Путин обеща "всички усилия" и наказани за "подлото" убийство

Смъртта на Немцов ще разследва централният апарат на федералното следствие
Обновена: 28 фев 2015 21:32 | 28 фев 2015 15:44, Веселина Йорданова
395
Путин обеща "всички усилия" и наказани за "подлото" убийство
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Руският президент Владимир Путин увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да понесат заслужено наказание организаторите и извършителите на убийството на Борис Немцов, предаде ТАСС. Държавният глава изпрати съболезнования на Дина Ейдман - майката на убития политик, уточнява агенцията, цитирайки пресслужбата на Кремъл.

Още по темата
"Искрено споделям мъката, която Ви сполетя", подчертава президентът по повод "подлото и цинично убийство".

"Борис Немцов остави своя следа в историята на Русия, в политиката и обществения живот", изтъква Путин. "Случи му се да работи на значими постове в трудния преходен период за страната ни. Той винаги прямо и честно заявяваше своята позиция, отстояваше своето гледище", отбелязва руският лидер.

Руският премиер Дмитрий Медведев поднесе съболезнования на роднините и близките на Борис Немцов във връзка с трагичната му гибел, съобщи пресслужбата на правителството, цитирана от ТАСС. "Потресен съм от жестокото, цинично убийство на Борис Ефимович Немцов. Това е огромна лична трагедия за вас - неговите роднини и близки. Голяма загуба за обществото ни, чиито свободи и ценности той винаги е отстоявал", посочва Медведев.

"Борис Немцов се нареди сред най-талантливите политици от периода на демократичните преобразования в страната ни. И до най-последния си ден остана ярка личност, принципен човек. Действаше открито, последователно и никога не измени на възгледите си. Такъв ще си остане и в паметта ни", подчертава руският премиер. 

Разследването на наказателното дело за убийството на руския политик Борис Немцов е възложено на следователи от централния апарат на Следствения комитет, съобщи говорителят на федералното следствие Владимир Маркин, цитиран от ТАСС.

Нареждането е на председателя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин, уточни той. Немцов бе убит малко преди полунощ с четири изстрела в гърба на мост край Кремъл, докато се разхождаше с позната, пристигнала от Украйна, която не е пострадала, съобщи говорителка на вътрешното министерство.

Според руски медии, става дума за 24-годишната манекенка Анна Дурицкая. Стреляно е от бяла кола - според медиите, органите на реда са издирвали Форд Фокус или Форд Мондео, заснети от видеокамери близо до местопрестъплението.

Руската полиция откри в различни райони на Москва няколко изоставени коли и прави проверки, но досега не е потвърдено, че престъпниците са използвали някоя от тях, заяви събеседник на ТАСС от столичното полицейско управление.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
ГУЛаг !!! преди 9 години
Хутин-убиец!Световен кръвопиец бре!!! Е сега мри кагебеецо долен!!!
209
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Абе вие найстина ли смятате че Путин е растрелял Немцов?Ако е така значи сте пълни найвници и невежи!Първо показния растрел не е способ на специалните служби,виж ако бжеше загинал от"естествена''смърт-инфаркт да речем или по време на сън,или в автомобилна катастрофа или "самоубил се",то тогава може да се мисли че ФСБ или ГРУ са го ликвидирали!Но такъв показен растрел е преди всичко удър срещу Путин,целящ дестабилизация на Русия,просто не е в интерес на Путин да го убива така!
208
0
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
"Путин е офицер от КГБ. Чавка трябва да му е изпила мозъка"Точно такъв начин на убийство устройва ***-целта на джуджето е да сплаши опозицията като им каже-всички които са против мен това ви очаква,не му трябва тайно убийство а точно такова -показно ! Хем на всички е ясно че *** го е убил,хем никой няма доказателства-посланието е хвърлено !
207
0
 
2
 
! Отговори
Striker преди 9 години
Бхаха! "Крадеца вика-Дръжте крадеца!" Политковская, Литвиненко, сега Немцов, хипофизното джудже от Кремлин така действа, подло и подмолно. Язък за малкото свестни хора в тая псевдо-държава.
206
0
 
0
 
! Отговори
атанас преди 9 години
Няма нищо лошо в русофилията. Въпросът е да правиш разлика между народ и държава, а не да подкрепяш на сляпо. Путин е един отдавна самозабравил се, алчен за власт и внимание човевец с наполеонов комплекс. Не разбира нищо от икономика, загробва държавата си в безмислени конфликти и прави всичко възможно да остане във властта. Типичен диктатор, ако наистина сте русофили, не би трябвало да го подкрепяте, защото Путин е зло за Русия и за целия цивилизован свят.
205
0
 
0
 
! Отговори
ЦИ-НИ-ЗЪМ преди 9 години
ЦИ-НИ-ЗИМ
204
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е офицер от КГБ. Чавка трябва да му е изпила мозъка за да го трепе по тази начин! Има хиляди начини и комбинации чрез които до бъде отстранен всеки. Толкова явно и нагло е против самия Путин и той няма никаква ползахот това. Тези които са го направили са същите които свалиха самолета. Някой да говори за този самолет и кой го свали? Украински изстребител. КГБ е могъща фирма и можеше да спретне инфаркт, катастрофа, нещастен случай и какво ли не. Не бързайте с изводите.
203
2
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Наградите ''Оскар'' ги раздадоха миналата седмица, ама мисля че Путин заслужава една за ''цялостно творчество''.
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, още чакаме да разкриете поръчителите на убийството на Политковская...
201
3
 
5
 
! Отговори
бат Васко преди 9 години
Путин може да е всякакъв, но едва ли е толкова глупав, че да застреля опонента си в "двора" си така да се каже.
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZARADI GENA SA GO UBILI ! GENATA E BILA OMAGENA, MAGA I GO E UBIL ! AMA GRQX E DA SE XODI SAS GENENI XORA, IZBQGVAITE TAKIVA VRAZKI !
199
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Провокаторът, който уби Немцов, го употребява до сега, уж за демократична опозиция, използва го отново за мръсотията си като ***. Това е съдбата на предателя, чийто труп е демонстративно хвърлен на Червения площад!Пропуснали са да му сложат етикет-"уби ве Путин-аутист, с аутист такъв!"Цинизмът на раздрзнените античовешки задокеански приятели на жалка Европа не знае граници.Има Видов ден.
198
7
 
6
 
! Отговори
Кралев преди 9 години
Докога западът ще се държи,като сенилен с Путин и ще моли,убиецът да намери убиеца на Немцов, и "строго"да го накаже?!
197
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ili kradeca vika drujte kradeca
196
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютна провокация. Путин има 86% подкрепа, а тоя бивш олигарх и пишман опозиционер, платен от Сатанинските Щати да лае срещу страната си и тези, които я пазят, никой за нищо го няма. И каква е логиката Путин да отстранява такъв "противник"?
195
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо има думи в кавички? Това опит за Манипулация ли е или убийството, извършено от западните служби с цел дестабилизация на Русия не е подло, а е благородно, според авторката?
194
18
 
30
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 9 години
ЕДИН ПРЕДАТЕЛ ПО-МАЛКО, ЕДИН *** ПО-МАЛКО!!!! МАЛЦИНА В РУСИЯ ЩЕ ОТРОНЯТ СЪЛЗА ЗА НЕГО!!!
193
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много подло и страхливо е джуджето.
192
21
 
20
 
! Отговори
Последни новини... преди 9 години
Според последните новини по случая Путин щях да направи ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО да открие убийците на Немцов, за да ги НАГРАДИ ЛИЧНО С ОРДЕНИ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА!!!
191
36
 
21
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Путин си изпуска нервите. Уби основния опозиционер, ден преди планирания митинг против него.