Обама осъди убийството на Борис Немцов

Порошенко убеден: Убийците ще бъдат наказани
Обновена: 28 фев 2015 09:44 | 28 фев 2015 07:47, Веселина Йорданова
116
Обама осъди убийството на Борис Немцов
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на САЩ Барак Обама осъди "бруталното убийство" на руския опозиционен политик Борис Немцов, предаде Ройтерс, цитирайки официално изявление на американския лидер.

Още по темата
САЩ призоват руското правителство да извърши "бързо, безпристрасно и прозрачно разследване" и да изправи виновниците пред съда, се казва още в декларацията.

Обама се е срещал с Немцов по време на посещението си в Москва през 2009 г., когато американският президент разговаря с представители на опозицията.

Обама заяви, че се възхищава на смелостта, с която Немцов се е посветил на борбата с корупцията. Със смъртта на Немцов руснаците изгубиха "един от най-всеотдайните и красноречиви защитните на техните права", се казва в изявлението.

Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази съболезнования във връзка със смъртта на руския политик Борис Немцов, предаде ТАСС.

"Шок. Убиха Борис. Не мога да повярвам. Уверен съм, убийците ще бъдат наказани. Рано или късно. Светла му памет. . ." - написа Порошенко в Туитър.

По Немцов, който се разхождал със своя позната по мост в центъра на Москва, е стреляно няколко пъти от минала покрай тях бяла кола.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам дали някой си спомня как преди 25/30 години новините по българската телевизия започваха или завършваха със,,случая Антонов,,мнозина от младите днес не са и чували за събитията от тогаз,за ,,опита за убийство на папа Йоан Павел 2,само два месеца преди това събитие американски агенти правят опит да вербуват папската институция за подкрепа каузата СОЛИДАРНОСТ в Полша получавайки отказ ,спретват един мним опит за покушение над светия отец.разбира се в Русия не е нужна чак такава конспирация.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВладоМНОГО ТЪПО ПАРЧЕ СИ...!
45
4
 
1
 
! Отговори
Томбльонк преди 9 години
Те руснаците не харесват немци та затова са го опушкали
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама разговарял с Немцов 2009гВъзхищавал се от него , Немцов се борел с корупцията !А не беше ли корумпиран самият Немцов ! И каква му беше задачата ?
43
9
 
3
 
! Отговори
do 41 преди 9 години
....Всичко може.Най-вероятно са го убили защото не си е хвърлил хартийката в кошчето или е отнел предимство на пешеходец.Ана Политковская я убиха за кофти стайлинг,нали?...Немцов не е бил продавач на вестници,а руски опозиционер.Сега ще се изкара,че убийството е провокация,за да се разклатят устоите на руската държава.Трябва да се вземат крути мерки...Колко удобно!
42
10
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Др.Хаус--------------*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама чакал виновниците да бъдат разкрити веднага ?А може сече да са в САЩ ?
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След малко примирие в Украйна и как да се насочат пак към Русия ?
39
3
 
19
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Американците прекалиха с номерата сиТръгнал Обама да вика "дръжте крадеца"....
38
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe rusofili.tolkova ste zle,4e i da vidite Putin s pistolet da strelq po nego,pak shte povqrvate che primerno izvunzemnite sa go ubili,a Putin e strelql da go zashtiti.predateli!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американците си търсят пердаха но кои ли ще страда накрая ми е чудно .в арабския свят им минаха всичките номера но с русия не става , и все пак мир на праха му на човека
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом някого застрелят в русия веднага путин е виновен,недаи си боже ако застрелят някои американец в русия веднага ще го направят политически въпрос,а и какво ги интересува в сащ кого са убили в русия
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом е демократ и са го гръмнали поне русия се е спасила за в момента от американските доносници . а дали путин е виновен не за смърта му се съмнявам
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин не е *** за да поръча такова покушение, в тая напрегната обстановка веднага ще го оплюят него както и вече се случва , по скоро се замислете кои има полза от това на путин да му падне реитинга и да се образуват вътрешни комфликти
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То Путин го беше предсказал още преди година....нали играе шах и са му ясни ходовете на краварите...Та този му викат на този "сакрална жертва" - с шествието дето искат от опозицията търсят място за сблъсаци близо до Кремъл.
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така Путин елиминира неудобните. Какво да го правиш джудиста-джихадиста.....
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
веднага путин е виновен, а защо да не е съпругът на жената с която се е разхождал от ревност ,а може и американците да са го гръмнали за да изострят комфликта ,обонго само това чака и се изказва веднага неподготвен , когато запалиха в одеса сградата и изгоряха живи хора вътре путин не е излязъл да каже че сащ са виновни нали / но поговорката убии простака с мълчание си върши работата / сащ загубиха в украина сега се мъчат направо в русия да направят безредици
30
1
 
5
 
! Отговори
Др.Хаус преди 9 години
до UKRAINECНедоклатена *** моли се някой ден ако ми паднеш в ръчичките да съм изморен че да взема да те закопая бързо още преди да съм стигнал до *** и сестра ти ако имаш такива ...
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпросът тябва да е : Защо на Аерикане и е нужен жив Немцов повече. И така употребен дали ще успеят да намалят популярността на Путин и дали ще радикализит част от така наречената според тях опозиция в Русия. Или може б целта е дискредитиране на Русия пред света за да осуетят организирането със и заедно с русия в момента на широко обединение против арогантнта и безкрпулна америка. И дали целта не е изостряне на отношенията между америка и русия и падане цената на нефта след устойчивото ипокачва
28
0
 
13
 
! Отговори
гацо бацов преди 9 години
имееться хас никои нее очаквал от престъпленко и от о бонго друго да кажат важен човек от петата колона е аут и двамата губят воината която разпалиха ха ха ха