мъже, че и старци да се бият уж в името на народа.Я да оставят само доброволците от Айдар, Азов и другите фашунгерски формирования да се бият - тогава ще стане ясно колко са украинските "патриоти" всъщност.
20
6
 
46
 
! Отговори
Евразиец преди 9 години
До турчинТочно армия си беше, при това примесена с наемници от НАТО. А какви военни трофеи са оставили за опълченците пък, направо не е истина - стотици танкове и БТР, 1000 единици стрелково оръжие, 40 склада и цели вагони боеприпаси...
19
3
 
41
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Украйна се готви за пълномащабна война с Донбас и с ядрена държава -твоа заяваи замшефа на МВнР на Украйна Вадим Пристайко и моли Канада за оръжие нападателно , да не се запали само Еропа от тази Украйна .