Парашутисти от САЩ ще тренират Националната гвардия на Украйна

След осемседмично обучение ще се състоят и съвместни маневри
30 мар 2015 12:37, Елка Василева
119
Парашутисти от САЩ ще тренират Националната гвардия на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Близо 300 американски парашутисти ще тренират бойци от Националната гвардия на Украйна по време на маневри в западната част на страната през април, съобщи украинският министър на вътрешните работи, цитиран от Франс прес.

"290 парашутисти от САЩ ще бъдат разположени на 20 април на военния полигон в Яворив" недалеч от Лвов край границата с Полша, информира Арсен Аваков чрез Facebook.

В учението ще участват 900 войници от украинската Национална гвардия, подчинена на вътрешното министерство и включваща по-специално доброволци от милициите за самоотбрана на Майдана - проевропейско движение, организирало протести в центъра на Киев и удавено в кръв през февруари 2014 г., посочва АФП.

След осемседмично обучение ще се състоят и съвместни маневри, увери Аваков.

Тези маневри може да разгневят Русия, която обвинява американците, че са предизвикали протестите на Майдана, довели до падането на проруския режим в Украйна.

По-малко от месец след свалянето на проруския президент Виктор Янукович през февруари м. г. Русия анексира Крим; последва въоръжен конфликт в сепаратистка Източна Украйна, отнел за 11 месеца живота на над 6000 души.

Киев и Западът обвиняват Русия, че въоръжава проруските бунтовници и е разположила в Източна Украйна редовни войски, което Москва отрича, напомня АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До този с голямата новина от тубата . Колега, това видео е от края на юли миналата година и е на украинците, доказан фалшификат. Или си го пропуснал , или пак го пускате, само, че под формата на холандско видео.Значи, ушанките махат всички отличителни значи на редниците и танковте, но на ракетите оставят московските номера, а ? :)))
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До be_freeда, нема и месец и са чао :)
76
0
 
8
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Ягките да са толкова ербап защо впрягат други с/у Русия? на тях както винаги не им стиска и гледат да сложат други на топа. В това число и българите.
75
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво толкова го превъзнасяте това Дебалцево? Никаква тактика няма в превземането му, само превъзходство в бойна техника и жива сила. Освен това беше превзето докато украинците спазваха предишното примирие.
74
1
 
12
 
! Отговори
бензинджия преди 9 години
за американските *** тук - дебалцево е тежък разгром на укропите, още не могат да преброят убитите и изчезналите. Не знам какви *** броите, но при следващата офанзива на опълченците линията ще се премести по Днепър. А от хамериканците файдата на нас българите е нулева! и няма и да има никаква занапред!
73
6
 
0
 
! Отговори
Клара Маринова преди 9 години
До Анонимен 98Партенков,много ги разбираш тези работи!А може ли вече официално Бензиностанцията да фалира ?
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е повод руски войски официално да влезнат в ДНР ЛНР и тогава ще има истинска гражданска война,която ще раздели Украйна по поречието на Днепър или както го наричат хохлите Днiпро.За световна война едва ли ще има повод,защото ЕС и Великобритания знаят,че ще загубят всичко.САЩ се няадяват да разпалят войноа в Европа и пак да излезнат сухи,но тоя път Вашингтон и Ню Йорк ще бъдат сринати.
71
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За руските *** тук, които многозначително питат кой свали малайзийския самолет над Донбас.Днес прокуратурата на Холандия разпространи видео на руски език. Ясно се доказва кой сваля самолета и коя страна го поддържа. Достатъчно е да напишете в youtube "Getuigenoproep MH17"
70
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За руските *** тук, които многозначително питат кой свали малайзийския самолет над Донбас.Днес прокуратурата на Холандия разпространи видео на руски език. Ясно се доказва кой сваля самолета и коя страна го поддържа. Достатъчно е да напишете в youtube "Getuigenoproep MH17".https://youtube/watch?v=a2I3e1BDihs&feature=share
69
0
 
17
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До украинец 94 "Такива са руските победи". Укропите, вземете телата на своите войници от Дебалцево, моля!
68
22
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Влади-Мир--------------Руски командир на терористите-опълченци призна че в "котлето" Дебалцево на един украински патриот убит се падали 12 пробити *** !-Такива са руските победи.
67
21
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 9 години
Добре, че сме в ЕС и НАТО, че иначе същата руска наглост, простотия и мизерия щеше да се разиграе й тука! Да са живи и здрави американците, че ни спасиха, еййй, тия хора не знаят какви ангели са за нас!
66
0
 
23
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
По добре е да им пратят треньор по лека атлетика, да си подобрят бързото бягане ....от котлето;-))
65
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците си знаят работата!
64
2
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 9 години
Ха..ха..ха...следващия път си пий хапчетата и после пиши:)))
63
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купуването на българските медии и подчиняването им на режима в Брюксел също е хамериканска инвестиция в България.
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев и останлите няколко десетки истерични соросоидчета-това са единствените хамерикански инвестиции направени в България.
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе василев . ти винаги ли си на линия бе , и пак тъпизми от тебе нищо друго
60
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нахлуването на руските наемници в Украйна накара целия цивилизован свят да настръхне пред новия Хитлер на 20 век.Диктатурата в москва доказа, че не се спазва международните закони, затова Украинците се готвят за продължителна война с агресорите.Никой нямa прaво дa си зaтвaря очите, пред рускaтa aгресияДобре дошли на американските братя.Американците знаят какво правят!ИГМ - Избрани Глави от Материала .
59
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е 30 март, денят в който е извършена най-зверската бомбена атака над България от англо-емиракнците, поклон пред загиналите българи!!!