Русия проверява три версии за убийството на Немцов

Те са политическа дестабилизация, ислямско-екстремистка и битова версия
Обновена: 1 мар 2015 19:38 | 1 мар 2015 19:26,
134
Русия проверява три версии за убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Три са версиите, около които работи разследването на убийството на Борис Немцов. Те са - провокация с цел дестабилизация на политическата обстановка, ислямско-екстремистка версия, свързана с вътрешноукраинските събития, както и битова версия, свързана с търговската дейност на Немцов, съобщи БНР.

Още по темата
От следствения комитет на Руската федерация заявиха днес, че са разпитани очевидците на престъплението, преглеждат се записите от видеокамерите по целия маршрут, по който е бил следен Немцов.

Следствието е на мнение, че убийството е било внимателно планирано и неговите извършители са били осведомени за това откъде ще мине политикът.

Междувременно се появиха кадри от улична камера, на които се вижда убийството и как предполагаемият стрелец се качва в колата, с която е избягал.

Полицията в Москва публикува и първото описание на издирвания стрелец, но без фоторобот. Според тях нападателят е мъж, висок около 170-175 см, с нормално телосложение и късо подстригана тъмна коса. По време на убийството той е бил облечен със сини дънки и кафяв пуловер.

Според свиделските показания убиецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, който също е известен.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Докато разследването се опитва да разплете убийството десетки хиляди руснаци излязоха на шествия в различни градове на страната в памет на опозиционния лидер. Те носеха плакати с лика на Немцов, както и такива с надписи: „Героите не умират” и „Не ни е страх”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: убийствоНемцовверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВАбе ,какви са тия глупости дето пишеш в.АКО някой си там американски войник..............АКО АКО , ама то мирише.Ти да не си режисьор да искаш да изместиш Стивън Спилбърг.Та чак вече и предвалителни сценарии ти са в празната глава.Случило ли се е това, да ръсиш простотии.
53
1
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 9 години
Имаше много информация ние от НКВД се погрижихме
52
1
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Прекалено щастлив живот си е живеел тоз "опозиционер"!Парички,ку.ви,пътешествия,дай боже на всеки "преследван" такъв живот!То обикновено сме свикнали борците за свобода да са измъчени аскети,но явно руските са някакво изключение!Дали не се дължи на външно финансиране или на тъмно минало?
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи така става: пускат ти една скъпа сложнотутка, тя ти замайва главата с развален руски, води те на разходка по моста и нейните хора в самосвала и на стълбата ти гърмят в яйцата и ти отиваш на кино. По назидателно е само убийството на Кенеди.
50
7
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
Според Украинската конституция само в Украйна може да бъде разследвана,както според Руската Конституция войника-убиец на 5 членно семейство в Армения,в Гюмри ,май, да го съдят в Русия.Отвлякаха Савченко и тя умира от гладна стачка в руски зандан-оше един герой в Украйна.
49
1
 
7
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
До Mr.STARBUCKSНали се сещаш как ако е послъгала от свидетел на бързо ще стане обвиняем.. Освен това ще я държат колкото намерят за добре, защото е основен свидетел.. за сега.
48
12
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВСправедлив, ама с мозък на комунист. Писане само на празни приказки.Никой няма право да задържа момичето, защото тя е свидетел, а не обвиняем. Дава показания, и си заминава. Това е.
47
3
 
6
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
После като се окаже, че жена му е наела убиеца, за да вземе застраховката и да отмъсти за всичките изневери ще стане доста забавно:)
46
3
 
2
 
! Отговори
niksan 1 преди 9 години
,,В него имаше нещо от героите на Лермонтов,хусарска храброст,мъжки чар''-Иван Кръстев,за разлика от Пулето-дребен,плешив,зъл.
45
8
 
5
 
! Отговори
???КоЙ??? преди 9 години
(Ехх значи Путин изби хиляди хора в Украйна нищо не казахте),сега за 1 човек го обвинявате,стига и вие така де,оставете диктаторът милиярдер да си прави каквото иска и както си иска...все пак скоро от власта няма да слезе така,че ще е най-добре за всички червени тролчета да спамят колко е велик...(съжалявам за сравнението)
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китай счупиха рекирда на шистов добив в Азия до година са оредвидили удвояване.Така че Путин и тоя влак отърва.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все политичеки корекрни версии.Все са го хванали така
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тази с участито на изперкал фен на Путин изобщо не се и разглежда
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гузен негонен бяга. И така със обясненията за Путин.
40
8
 
7
 
! Отговори
Перафразирано от Рус преди 9 години
Моралният убиец е този,който насъска руснаците против всички съседни народи и сътвори лъжата,колко са велики.Моралният убиец е този,който пусна духа на омразата и шовинистическата пропаганда,подобна на тази в Германия през 1933 година,думи на Иля Пономарьов,руски депутат.Моралният убиец е този,който настрои руснаците един против друг,с единствената цел да запази властта си в тази богата на природни дадености страна,а остави гражданите си пред полупразните магазини.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Путин разби рублата а усата и руснаците знаят това, познавам ги.И какво общо има курса на рублата с убийството? Сигурно е излезло по евтино?
38
9
 
3
 
! Отговори
citizen преди 9 години
версия номер 4 - немцов е поредният станал жертва на кремълските убиици, няма да се разследва.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ СПРАВЕДЛИВИЯ АКО СЕ Е ИЗПРАЗНИЛ ДА ХОДИ ДА СПИ ! ХАЙДЕ МОЛЯ......ОЛЯ СЕ ОТВСЯКЪДЕ !
36
9
 
4
 
! Отговори
Пу Тин преди 9 години
Мойте *** обичат щото им направих заплатите от ?1000 на ?300. И то само за една година. Аз съм велик!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям късмет! Точно в момента там стои снегорин??? Много сложна операция, това са схс сигурност любители.