Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа

Бронислав Коморовски разкритикува "руската агресия"
Обновена: 10 апр 2015 07:33 | 9 апр 2015 21:55, Красимир Ангелов
808
Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа
Снимка: Reuters

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
края на путин е близо след като и Беларус не призна кримската авантюра
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истори4ески е имало полско монголска граница време е пак да има
43
1
 
1
 
! Отговори
hahah преди 9 години
Ми те братушките са чао без уран*******************************Спиро то и хората немаше да сьществуват ако немаше вьздух.... Та какво се опитваш да кажеш ???
42
2
 
7
 
! Отговори
до 290 преди 9 години
Цяла Европа се възмущава от убийствата на киевските фашисти. За голямо съжаление фашизма се завръща.
41
3
 
10
 
! Отговори
до 288 преди 9 години
Крим е бил винаги руски! Скоро освен Донецк и Луганск и Одеса ще бъдат руски! Там живеят етнически руснаци. А Косово защо го признаха? Двойни стандарти на ЕС И САЩ.
40
4
 
9
 
! Отговори
проруска преди 9 години
По- *** бандеровци от украинците и поляците НЯМА! С убитите ли ще строят сигурна Европа! Ненормални! Не искаме такава Европа!
39
2
 
3
 
! Отговори
да бе преди 9 години
i na тоз чавка му е изпила мозъка
38
0
 
3
 
! Отговори
до последно преди 9 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** пък кой го е питал? Пич, имаш няколко вагона с ферментирали ябълки, за които да мислиш, не се бутай при мъжете.
36
0
 
5
 
! Отговори
Wirbelwind преди 9 години
Доре-ми фасола си вдигат ръцете,да не падне някой я поляка я шоколада. Само два залпа с халосни и Вършава ще изключи осветлението . Смях -знаят с кого си имат работа но и 2-мата са хрантутници на US. Треперят -*** . Не тия гъби а Белия дом знае какво е ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ- решава и съм и фен -най могъщата
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
O6TE EDNA AMERIKANSKA SLUGA RASI GLUPOSTI
34
0
 
4
 
! Отговори
Wiberlwind преди 9 години
Заради тези евнуси Русите няма да запалят и танковете да не би шума и инфаркт . Ябълковия бос и шоклоданета тенекия-хахаха. В мъглата найстина дебне могъща армия-Червената. Сега тя е заспала но и в Белия дом усещат сърцето на ГИГАНТА и парата на мъркащите сибирски тигри
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са долни крадци.Крим е и ще бъде български.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бисер на деня.
31
0
 
6
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Ако толкова упорито си го търсят ,ще си го получат. Поляците да не намесват Европа,че ние нямаме нищо общо с 300 годишната им вражда с Русия.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре сте написали "руската агресия" в кавички. Такава просто няма. Руснаците защитават хората в регионите населени с руснаци. Крим - 90% руснаци. Донбас - 60% хора с руско самосъзнание. За всички русофоби - рублата се връща с бесни темпове към старите нива, Русия си взе Крим и прецака ЕС чрез Гърция. Хейтвайте срещу Русия колкото си искате.
29
0
 
6
 
! Отговори
чукча преди 9 години
Да-и аз чакам коментара на Одисей за новите герои на Украйна-фашистите от ОУН-УПА..Айде Одисейчо Уикипедията ти е на 2 клика разстояние-давай да видим какво ще измътиш...
28
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Вчера...старчето Валенса иска ядрени удари срещу Русия,сега полския президент,също е с агресивен тон.Имам чувството,че тези поляци не...изтрезняват.Много са се взели на сериозно.Няма нищо лошо да имаш самочувствие,но да...плюеш до вчерашен съюзник и икономически партньор е признак на историческа комплексарщина и късогледство.Спирам да купувам полски стоки и да наливам вода в антируската им...мелница
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, колко са СМЕШНИ И ЖАЛКИ! *** комплексари! Макар че, май не са комплекси. Всички "управляващи и политици" след разпада на СССР и след върлото разграбване на бившата народна собственност изнесоха капиталите на запад. КРАДЕНИТЕ капитали, които нашите родители са заработвали. И сега, нали ако нещо кажат за съюз с Русия, нали ще им "секвестират" всичкото "добро", заработено от банички! Така че ще лаят срещу нея, та ушите им ще пращят, нали трябва да си отработват "положението". Жалки палячовци
26
0
 
8
 
! Отговори
Wirbelwind преди 9 години
Малко ви бяха 6 милиона само от лагерите на райха, полски ябълки