Китай с кампания, наречена "лов на лисици"

Ще връщат в страната избягали корумпирани държавни служители
1 апр 2015 11:15, Елка Василева
8
Китай с кампания, наречена "лов на лисици"
Снимка: архив, Reuters

Китайското министерство на обществената сигурност заяви, че започва кампания, наречена "лов на лисици", за издирване и връщане в страната на избягали в чужбина икономически престъпници и корумпирани държавни служители, предаде ТАСС.

Мотото на кампанията идва оттам, че в китайския фолклор лисицата най-често е лисица върколак - същество, способно да приема човешки облик, печелейки доверие, а после изкусно да се изплъзва от своите преследвачи, обяснява агенцията.

През 2014 г. китайските органи на реда успяха със съдействието на чуждестранни държави да върнат в КНР 680 избягали престъпници, които бяха арестувани в чужбина, информира пекинският вестник "Син цзинбао".

Освен че преследва корупционери бегълци, Пекин полага големи усилия, за да върне в страната незаконно изнесени финансови средства. Китай е подписал споразумения за екстрадиране на престъпници с 39 държави, а с 52 - спогодби за взаимна правна помощ в разследването на наказателни дела, добавя ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Китайското правителство се опасява от нарасналия внос и потребление на български високотехнологични стоки в Китай.В съобщение за медиите министерството заявява следното:"С тревога наблюдаваме нарастващия внос на български високотехнологични стоки като "мобилни дърва за огрев","чипове за метален скрап","софтуер за вторични суровини" през последните 2 години,което доведе до забавяне ръста и темповете на развитие на китайската икономика до най-ниските отчетени стойности за последните 10 години."
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китайският икономически всекидневник "Хуа Сиянг" позовавайки се на свои анонимни източници в китайското правителство съобщи,че са "започнали преговори" между България и Китай за изграждането на газопровод от находището "Хан Аспарух" в Черно море към западните китайски провинции Гансу,Цинхай,Съчуан и Юннан.Ето мнението на анонимния източник:"Българският природен газ е най-качественият в света.Изграждането на газопровода "Ханска сила" ще позволи на Китай да диверсифицира вноса на природен газ."
3
1
 
4
 
! Отговори
Непотемата. Извинете преди 9 години
Европейски медии съобщават, че Франция ще снабди новоизграждащата се европейска армия с двата кораба тип "Мистрал", които бяха отказани на Русия. Първият ще се базира в Рига и ще се казва Юнкер, а вторият ще се нарича Могерини.:)
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Китайците усещат забавянето на китайската икономика ,пише в статията си за "Уърлд ъф фрий дом" Дзин Чун.Таксиметровия шофьор Цао Ме споделя: "При ниския икономически растеж от 7 %,клиентите намаляха,обмислям да премина на разплащане в левове."Фризьорката Ким Чи казва:"Преминах на плащане от юани в български левове още от януари.Левът е силна,конвертируема валута в целия свят.България се разви за 7 години в ЕС-пенсиите там са по 800-1000 Евро,а заплатите в провинцията са по 2-3 500 Евро."
1
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БРАВО КОГА И У НАС ТАКА