Обсъждат въпроса за разполагането на миротворци в Украйна

Първоначално реакцията за такава мисия била негативна
Обновена: 5 апр 2015 08:40 | 5 апр 2015 08:37,
35
Обсъждат въпроса за разполагането на миротворци в Украйна
Петро Порошенко Снимка: архив, Reuters

Министрите на външните работи от "нормандската четворка" ще разгледат въпроса за изпращането на миротворци в Украйна на среща между тях. Това съобщи вчера в интервю украинският президент Петро Порошенко, цитиран от ТАСС.

"За пръв път говоря за това - постигната е договореност в най-близко време да се проведе среща на министрите на външните работи в нормандски формат по въпроса за изпращането на миротворци в Украйна", каза Порошенко в ефира на украинската телевизия "Пети канал".

Той посочи, че реакцията на международните партньори на инициативата на Киев да бъде разположена миротворческа мисия е била негативна, тъй като това не е предвидено в Минските споразумения. "Но благодарение на усърдната работа на дипломатите този въпрос бе внесен за обсъждане. В частност имаше консултации с генералния секретар на ООН Бан Ки Mун", заяви Порошенко.

Украинският президент добави, че "миротворците трябва да стоят не само на линията на съприкосновение, но и на границата, а Организацията за сигурност и сътрудничество /ОССЕ/ - да проверява изпълнението на Минските споразумения".

Порошенко изрази увереност, че сътрудничеството с ОССЕ, увеличаването на нейната мисия, както и разширяването на мандата и техническото й оборудване ще гарантира устойчиво прекратяване на огъня и освобождаване на всички заложници. Той също така съобщи в интервюто, че при проверка в складове на украинската армия са открити липси на около две хиляди единици огнестрелно оръжие и уточни, че при спецоперация са върнати около хиляда от тях. Порошенко увери, че властите няма да допуснат по улиците да се появят хора с незаконно оръжие.

В интервюто той говори и по темата за газа. Порошенко посочи, че за пръв път ръководството на Украйна няма интереси в газовия сектор, който е станал по-прозрачен. "Вече имаме победа в газовия спор. Въведохме диверсификация, стартирахме реверсивни доставки от Европа и не зависим от една-единствена държава доставчик", отбеляза държавният глава на Украйна.

По думите му сега Киев "спокойно плаща" 248 долара за 1000 куб. м газ и в тази връзка допусна, че "цените трябва постепенно да се понижат, в това число и за промишлените предприятия". Газът трябва да е обикновена стока без политически нюанси, добави той. В интервюто Порошенко заяви също, че в Украйна ще продължи "деолигархизацията".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 9 години
То хубаво ги кани, но после няма да искат да си отидат! Поредния грешен ход!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28И Странджата го чака с нетърпение откак му се изредиха всички хъшове измежду тенджерите.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ех, заради тая война не могат да направят гей-парад в Киев!!!че да поканят всички ЕС-ръководители!!!ехххх....
19
2
 
1
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
До АнонименИ м/у другото, лошото настроение, като състояние на съзнанието(което определя на каква честота на вибрация резонира съзнанието ти, надявам се знаеш, че всичко във вселената си има своя собствена честота на вибрация като продукт от вибриращи частици светлина), води до влошаване на здравословното състояние, имай го предвид :) Когато повече се придържате към радостта, тогава и болестите ще понамалеят, имайте го предвид и това, когато се мразите и искате да се избивате :D
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАха МЕРАЦИ миротворци от морската пехота на УСА, мечтатели.Чакайте голямо онодене укри нещастни, иначе мечтайте не е забранено както когато изкопахте Черно море.Маргинали
17
2
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Най-отговорно ви заявявам, че с поведението си в момента си подготвяте преживявания, които бихте определили като неприятни, оттук нататък вие сами си избирайте какво предпочитате да преживеете, а аз ви казвам, че сегашните поколения под 30 годишна възраст, след 30 години няма никак да са доволни от сегашните ви действия и ще се питат как е било възможно да са толкова самозабравени. Неми трийте коментарите, това няма да промени истината :D
16
2
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
До АнонименАз само казвам, всеки си го разбира по различен начин, предвид нивото си на съзнание, от друга страна вие си знаете най-добре за вас какво ви е необходимо за еволюцията на съзнанието ви, щом искате да продължавате да преживявате негативност и простотии, които са силно безсмислени(които явно за вас все още не са), като резултат от манипулацията от страна на елита, чрез която ви държат в определена норма - добре :D
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШаманСкъпо момченце първо поколение. Пътя към мирът и разбирателството не минава през увеличаващи се военни бюджети. Внимавай и с радостта и щасъието. Хората, които постоянно са в подобно състояние, обикновенно вземат химични субстанции несъвместими с доброто здраве.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна, като държава едва ли ще просъществува, не заради Путин или Обама, а защото вече е поделена между олигарсите "назначени" за губернатори. Те (олигарсите) небиха се разделили със заграбеното и единствения вариянт Украйна да се запази като държавно образувание е създаването на Федерално-Олигархична Република Украйна /ФОРУ/.
13
9
 
1
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Вие сте 2 поколения ***, повечето над 40 годишна възраст, които са пропити с омраза, и които продължават да вярват в неща, които не са истина, хубавото е, че след вас идват нови поколения, които ще преживеят някои от последствията, плод на вашата тотална липса на разум в момента, но след това ще заживеят в мир, хармония и разбирателство по м/у си, те имат съвсем различни разбирания за живота, където всеки ще се наслаждава на физическата реалност от гледната точка на радостта и щастието :)
12
0
 
21
 
! Отговори
до странджата преди 9 години
Те и във виетнам едно време са влязли като миротворци, да и в либия същоДа са им честити и на украйна, А ти няма ли да заминеш като миротворец?много се надявам,щото с един *** ще е помалко, да и ако решиш ще ти спретнем изпроводяк
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PUTIN SHTE IM IZPRATI EDNI ZELENI COVECETA ZA DA IMA MIR I DA NIAMA UKRAINA.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами създадоха вече украинска ИД от Десния сектор, сега могат да си се "умиротворяват" колкото искат.Алъш вериша с американското оръжие ще си върви, украинския народ да му мисли като не го направи навремето.
9
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България няма конфликт, а плащаме по 300 д. газ от руската ***, честито
8
3
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До СТРАНДЖАТА: ,,Тошко, кой е тоя чичко с мустаците...?''Е, КОЙ,КОЙ? ЕДИН много хубав човек пръв ,,приятел'' на жидомасонската чума която организира преврата 1917г. и причини гражданската война във РУСИЯ!Потърси и гледай един общ украино-руски славянски проект- ,,ТК ПЛАНЕТА'' който е мостът в момента между двата народа и който отваряим очите кой всъщност е истинският им враг?Чудо е че все още не са го спрели защото е основно документални исторически филми допълнени с музика. ТКPLANETA.COM/RU
7
2
 
28
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До СТРАНДЖАТА: ,,Абе тия "опълченци" - разбойници върнаха ли се в мините... - или още стискат зенитно-ракетните оръжия...''*** ГИ провери като им береш толкова много гайлето!НОООО, внимавай много защото вече имат в НОВОРОСИЯ собствена армия която според всички наблюдатели е и по-добре въоръжена / в това едва ли се е съмнявал някой/ и много по-опитна във воденето на боеве от украинската която е все по-силно деморализирана.Виж за справка: <<ВЗГЛЯД/ЛЮДИ ПРОПАДАЛИ ДНЕМ И НОЧЬЮ>> и сам се убеди!
6
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТошко, кой е тоя чичко с мустаците...
5
1
 
30
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
А когато преди половин година опълченците го искаха същото нещо ти ПРАСЧО къде беше,а?Много ти е елементарна и плитка играта-да затворите границата между НОВОРОСИЯ И РУСИЯ но насреща си имаш доста по-квалитетни геополитически играчи които щат не щат са принудени да ти разкажат играта докрай защото отдавна няма накъде да отстъпват- ,,позади МОСКВА!''ТЪЙ ЧЕ ПРАСЧО, каквото си надробихте с любезното съдействие на ЕС И ФАЩ,това и ще сърбате!ЯЦЕНЮК е по-зле и от теб със 2% народна подкрепа в момента
4
31
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Абе тия "опълченци" - разбойници върнаха ли се в мините... - или още стискат зенитно-ракетните оръжия...
3
2
 
32
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Истинската битка на Порошенко е срещу украинския премиер. До един месец очаквам оставката на Яйценюх. Беня Коломойша вече се изнесе в САЩ.