Русия ще реагира, ако САЩ доставят оръжие на Украйна

Москва: Няма да сме безучастни към тази провокация
24 фев 2015 08:15,
82
Русия ще реагира, ако САЩ доставят оръжие на Украйна
Снимка: Архив Reuters

Оръжейни доставки на САЩ за Украйна ще взривят ситуацията в югоизточната част на страната и Русия няма да може да остави подобни действия без внимание, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

"Това би било силен удар срещу Минските договорености, би взривило цялата ситуация, би станало поредно потвърждение, че тези, които се застъпват за подобни решения, са водени изключително от собствените си геополитически представи за необходимостта от т. нар. сдържане, ако не и отблъскване на Русия", каза той.

"Ние няма да можем да останем безучастни към подобни провокационни действия и ще бъдем принудени съответно да реагираме", добави Рябков.

Според лидера на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Захарченко Америка вече е започнала широкомащабни доставки на боеприпаси и въоръжение в Украйна. По думите му украинската армия се нуждае от чуждестранно оръжие, защото практически е останала без оръжие.

"Украйна вече загуби толкова оръжие в Иловайск, в Дебалцево, че свое вече просто не й остана", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който владее Източна Европа, управлява Централната земя. Който владее Централната земя, управлява Световния остров Евразия. Който владее Световния остров, управлява света. (Макиндър, 1943). Мисля обаче ,че този път САЩ се опитват да лапнат твърде голям залък и това ще е краят на тази зловонна империя !
2
9
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да влизат руснаците в Киев...и това безумство ще свърши за два дена.И ще има ред и мир.
1
6
 
54
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
Не бе ще реагира като отиде и почне да го взема. САЩ носят Русия взема.....