Словенци искат убежище в Беларус! Странно!

Майката и синът минали с лодка граничната с Полша река
26 мар 2015 11:47, Елка Василева
54
Словенци искат убежище в Беларус! Странно!
Снимка: архив, Reuters

Двама словенски граждани са поискали убежище в Беларус, която понякога е определяна като "последната диктатура в Европа". Те са се опитали да преминат с лодка реката, разделяща Полша от тази бивша съветска република, предаде АФП.

В съобщение на беларуските гранични власти се посочва, че става дума за майка и син, които са искали това "да стане възможно най-бързо и затова не са се обременявали с административни стъпки".

Те носеха 5000 евро, компютър и монитор, няколко мобилни телефона и лични вещи, се казва в съобщението.

Двамата са стигнали до границата между Полша и Беларус с автомобил "Ситроен", а след това са се качили на лодка, за да преминат нелегално реката, разделяща двете страни. Те са били задържани от беларуските гранични власти.

Майката и синът са решили да поискат убежище в Беларус още докато били в Словения, се посочва в съобщението. Мотивите за искането за убежище не са уточнени.

Беларуските власти са заявили, че проучват молбата и се опитват да изяснят случая.

Беларус се ръководи с желязна ръка от 1994 г. насам от президента Александър Лукашенко и е обект на международни санкции заради репресии срещу опозицията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минският тракторен завод (МТЗ) доставя трактори в Салвадор, Алжир, Гвинея, Гърция, Коста Рика, Малайзия , Иран., Венецуела Бразилия., Канада, Австралия, Полша, Литва, Сърбия, Ирландия, Естония, Судан,Норвегия, Румъния, Испания, Белгия Сирия. Най-големият вносител е Пакистан. 15 % от световното производство на трактори е в Беларус.
28
0
 
4
 
! Отговори
езичник преди 9 години
не е странно. просто сега е ред на беларус.
27
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 9 години
БЕЛАРУС Е МНОГО ПО РАЗВИТА ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНО СТРАНА ОТ 80% ОТ ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО МЕ ИЗНЕНАДА КАТО ВЛЕЗОХ В СТРАНАТА Е ЧЕ Е СУПЕР ЧИСТО И ПОДРЕДЕНО ВСИЧКО СИ Е НА МЯСТО КРАСОТА ,МНОГО УМНИ И СПОКОЙНИ ХОРА МОГА ДА ВИ КАЖА ЧЕ ЩВЕЙЦАРИЯ ПАСТИ ДА ЯДЕ ЗАЩОТО ТАМ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СЕ НАПЪЛНИ С ИМИГРАНТИ.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 33ако имаш пари, направи си виза и *** в Белорус!!
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
безплатна медицина, образование, много предимства за пенсионерите и постоянна индексация на пенсиите, качественна храна, от 1.01.2015 се дават 10 000 долара за трето дете,За распостранение на наркотици- 25 години затвор или смърт.спокойствие в страната, спазване на законите, затвор за крадци и мафиози...работят предприятия и заводи. Безработица почти няма. Всички полета са засадени , обработвани. Силно селско стопанство. но има визов режим!
24
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези къде хвалят Беларус.. явно никога не са ходили там ! Съмняваме , че дори са излизали от село ! Беларус е години зад България ..само, че на вас така ви изнася ...само да плюете колко сме зле без да виждате доброто ...така е ..майките ви и бащите ви с чинове най - малко лейтенанти ви научиха да мразите хората и да ги тъпчите и обиждате и ви докараха комплекси невероятни за малоценост! Здрави да сте !
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против да получавам 200 лева , ако мога с тези 200 лева да видя нормален живот и имам мнго против да получавам 2000 евра с които да мога да си купувам все по-малко и по-малко.....
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беларуският автомобилен завод - БелАЗ - представи най-големия самосвал в света, който има товароносимост 450 тона. Гигантската машина, която е голяма горе-долу колкото малка кооперация, бе представена на тестовия полигон на компанията.
21
3
 
12
 
! Отговори
EU Акбар преди 9 години
Абе не е лесно , свободата се *** от западните финансови социопати и техните неолиберални зомбита които завладяха цяла Европа!
20
22
 
8
 
! Отговори
истината преди 9 години
Беларус е далееееееече зад нас по качество на живот.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Беларус , всички фабрики и заводи работят , явно там има "бизнес" среда и , цената на труда е конкурентна , а инвеститорите отиват там , а не в псевдо европейска България , където идва цялата ислямистка ***
18
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахха, Беларус били добре.......Аве ***, слезте на земята ве......хахаххаа
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомнете си когато Левски игра с Бате Борисов , тука нашите медии наричаха Бате - трактористи и какви ли не , а те скромни момчета , ама можещи да играят футбол разбира родният гранд на глинени крака , Бате Борисов играе всяка година в Шампионската лига и има страхотен стадион...........
16
2
 
16
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
До Анонимен26 ми събери някой лев бе мойто момче, отиди, разгледай. Това, че такива като теб и 90% около теб, пишат глупости на този сайт го знаем. Светът не е само чистене в Англия и бране на портокали има и други държави...
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление може само да си мечтаем да сме добре като Беларус. Спомням си една конференция в която една немска журналистка критикуваше Лукашенко техният президент и той направо я направи за смях пред всички. Каза и как може вие да сте загрижени за правата на гейовете в Беларус а не мислите за собствената си страна. Какво право имате да налагате едностранно санкции и защо на всички граждани на Беларус наложете на мен аз президента да не ходя в ЕС но не и на обикновените граждани Що за лицемерие
14
5
 
21
 
! Отговори
makedon преди 9 години
Lukasenko e revolucioner-patriot.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно е само за тези на които информацията им за Беларус е от медии като нашите.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето Ви още една държава в която можете да емигрирате, щом е супер държава.
11
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още преди години български футболисти ,споделиха ,че им направило впечетление редът ,чистотата, усмихнатите хора . После ,включително и на този сайт имаше лигавене ,лигавене и пак лигавене, от независимата и свободна преса
10
4
 
31
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Бил съм в Минск. Много е хубаво.