Над 100 холандци се бият на страната на терористите

Опасност представляват и радикално настроените ислямисти, които живеят в Европа
8 апр 2015 12:18, Елка Василева
8
Над 100 холандци се бият на страната на терористите
Снимка: архив, Reuters

Около 190 холандци са се присъединили към джихадистки групировки, съобщи министерството на правосъдието и по въпросите на сигурността, цитирано от ТАСС.

По данни на ведомството 125 души в момента се намират в горещи точки по света и се бият на страната на терористи. Около 35 души са се върнали в Холандия, а още 30 души са загинали в бойни действия.

От ведомството смятат, че опасност за страната представляват не само тези хора, но и радикално настроените ислямисти, които живеят в Европа и не са били в горещите точки в Близкия изток и Северна Африка.

"Те са тясно свързани с терористични организации. Основната им роля е да разпространяват своите идеи в интернет и социалните мрежи и да вербуват нови членове за извършване на атентати и участие в бойни действия", посочва министерството.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ислямистиХоландци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NISHTO NOVO POD SLANZETO--ARABITE SA POLEZNI ZA DEMOKRAZIATA V ES.BALGARITE I RUMANZI SA ZAPLAHA ZA DEMOKRAZIATA V ES.ZASHTO LI NE MI IDVAT NIAKAKVI PO- DOBRI DUMI ZA PROKLETIA evropski sauz.
3
1
 
1
 
! Отговори
dmccooper преди 9 години
До *няма страшно, Господ си знае работата,скоро всички тия ще плачат,а ние ще гледаме със съжаление
2
5
 
2
 
! Отговори
* преди 9 години
Сега остана и да им повярваме , че са холандци-доброволци , а не платени агенти на ЦРУ , обучавани в САЩ . Целта на ИД не е нефта , като си мислят някои - целта е територията на Сирия . За тези , които не знаят - Там е най-големият окултен център . От там чрез технологии за които дори представа си нямаме ще ни манипулират както си искат . Рептилите нямат съвест .
1
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Това че имаш някакъв документ на които пише че си Холандец не те прави Холандски гражданин в пълния смисъл на думата.