Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава

Зам.-шефът на НАТО: Немцов беше гласът на демокрацията
5 мар 2015 21:44,
178
Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава
Александър Вършбоу Снимка: Архив Reuters

Владимир Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава и да заглуши алтернативните гласове у дома, за да не допусне "Майдан" в Русия", заяви заместник-генералният секретар на НАТО Александър Вършбоу на конференция на парламентаристи от ЕС в латвийската столица, предаде Ройтерс.

"Както видяхме с бруталното убийство на Борис Немцов, жертви има не само в Източна Украйна", добави той.

Кремъл отрича да има нещо общо с убийството на бившия руски вицепремиер, който беше застрелян миналата седмица, и твърди, че е провокация, целяща да дискредитира Путин, припомня Ройтерс.

"Ние не знаем кой е натиснал спусъка, но знаем със сигурност, че Борис Немцов беше мощен глас за демокрация и против намесата на Русия в Украйна, когото официалната пропаганда определяше като "предател" и част от "петата колона", каза Вършбоу.

При управлението на Путин Русия разви нова форма на хибридна война, съчетавайки военна заплаха, прикрита интервенция, тайни доставки на оръжия с икономически шантаж, дипломатическо двуличие, медийна манипулация и откровена дезинформация, предупреди зам-генералният секретар на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До 131"... Руснаците не са ни "освободили", а ни окупираха след като Османската империя фалира 1876 г. за да заграбят опразненото място..."Вече се чудя, дали нямаше да е по-добре Левски, Ботев, Бенковски - да бяха си седяли мирно, тя Османската империя и без това фалирала 1876, поне на Бенковски нямаше да му резнат главата. И заедно с присъстващите, макар и фалирали турци да се бият срещу агресора Русия?Поне би щяха да дадат още достойно поколение, пък такива като теб нямаше да се родят.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
немцов е подслушван от Цецомобил..............Цацаров да се задейства
64
0
 
13
 
! Отговори
neo преди 9 години
има две положения: или западняците не знаят нищо от историята (нито своята, нито Руската)или знаят но пропагандират нарочно дивотиите си. Не знам кое то двете е. Немцов никога не е бил гласът на демокрацията. Неговата партия не можа да събере гласове на изборите е се превърна във фарс. Не е бил никога между влиятелните политици, освен може би преди 20 години по времето на Елцин. И тогава даже Немцов не можа да оползотвори положението си. Но като плейбой беше известен в това спор няма!
63
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Путин няма нищо общо с напълнените *** на Украйна. САЩ и НАТО да престанат да облъчват продажните ни медии с едни и същи бози. В Донбас бяха пратени 17 хуманитарни конвоя от Русия, а Киев, доколкото знам - само един, и укроп-ите го спряха.Заглавие в украинска медия (без коментар):"В Дебальцево террористы восстановили железную дорогу за 12 дней"В същото време "антитерористите", т.е. украинската армия минира мостове към Крим - на мирна територия, по които в момента се движат мирни граждани.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че смъртта на този посредствен политик, който отдавна беше загубил всякаква подкрепа е угодна само на такива *** като нато-нациките е ясно вече на почти всички! Само нашите още се пънат за нема нищо! Не ви ли е срам вече? Такова елементарно ниво е вече за подигравка! А за провалянето, има си библейска приказка - "Който сам каквото си направи и....и т.н. Само ми е интересно, потрошенко, като свърши всичко, той къде ще се крие?????
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е доста нагъл. Путин ли нахлу в Афганистан, Ирак, Югославия, Либия,Сирия, Югославия? Нещо май бърка кой е терористът.
60
0
 
5
 
! Отговори
БТА преди 9 години
По данни на информационно/финансовата агенция Блумбърг има наченки на разкол в най висшето ръководство на РФ..за щастие разкола е в предпочитанията на безалкохолни напитки.Владимир Путин консумирал Кока Кола, а Дмитрий Медведев предпочитал Пепси Кола !
59
11
 
5
 
! Отговори
до СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Руснаците не са ни "освободили", а ни окупираха след като Османската империя фалира 1876 г. за да заграбят опразненото място.И още колко пъти ни нападаха... И даже днес ни заплашват!Русия е доказан враг на България, за съжаление.
58
4
 
3
 
! Отговори
Стоедин преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ:Кутев, познах те!
57
8
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
Зависи от дефиницията за "космос" - няма точна граница на атмосферата.Първите значими постижения са на Годард (САЩ), следват фон Браун (Германия), след войната отново американците са номер 1. Руснаците нямат представа, чак германските пленници след войната ги научават какво е ракета и влизат късно в играта.Въобще Русия никога не е била индустриална държава, затова всичко копира, ама с лошо качество.
56
8
 
5
 
! Отговори
искаме мир преди 9 години
Искаме мир, затова е НATO!
55
5
 
8
 
! Отговори
без компромис преди 9 години
Убийството на Немцов е било организирано от Адам Осмаев, главатар на чеченския фашисткия батальон "Дудаев", биещ се на страната на режима на Пороченко. Бандитите са искали да си отмъстят за ликвидирането, от опълченците, на своя бивш главатар Иса Мунаев и да изпълнят поръчка на украинската тайна служба СБУ. Сбу е на директно ръководство от Цру.
54
5
 
8
 
! Отговори
искаме мир преди 9 години
Искаме мир, а не Нато!
53
3
 
3
 
! Отговори
Стоедин преди 9 години
До 119:Е, нека не преувеличаваме. Държавник е, да. Но дали е велик? Според мен не е. Засега мога да кажа, че успя да изгуби Украйна и доверието на ЕС.
52
0
 
3
 
! Отговори
жеко преди 9 години
гадовете вече са си направили дълбоки бункери и само ще гледат от 1ви ред и ще ядът пуканки а по бойните полета ще са обикновени хора
51
2
 
3
 
! Отговори
Нестор преди 9 години
Ха, точно го е казал човекът. То затова толкова помия тук се излива. И злоба.
50
5
 
5
 
! Отговори
Стоедин преди 9 години
До 106: Нямам против, но не виждам Путин да има общо с постиженията. Той по-скоро е пример за регрес, конфронтация и лицемерие.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ае стига с тоя МенЦов. Да си го бяхте прибрали на запад, където си го създадохте, и после убихте.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВГлупости - всичко това са македонски открития, а на Сергей Брин и Чейковски бабите им са македонки.
47
3
 
10
 
! Отговори
.................... преди 9 години
До АнонименНАТО колонизира Европа и я ползва срещу Русия!Същото направиха и по времето на Хитлер, като американските банки спонсорираха лично господина.