НАТО осъди милитаризирането на полуострова

Това стана година след анексирането на Крим към Русия
145
НАТО осъди милитаризирането на полуострова
Снимка: Ройтерс, архив

Главнокомандващият силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав разкритикува милитаризирането на Крим - украинския полуостров, анексиран преди година от Русия, където сега са разположени крилати ракети, покриващи цялата територия на Черно море, предаде Франс прес.

Още по темата
"Русия разполага там най-съвременни системи /. . ./ Виждаме там ракетни системи "земя-въздух", които покриват 40 процента от Черно море. Има крилати ракети, които на практика покриват цялата територия на Черно море", каза американският генерал в излъчено снощи интервю за украинската телевизия "1+1".

Виждаме, че Крим се е превърнал в плацдарм за по-нататъшно разгръщане на сили, добави Брийдлав.

Крим беше присъединен към Русия след триседмична окупация от руските сили и референдум, който не беше признат от Киев и международната общност. Анексирането беше последвано от въоръжен конфликт между проруските сепаратисти и украинската армия в Източна Украйна, взел за 11 месеца над 6000 жертви.

Запитан за числеността на редовните руски войски, разположени в Източна Украйна, ген. Брийдлав отказа да назове цифра.

Войските влизат и се връщат през границата в Югоизточна Украйна, която не е под контрола на правителството в Киев, подчерта той. "Има постоянно движение на оборудване, хора и пари за поддържане на руските войски и проруските сепаратисти в Украйна", добави той.

Генералът отбеляза, че НАТО не е в състояние да потвърди изтеглянето на тежките оръжие от фронтовата линия, предвидено в подписаните на 12 февруари в Минск договорености.

Миналата седмица бунтовниците заявиха, че те са приключили изтеглянето на оръжията си от фронта, но не и украинската армия.

Наблюдаваме движения на тежка артилерия от двете страни, но не знаем какво става с артилерията източно от фронтовата линия, тъй като наблюдателите от ОССЕ нямат достъп там, каза Брийдлав. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЧАРNATO DA GO DUHAA
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво, не ви излезнаха сметките вие да го анексирате? И кво се бъркате все едно ми анексираха руснаците някой щат, то вие сте анексирали цял континент,изтрепахте местното население,,,стойте си там и чакайте давидов ден
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно е сигурно за мен, че Русия до голяма степен анексира Крим, защото й е много нужен за защита. Ако наглите американци (които в последните години сеят смърт навсякъде по света и си разиграват коня както си искат) чрез НАТО не се набутаха до границите на Русия, тя нямаше да реагира така. Но всичкото това го предизвикаха наглите безочливи американци чрез въоръжения преврат в Киев, който очевадно си беше военно действие и това наложи своевременен военен отговор от Русия-превземането на Крим.
77
1
 
19
 
! Отговори
ЧАР преди 9 години
АЗ ПЪК ОСЪЖДАМ НАТО ЗА МИЛИТАРИЗИРАНЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ. КЪДЕТО СА СТЪПАЛИ САМО СМЪРТ...
76
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия разполага там най-съвременни системи - каза генералът от борда на един от 6-те военни кораба на НАТО в Черно море на безопасно разстояние от Крим. НИе идваме кротко да си изиграем маневрите и да потренираме изпреварващ удар по базата , която вече щеше да е наша, ако не беше този лош човек, да я анексира и да прекрои границите на незалежная...
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още на 22.07.2014 руският генерален щаб официално показа снимки на 3 броя украински ракетни комплекси Бук , близо до Донецк и разпечатка на руските локатори , на които се вожда украински самолет. И официално каза, че американски експериментален спътник е бил по това време над Донбас. Поканиха американците да покажат негови снимки., а укрите да дадат кореспондецията с Бойнга, както и сведение за ракетите си въздух-въздух. Не последва никакъв отговор. Кой свали самолета?
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Няма страшно!Отговор ще има и това ще бъде разполагане на аналогични ЗРК и крилати ракети в Румъния, България и Турция. Въпреки воплите на изкрейзилите ***!""По -*** коментар не бях чел. Аналогични ракети в България мигновено ни превръща в легитимна цел на изкрейзилите ***. После няма да имаш време дори да ревеш защо лошите са ни изпепелили Варна.
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 118Ясно обаче е че ви е шубе от няколко ракети, "покриващи цялата територия на Черно море".В същото време нагло трупате войски по границите на Русия----логика на ***! Като ги е страх що трупат войски бе чугунче?
72
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дръжте *** в Крим без вода, на лято сами ще изпукат.
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брайдлав ли си Прайдлав ли си или обикновен гей - не зная. Ясно обаче е че ви е шубе от няколко ракети, "покриващи цялата територия на Черно море".В същото време нагло трупате войски по границите на Русия
70
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че руснаците се пазят не е осъдително по моему. Просто западнярите не трябваше да се опитват да слагат ръка върху буферните държави между Русия и тях. Ако не бяхя го направили, сега нямаше да реват, че ги бият. Ми ще ги бият. Имат капацитет, ще ги бият. Ако ние имахме капацитет, нямаше да позволим да ни съсипят държавицата, но нямаме. Руснаците искат да се предпазят от това. Шапка им свалям!
69
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За феновете на съвлеменанта съветско/ руска политика припомняме, че предаването на Кримския полуостров на Украина е срещо десет пъти по големи териториии взети от Руската ССР- най добрите зърнопроизводителни земи на Украйна - Белгородса област, Воренежка обаст, Стари Оскол, Губкин идр. Четете!
68
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
Лос Анжелос не,ама Сан Франциско да.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-голямата част от времето след "ВОСР" Русия преживяваше в условията на военен комунизъм, иначе съвсем се забатачваше положението. Та и сега.
66
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корабите от Норфолк се бяха засили към Крим, но Путин им провали плановете. Най-удобното място за Томахоук беше Крим, ама ядец. Сега обмислят да ги тропнат до Харков.
65
2
 
37
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Натовски генерал се бори за разоръжаване! Е-е, нема такова животно. Нещо като вълк с овча кожа.
64
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
крадецът вика дръжте крадеца!!
63
1
 
39
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Така е. Превърнаха целия свят в плацдарм гадните хамериканци. Сега и в Литва!!!! Фашаги, притеснявайте се за Аляска и Лос Анджелис, а не за Черно море!!!!!! То си е било винаги руско!!!!:))))))))))))))))))))))
62
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да бъдем принуждавани да сме съгласни с този, от чиито ръце капе кръв, под чиито стъпки и бомби загиват в разруха и кървави локви невинни граждани!Това трябва да спере!Ние сме мирен народ и нямаме нищо общо с главорези!Кого подкрепяте ?Тези, които използваха гнусно като *** народите на цял континент и сега ги стрелят като мухи по улиците?Тези, които затриха инздианците?Тези, които унижават всички по света?Които направиха от България клоака с помощтта на няколко!
61
12
 
3
 
! Отговори
мастии недни преди 9 години
и това са парите на народа дето им ги дава дъжавна подкрепа. Фу *** комунистически !