Русия: Мащабни военни маневри по въздух, суша и вода

Те се провеждат на север и на юг по европейската територия на страната
17 мар 2015 14:53, Елка Василева
256
Русия: Мащабни военни маневри по въздух, суша и вода
Снимка: архив, Reuters

Три надводни групировки от руския Северен флот (СФ) излязоха тази сутрин от Колския залив заради внезапна проверка на бойната готовност, съобщи говорител на министерството на отбраната, цитиран от ТАСС.

Задачата на издирвателно-ударната група в състав големия кораб за бой с подводници "Адмирал Левченко" и двата по-малки съда със същото предназначение "Брест" и "Юнга" с подкрепата на авиацията на СФ е да издирват въображаеми атомни подводници на противника в определени райони на Баренцово море.

Екипажите изпълняват тактическо маневриране с използването на хидроакустични средства и отработват условно и практическо използване на противокорабно оръжие, а също стрелба от реактивни установки РБУ-6000, казаха от отбранителното ведомство.

Още по темата

Също днес в хода на внезапна проверка на бойната готовност морски пехотинци от състава на СФ излязоха в Баренцово море с десантния кораб "Кондопога". Задачата им е да дебаркират с бойна техника на арктическото крайбрежие на Русия на място, което ще бъде определено от щабните офицери, които извършват проверката.

В започналите вчера внезапни военни учение на СФ някои подразделения в Западния военен окръг и ВВС участват 38 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораба, 15 подводници, а също 110 самолета и хеликоптера, посочва ТАСС.

Военни части и съединения на Балтийския флот (БФ), Южния военен окръг и Въздушнодесантните войски са приведени във висша степен на бойна готовност в рамките на стратегическо командно-щабно учение, съобщи още пресслужбата на руското военно министерство. Те ще изпълняват "мероприятия по навлизането на сухопътни и морски полигони", като в хода на маневрите ща бъде проверена системата за оповестяване и управления на различните родове войски.

Междувременно източник от министерството на отбраната разкри, че проверката на бойната готовност по европейската територия на Русия ще обхване и изнесения на Балтийско море Анклав Калининградска област, а също и анексирания Кримски полуостров. Бомбардировачи "Ту-22 Ем" ще бъдат дислоцирани в Крим, а оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер" ще бъдат прехвърлени в Калининград с големи десантни кораби на БФ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До АнонименКойто го е избирал *** да си сърба попарата ,аз не съм
143
0
 
13
 
! Отговори
до 191 преди 9 години
От американецНатресохме ви коронована глава, вие и него не харесахте. Кат не щете царя, на ви пъдаря !
142
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стандарът на живот в Крим е доста по-висок от този в Украйна. Затова хората искат да са независими, а не с продажните бандеровци със съдрани ***, които Западът излъга и после изостави. Скоро ще излизат още истини. Ще избухнат и на други места в Украйна протести срещу Киевската хунта.
141
2
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
България - Русия - вместе!
140
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Крим само за 1 година стандарта се е повишил 3 пъти, а цените на комуналните услуги са наляли в абсолютна стойност.виц на деня
139
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако американците имаха поне малко уважение към нас нямаше да ни натресат *** Бойко Борисов за проводник на интересите си у нас.
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Герчо Ст. Геров .....не ти ли прави впечатление,че такъв рейтинг има само КИМ ЧЕН УН....И НЯКОГА ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОРИ ,НАСЛЕДНИК на които е ПУТИН.
137
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврогейтаците и хамбургераджиите от НАТО отдавна дърпат мечока за опашката, обаче мечокът събуди ли се, ще прокълнат денят в който са се родили.
136
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците шистов газ пикаят. Наляха 20 милрд в торбата украйна без успех. В Крим само за 1 година стандарта се е повишил 3 пъти, а цените на комуналните услуги са наляли в абсолютна стойност.
135
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 179 Ако прочетеш историята на съседите ще научиш ,че никой от тях,нито Гърция нито Румъния нито Сърбия са били под" турско робство"Само ние наричаме себе си РОБИ...ТЕ СПОМЕНАВАТ ЗА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ,не дават и дума да става,че са били роби...а това,че сме били на пътя по който Русия е задоволявала имперските си амбиции е добре дошло.
134
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ху*ло се изложи ужасно - няма маневри в космоса. Позор!
133
11
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако руснаците имаха поне малко уважение към нас ,нямаше да ни натресат Волен Сидеров за проводник на руските интереси у нас
132
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
До 178....... Само не схващам защо слагаш знак за равенство между ръководните държавни органи от преди 89г. и православния хистиянски български народ?
131
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимир Владимирович успява да вдигне самолета само при мащабни маневри по въздух, суша и вода
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** форумните гноми от са позор за страната ни. Чета много чужде сайтове, но нито в западните, нито в руските можеш да срещнеш такива обидни, злобни и *** брътвежи по адрес на други народности. Всички знаем, че повечето троловете са неграмотни *** водещи жалък и мизерен животец, събрали много злоба и жлъч в душите си. Но все пак и редакторите на сайта трябва да носят отговорност за разпалване на вражда и омраза към нация която два пъти е освободила земята ни ни от турци
129
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морски Морски,вие комунистите нали сте атеисти.Унищожихте всички църкви ,вкарахте поповете в затвора ,взехте имотите на епархиите преследвахте бабите които ходеха на църква...След 89 г побързахте пак да влезете първи в църквите за да можете да манипулирате онзи българин който наричаш достоен...
128
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прехвалената армия на ху*ло не успя да се справи с голобрадите украински момчета и моли за мир
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
170, няма банка в света която да ти даде един вмирисан долар за 60 рубли
126
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По всичко изглежда, че кремълския диктатор се готви за война с НАТО или поне с Китай. Обаче реалността е друга - путинската хунта ще се бие срещу поробените народи в страната.
125
1
 
14
 
! Отговори
сова преди 9 години
С руснаците трябва да се играе честно или въобще да не се играе. Примера с Хитлер и неговия договор за не нападение над СССР.