Обама осъди убийството на Борис Немцов

Порошенко убеден: Убийците ще бъдат наказани
Обновена: 28 фев 2015 09:44 | 28 фев 2015 07:47, Веселина Йорданова
116
Обама осъди убийството на Борис Немцов
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на САЩ Барак Обама осъди "бруталното убийство" на руския опозиционен политик Борис Немцов, предаде Ройтерс, цитирайки официално изявление на американския лидер.

Още по темата
САЩ призоват руското правителство да извърши "бързо, безпристрасно и прозрачно разследване" и да изправи виновниците пред съда, се казва още в декларацията.

Обама се е срещал с Немцов по време на посещението си в Москва през 2009 г., когато американският президент разговаря с представители на опозицията.

Обама заяви, че се възхищава на смелостта, с която Немцов се е посветил на борбата с корупцията. Със смъртта на Немцов руснаците изгубиха "един от най-всеотдайните и красноречиви защитните на техните права", се казва в изявлението.

Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази съболезнования във връзка със смъртта на руския политик Борис Немцов, предаде ТАСС.

"Шок. Убиха Борис. Не мога да повярвам. Уверен съм, убийците ще бъдат наказани. Рано или късно. Светла му памет. . ." - написа Порошенко в Туитър.

По Немцов, който се разхождал със своя позната по мост в центъра на Москва, е стреляно няколко пъти от минала покрай тях бяла кола.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що застреляхте човека бре кравари мръсни,да не се оказа двоен агент бре..................
66
3
 
11
 
! Отговори
банкеръ преди 9 години
По тая логика Луканов е застрелян защото е инакомислещ.За де те направят на решето след,като всичко ти е наред има причина и то основателна.Това трябва да се разясни на тъй наречените Русофоби.КГБ,ЦРУ,МОСАД,МИ6,са си убийци.Докато ги има ще има показни разстрели,катастрофи и т.н.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За предатателите и еврейте като тоя Немцов само разстрел!
64
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така трябва да се действа с еничарите навсякъде по света.Дано и у нас да се случи.Въпреки че това си е убийство в стил ЦРУ.Но това ще бъде поредният им грандиозен провал да предизвикат руски Майдан.
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако искате да узнаете истината,ако искате да узнаете подбудите,ако искате да узнаете имената на извършителите,.....................................доверете се на официалните български национални медии.....................
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за Обама ясно,сега всички с нетърпение чакаме от смешника Плевньо поредната,, градивна критика,,......................
61
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ей така американците осъдиха и убийството на Кенеди... дано да са измислили този път читаво, в последно време само се дънят
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обонго пак се изказа неподготвен. Или той си е един обикновен говорител, а Псаки ще играе говорител на говорителя
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте му банани на тоя, та да не говори глупости! ***!
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже много закъня! Нашето гейче Митов вече е осъдил убийството на педофила Немцов. Ами защо не го попитате, не го ли е срам да *** 24 годишна, а? А да тя му била просто приятелка
57
1
 
17
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Най - интересното-когато на Донбас punishers убиват деца и жени, хиляди, всички мълчат. А уби едно ублюдка и предател - вик стойност на целия Свят. Умря и умря. Земята му от стъклена вата. Не съжалявам.
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама, снощи убиха 8 души Мисури. Защо? Гледай си краварника защото е някакъв ад там. Намали марихуаната на американците защото подтиква параноята у някои твои граждани.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешка! Комента на 67 е до 62
54
3
 
10
 
! Отговори
До 63 преди 9 години
***, поне си направи труда да напишеш нещо различно като коментар и тук. На всяка статия Copy/Paste. Хахахахахахахха Аз съм сигурен, че на такива триполови дори не ви дават едно пени, а просто пишите, защото навремето майките ви са били чистачки, а бащите овчари или кравари!
53
1
 
21
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Напомняне за Обама! Убити американски президенти: Линкълн, Гарфийлд, Маккинли, Кеннеди. Опит за убийство: Джексън, Труман, Рузвелт, Форд, Никсон, Рейган, Клинтон, Буш. Кой ще бъде следващият?
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама вместо да си навира гагата в вътрешните работи на Русия да разследва собствените си тайни служби де гътнаха кулите близнаци.....
51
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 9 години
До Анонимен 57А ти си много умен ли?! КАВАЛ :)
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в мафията когато застрелят някоя дружка на погребението се събират всички апапи,поднасят съболезнования,цветя и целувки към семейството на убития.......
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То стана като сваления Боинг - още не беше паднал и обвиниха руснаците. Като намериха черните кутии и запада млъкна. А руснаците публикуваха и името на пилота който го свалил и филм направиха - нещо понашите медии да се чу ?
48
3
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Поредния "брилянтен" ход на ЦРУ!Сутринта Ходорковски се самообяви за следващ президент на Русия,а вечерта бе застрелян прекия му конкурент за поста!С един куршум-два заека,хем разчистване на пространство за кандидата на САЩ,хем компроментиране на Путин.Какво друго да очакваш от тия хора-събориха СТЦ с 3-4 хиляди души вътре,свалиха смолет с 300 пътници,разстреляха редакция на вестник,провалиха цели държави,та няма един човек да убият!И всичко заради пустото му световно господство много им е мило!