Откриха втората черна кутия на самолета, разбил се във Френските Алпи

Тя съдържа данни за параметрите на полета
Обновена: 2 апр 2015 20:19 | 2 апр 2015 18:34, Елка Василева
11
Откриха втората черна кутия на самолета, разбил се във Френските Алпи
Снимка: Reuters

Втората черна кутия на разбилия се самолет на германската авиокомпания "Джърмануингс" беше открита днес, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на прокурора на френския град Марсилия Брис Робен.

Още по темата

Състоянието на втората черна кутия дава разумна надежда, че тя е използваема въпреки повредите, заяви прокурор Робен.

Кутията съдържа 500 параметъра, между които данни за височината, скоростта и режима на двигателите.

Първата черна кутия беше намерена в деня на самата катастрофа и анализът на данните от нея позволи на разследващите да установят, че в момента на катастрофата първият пилот е бил извън пилотската кабина, вторият пилот се е заключил вътре и както изглежда, умишлено е разбил самолета, пише БТА.

Досега са изолирани 150 ДНК профила от намерените останки от катастрофата на разбилия се самолет, които ще могат да бъдат сравнени с  ДНК-пробите, предоставени от семействата на загиналите, добави  прокурорът, разследващ катастрофата. Той каза, че при всяко  идентифициране на ДНК близките ще бъдат незабавно уведомявани.

В катастрофата загинаха 150 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
@7 преди 9 години
Сега откриха частта, където е записа. Иначе има също батерии, антена, микрофон за под вода... голямо устройство е и се е разпаднало.
6
3
 
8
 
! Отговори
Бачо Латиф преди 9 години
Може ли да ни занимават само с тоя самолет? Моята кола я карам само 2 пъти в годината а сина ми яде варен боб докато жена ми беше вчера при майка си а тя ходила на фризьор.
5
11
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Ха, "незвисими", като фотошопаджиите дето изтипосаха "украински самолет", дето го е "свалил"...Руските лъжци са ясни - само болно дете може да им се върже!Но колкото и да лъжат, спасение няма - РУСИЯ ЩЕ ПЛАТИ СКЪПО ЗА ТЕЖКИТЕ СИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА - това и всички останали !!!
4
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Остави го този герберски ***. В нета има предостатъчно информация от независими експерти и ни дума от зависимите от сащ.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1 Свален от рашките ама друг път. Хората просто бяха жертвани заради политическите интереси на една алчна фашизирана хунта ,която се цели в ресурсите и територията на Русия. Ама ще и преседне.
2
15
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Самолетът над Украйна беше свален от руските терористи - в това няма и капка съмнение.Няма смисъл да се правиш на луд тука - губиш си времето.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Промиха ни мозъците с този самолет. За онзи, който беше свален над Украйна 2-3 дни неистово ревяха денонощно, че е свален от Русия или от бунтовниците. След като това беше отхвърлено по категоричен начин, никой повече дума не обели. В онзи самолет загинаха около 250 човека /цитирам по памет/, т. е. със 100 повече, но това е нищо. Защото беше свален от киевската фашистка хунта, за да настроят международната общност срещу Русия.