Американски миноносец участва в учения в Черно море

Маневрите са били съвместни с България и Румъния
6 апр 2015 09:48, Елка Василева
118
Американски миноносец участва в учения в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Американският ескадрен миноносец "Джейсън Дънам" се включи във военни учения в рамките на операция "Атлантическа решителност" в България и Румъния, предаде ТАСС, като се позова на военноморските сили на САЩ.

"Ескадреният миноносец взе участие в съвместни морски учения с кораби на българските и румънските военноморски сили в Черно море на 5 април 2015 г.", заяви американският военноморски флот.

"Маневрите имаха за цел да подобрят силите и средствата на военноморските сили (на съюзниците) и да покажат обвързаността на САЩ за взаимодействие със съюзниците за обезпечаване на сигурността и боеспособността, укрепване на мира и стабилността на съюзниците и партньорите от НАТО в региона", заяви флотът.

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция "Атлантическа решителност" за укрепване на сигурността на страните членки на алианса с оглед на положението около Украйна, посочва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Солен Видеров преди 9 години
Американците си мислят че само с дрънкане на оръжие могат да уплашат всеки. Е, с Путин удариха на камък. Що не вземат да си спретнат една втора Гражданска война като се приберат вкъщи. То тая агресия трябва да избие нанякъде. Тъкмо ще направят услуга на човечеството.
93
0
 
1
 
! Отговори
Червен трол преди 9 години
Абе той хубаво дошъл американския кораб, ама екипажът му замисля ли се че може да стане така че да няма къде да се прибере. Това червените ракетки са много зли и с такава репутация че в Нато им викат Сатана. Ама те американците нали обичат да умират на чужда територия....поне във всички техни военни филми е така. Някой да ме опровергае ако може.
92
0
 
1
 
! Отговори
До Кок преди 9 години
Обърках се - веднаж - Коп, после - Кок.В училище това не го преподават.Специална комисия дава названията на новите трансуранови елементи.Както на синтезираните в Германия, така и на тези в Русия.Прочел си нещо в Уикито и хайде, веднага даваш компетентното си мнение -типично за ***!Очаквам мнението ти за суперколайдъра."Руснаците са лъгали известно време за да цоцат долари, които да пропиват, повтаряйки едни и същи отдавна известни експерименти." ***! Явно янките са много ***,да ги поят
91
1
 
3
 
! Отговори
До Коп - № 104 преди 9 години
Коп, това съкращение някакво ли е? Като ти чета "мислите" си ми ясен. Рипаш рефлекторно, като ощипана мома. АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ БЯХА ДАЛИ МНОГО ПАРИ за научни експерименти, при които в Дубна бяха синтезирани НОВИ химически елементи. И това ти го казвам аз, който съм имал късмета и щастието да познавам учени от световна класа. Някои от които - българи, като вицепрезидента на ОЯИ в Дубна, за огромно съжаление, вече покойник. А ти мислиш в категория кръчми. Там е една от разликите между мен и теб.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този плаващ ковчег вече евзет на мушка от руснаците.остава му само пътят към дъното
89
0
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Съвсем сериозно се замислете накъде сте се запътили, колкото и минуси да ми давате, дълбоко в подсъзнанието си знаете, че казвам истината, времето ви изтича, избирайте мъдро, аз повече няма да ви пиша, защото имам чувството, че наливам от пусто в празно и вие категорично сте си избрали да умрете в собствената си негативност, с която сте се обградили, няма да преча повече на душите ви :D
88
7
 
2
 
! Отговори
Коп преди 9 години
До До Боби - II Че кой е луд да дава пари на руснаците и каква е гаранцията, че ще успеят да изобретят нещо? Се едно аз да давам милион на селския говедар, който ми обещава да изнамери ваксина срещу "Луда крава". Познай дали нема да ги изпие в селската кръчма и после чакай от умрел писмо.
87
1
 
7
 
! Отговори
До Боби - II преди 9 години
Когато руснацете поискали пари за развитието на ТОКАМАК, им било отказано. Причината ни е ясна - САЩ се управлява от нефтено-газовата мафия. Тя няма интерес в това да се развива високоефективна екологически чиста енергетика. Защото при контролираната термоядрена реакция е невъзможно да стане нито Чернобил, нито Фукушима, нито Три Майлс -при фал реакцията се "самозагасява". Станциите са много по-малки от ядрените. Няма нужда от депа за радиоактивни отпадъци.Няма опасност от терористични нападения
86
2
 
1
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Путин е мн далеч от това да може да ми предложи светлина, която не ми е позната :) Аз не казвам дали някой път е правилен или не, всеки път води до различни преживявания и уроци за душата и съзнанието, аз само представям възможности за избор, различни от тези, които досега цивилизацията е избирала - негативност, вие сами си решавате по кой път да тръгнете, като ще си понесете последствията от изборите и действията, и това няма да е наказание или дар от някой бог, а вашето собствено творение.
85
1
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 9 години
Боби, ти си грамотно момче. ТЕЦ-овете замръсяват много повече от ядрените централи. Въпросът е друг - за термоядрените централи. Те са абсолютно безопасни, въпреки страшното си име. Теоритически най-напреднали в тази област са руснаците с техния ТОКАМАК. Всеизвестно е, че Русия и САЩ си сътрудничат в много научни области. От първо лице - от покойния вицепрезидентът на ОЯИ в Дубна знам, че Щатите са дали немалко пари за експерименти, при които бяха синтезирани нови трансуранови елементи.
84
0
 
1
 
! Отговори
Ман преди 9 години
До Шаман Путин със свещ търси такъв като тебе да му отвори очите. Той си дава сичките кинти за ракети, *** да му покажеш правия път!
83
0
 
8
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Всеки квадратен метър от акваторията на Черно море е покрит от руските ракети. Най-впечатляващ пример със злощастния USS "Доналд Дак (Кук)". Вече знаели за руските ракетни противокорабни батареи (руснаците ги разгърнаха демонстративно). И въпреки това плавали нагло към Севастопол."Колко сме безстрашни, този път няма да ни уплашите с някакво самолетче!". Но щом от "Периметър" ги "засветили", есминецът бързо направил такава осморка, че руснаците не можели да си поемат дъх от смях. Отново резил!
82
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей такива кораби трябват на БГ, модерни, свръхтехнологични, а не допотопни -руски, от времето на БСВ.
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маке--------Мерси за линка.Доколкото виждам с картечница са стреляли по автомобил с 2-*** опълченци. Не видях нищо за танкове и то Американски
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко което минава през босфора е на прицел това трябва да им стане фикс идея в случаи на война,и на нашите испедирастени натовци
79
1
 
8
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Експеримента човечество и свободна воля има голям потенциал да завърши със самоунищожение на цивилизацията, хиляди години съзнанието въобще не се повишава, не се разширява, човекът въобще не помъдрява и не трупа нови знания, квантовата физика загатва за толкова мн неща, едно от които, че реалността е наше творение, ама човека си е решил да си затъва все повече и повече в илюзии за власт, могъщество и контрол над другите, и да постоянно умират хора от глад, а модерният *** често изхвърля храна.
78
1
 
7
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Е, щракайте ми минуси, подкрепяйте им войните, после седете и се питайте "как стигнахме дотук" :D И аз ще съм от тези, които ще ви гледат сеира и саморазрушението, успех :D
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шаман---------Да по принцип идеята е да няма АЕЦи, а да има само ВЕИта, както на земята, така и в космоса. Също хората евентуално, ако сме живи, ще се заселим и на Марс.Но в момента, да повторя - умират малки деца от глад.Докато се стигне до благоденствие за всички има още много път, много хляб да се изяде ...
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американски танкове обстрелват околностите на мариупол------прати линк, моля! Или нещо опътващо
75
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименНашите американски приятели ни продават най скъпия ток..Посочете какви инвестиции са направили сащ в България .В здравеопазване. .н научни институти..селско стопанство..индустрия. .