Путин проверява бойната готовност, стегна 40 000 военни

Преценява се дали е гарантирана военната сигурност на Русия в Артика
Обновена: 16 мар 2015 11:31 | 16 мар 2015 11:30,
198
Путин проверява бойната готовност, стегна 40 000 военни
Владимир Путин Снимка: архив, БТА

Руският президент Владимир Путин заповяда да бъдат поставени в пълна бойна готовност Северният флот, отделни съединения на Въздушно-десантните войски и Западният военен окръг, което да стане в рамките на внезапна проверка. Това съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС, в Националния център за управление на отбраната на Русия.

В започналата тази сутрин проверка на бойната готовност участват 40 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери.

Основна задача на проверката е да се преценят възможностите на руския Северен флот да гарантира военната сигурност на Русия в Артика, посочи Шойгу. По думите му президентът Путин е решил да провери бойната готовност на флота и да прецени доколко е възможно той да бъде подсилен.

"Новите предизвикателства и заплахи за военната сигурност изискват по-нататъшно повишаване на бойните възможности на въоръжените сили"; трябва със "специално внимание да се следи състоянието на новоформираното стратегическо обединение по северното направление", подчерта министърът.

Предвижда се по време на проверката руските военни да подсилят войсковата групировка на Нова земя и Франц-Йосифова земя, също и да тренират унищожаване на военноморска групировка на условен противник.

Ще бъдат проверени нормативите за време, след което предстоят контролни занятия, стрелби и тактически учения. Войските ще изпълняват примерни задачи - като прегрупиране на специални сили с покриване на големи разстояния, защита на държавната граница във въздуха и по море, също и по суша в условията на Крайния Север, логистично осигуряване, действия срещу диверсанти и др.

Шойгу нареди Генералният щаб да осигури от утре стратегическа командно-щабна тренировка на силите, заети в проверката, с централните органи за военно управление.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УКРАИНЕЦи какво от това ти нали си украинец
125
8
 
0
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Цеко-----------------В Русия убийствата са 42 000 на година -три пъти повече от САЩ спрямо населението ! По тез показатели Русия винаги е била Номер 1.
124
0
 
17
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
До 178: В САЩ пък не минава седмица без някой да влезе в училище и да убие няколко ученици или полицаи да застрелят някой бездомник или непълнолетен.
123
1
 
21
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До БлядкоЛеле колко си задръстен. Руснаците са единствените които имат 9мм безшумни бронепробиваеми снайпери. Су-27,30,33,34,35 са семейство самолети което няма аналог в света единствения който се доближава е Ф-15 но пък той няма и половината характеристики на Сутата. МиГ-29 е половинчат успех чак К/КУБ и М вариантите са малко или много многоцелеви. Т-50 е уникален в сравнение с Ф-22/35 и размазва и двата самолета по характеристики. Най малкото заради метровия си радар те не могат да се скрият.
122
11
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 9 години
До Анонимен149До БлядкоГлавата ти е спряла а не новата Волга!Вземи излез малко от село виж как живеят хората в Русия,какво пройзвеждат и тогава ми говориЕ кажи де, кажи какво произвеждат хората в Русия!?Смартфони ли, телевизори ли, бяла техника ли?Какво?Най-много да правят още печки тип Раховец.Технологичното им ниво си е същото като през 80-те.
121
14
 
1
 
! Отговори
Блядко до 179 преди 9 години
До Блядко 152:Ти под оръжия разбираш "Хеклер и Кох,и Глог така ли?Дадох обикновеното стрелково оръжие за пример.Те дори него не могат да го произведат на нивото на западните образци какво остава за ракетнозенитни комплекси, изтребители и т.н. ?Рашките са много, много назад!
120
9
 
1
 
! Отговори
Блядко до Боби преди 9 години
Фолксваген, Форд, Нисан и Шкода затварят заводите си в Русия и пускат работниците в неплатен отпуск за неопределено време.Новината е от днес!Ха ха ха ха !
119
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 178: Точно Русия е единствената страна в света която въобще не се церемони с терористи!Те не преговарят стерористи,а ги ликвидират!А това за Дагестан и Ингушетия просто не е вярно че всеки ден местните държавници избивали по някой държавен служител!Това е такава тъпотия дето пишеш че думи нямам!Местните управници се назначават лично от Путини така е с президентите на цялата федерация!Ама то се иска и акъл като пишеш!
118
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До спец експерт Русия се бори доста качествено със терористите си просто като ги унищожава физически-Русия не преговаря с терористи!И по принцип обикновените хора като нас са в страни от тези неща,тоест терористите се елеминират без да се тръби много многи така трябвада е!Относно САЩ така добресе бори с терористите по света че първоги създава,финансира,обучава ипосле ги преследва-Осама,ИД!Аконребяха разбъркали бъркотията в Ирак и Либия нямаше да има ИД!Кадафи и Садам ги рашеваха бързо тези неща
117
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 178Именно и въпросът е ЗАЩО И КОЙ спонсорира тези атентати и други по-големи подобни операции. За съжаление ФСБ няма лиценз както изрелските сили за сигурност да избиват на чужда територия ако трябва и профилактично организаторите или заподозрени в организиране или поне финансиране на джихадисти. Ако имаха лиценз доста да се е намалило финансирането.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Блядко 152:Ти под оръжия разбираш "Хеклер и Кох,и Глог така ли?Представите ти за оръжия,сила и качество са пистолетите!Браво на тебе,занчи по твоята логика ние българите сме една от водещите световни суперсили във военно отношение-пълни са ни с пистолети и автомати военните ни складове!Е то бива да си *** ама чак толкова!
115
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До спец експерт 174Толкова си спец че си експерт. Кавказ както и в Мюсолманските страни във всяка къща има оръжие. Обичат да стрелят във въздуха за щяло и не щяло. Такъв им е манталитета. Едно е обаче да имаш ловна пушка друго е да имаш арсенал от калашниси или картечни пистолети за полускрито или скрито носене. Пластичен взрив и прочие.Така че в Каваказ се пипа здраво, но с копринени ръкавици. Я са засекли джихадист и съседната къща ще сринат ако трябва. Има филмчета - С Шмель през прозореца!
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това му е двойникът.10 дни го подготвяха.09169
113
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Блядко 171Умнико лично Жуков е разстрелял поне 10 офицери защото не са изпълнявали първата заповед която е давал като встъпи в длъжност на кой да е фронт. "Да не се атакува фронтално укрепил се противник. Да не се атакува без поддръжка на артилерия. Да не се атакува без превъзхождащи сили в бронетехника"А въпросното изказване е чак след войната на някоя от пиянските вечеринки и показва разбиране на истинското положение. Именно за това го пращат тогава в далечния изток да си почива...
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 169Появил се е само дето още никой не го е видял, само РИА и ТАСС пускат едно след друго някакви съобщения за някакви срещи с някакви коментари, придружени със стари снимки на Путин
111
7
 
6
 
! Отговори
Блядко преди 9 години
До БобиЖуков нищо на никого не е разказал.Той постига победите си само с жертването на безумно количество войници.Негови са изказвания като: Жените пак ще родят и Победихме германците като ги зарихме с трупове.
110
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 167ИД съществува защото се финансира от Контрабанда и грабежи ... Такова финансиране е много трудно да го спреш.
109
0
 
11
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До спец тюлен 165За твое сведение ФСБ не им отстъпват. Поинтересувай се. Значи как Путин печели Чечня 2 - Вкарва армията с 4 командващи които само те знаят плановете и само те командват и сриване на всяка съпротива с 152мм залпове. След това прикотка Кадиров с неговите главорези за да се справи с подземните останали там. Подземните с парички от САрабия се преместиха из цял Кавказ. Примерно дори сега в Дагестан всяка нощ броне и спец групи на ФСБ тарашат къщи профилактично. Понякога има и стрелб
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До спец тюлен 165тогава защо ИД още съществува и по какви причини
107
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 159 продФинландската Война - СССР няма полеви командири има токущо завършили момченца с жълто около устата. Финландците имат укрепената линия Маленхайм. Леки танкове срещу бункери не става. Чак при появата на Жуков който събира цялата обсадна артилерия от Съюза и появата на тежките КВ-1 и КВ-2 втория с 152 мм гаубица Бункерите на Финландците не издържат и СССР печели. А заради финландските снайперисти е създадена прословутата снайпериска дивизия през войната от която немците пищят.