Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа

Бронислав Коморовски разкритикува "руската агресия"
Обновена: 10 апр 2015 07:33 | 9 апр 2015 21:55, Красимир Ангелов
808
Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа
Снимка: Reuters

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да имаше комютри -бяха номер едно в Камерун.и северна корея
224
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецАко ти си украинец, аз съм сомалиец! Нашенски *** си, ама не ставаш и за рециклиране. Кажи на някой поляк, че Лвув е изконно украински град, ама преди това ме повикай да гледам сеир! Пелтечиш за Волынь. Я поразкажи нещо, та ние, полуграмотните червени *** (тази думичка те издава напълно!) да научим нещо! И за Галичината! Може да добавиш и за Бабый Яр! "Снимай портки, гнида!" - от финала на "Епифановские пороги" на Андрей Платонов. Само, дето няма да разбереш нищо - на руски е
223
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мишо САЩ е помагал на Русия през втората световна не от любов към Руския народ а заради собствените интереси ако бе паднал СССР то Германия и Япония щяха да си поделят САЩ западното тихоокенско крайбрежие на Япония Източното атлантическо на Германия на американския долар ще ше да има пречупен кръст. А България загуби от американската хегемония днес българите са изчезващ вид .....били сме по добре и при Хитлер и Сталин държавата не ни е била застарашена от изчезване
222
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мише, леко баце с чувашите и осетинците! От друга група са и двамата юнаци.Относно Корморански, ба си тъпия поляк, цялото му съдържание е от *** и черна омраза към Русия. Да се обърна и към храбрите укрофашаги, бъдещи донори на органи и цепеници на походните крематориуми на укроармията- моля Ви, не ме защитавайте от НИКОГО, за мен руснаците са братя!
221
14
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До Анонимен--384; Повреме на ГОЛОДОМОРА Сталин унищожи 7 милиона Украйнци. Русия се остави ЧУВАША Ленин и ОСЕТИНЕЦА Сталин да я управляват. Това ако е държава!
220
15
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До Божо--378;Напълно си прав.Ако сталин искаше мир щеше да се разбере с Англия и Франция ,чиито делегациибяха в Москва.Съгласно ПАКТА Хитлер и Сталин трябвало да нападнат Полша по едно и също време. Коварния Сталин се забавя, до 17,09. за да излезе че Хитлер е виновен за ВСВ. САЩ не трябваше да им помагат.Трябваше да ги оставят да се избият.
219
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 9 години
Absoliutni gluposti gospodin president.
218
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До шматка--375;Много подходящо име си си сложил.
217
17
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Айн-Цвай-----------------Пълно е тук с полуграмотни червени ***---------------Лвов винаги си е бил украински град.Това че 300 години е бил в Австро-Унгария и 20-30 в Полша няма никакво значение.Татар -Пазарджик беше 500 години в Османската империя,това прави ли го турски.Никакви поляци нямат и не смеят да имат претенции,особено старите,които помнят Волин.Полша днес е приятелска страна и помага на Украина в борбата и срещу азиатския рашизъм.
216
3
 
12
 
! Отговори
Айн-Цвай преди 9 години
До Анонимен> Когато казва "бият се за Европа" президентът на Полша всъщност си мисли "бият се за Полша". Не е тайна, че Полша има претенции към Украйна и във Варшава потриват ръце...Така е. Мен ми разказваха познати, че някои от по-дъртите поляци вече изравяли от чекмеджетата стари документи удостоверяващи владеенето на разни имоти в славния полски град Ломберг (днешния Лвов, западна Украина).
215
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Икономическите лостове в България са в ръцете на червените.Затова нещата не вървят вече 25 години.Затова толкова народ избяга.Забележи на ЗАПАД както впрочем и доста червени синове внуци и правнуци партизански.
214
5
 
15
 
! Отговори
Wirbelwind преди 9 години
Стига с тоя Украинец. Един немски ураган или руска гаубица му стигат да изтрезнее-платен ***. Той не иска България да е добре ,а Америка.
213
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам за КоБА ама при бай Тошо България произвеждаше компютри .....а сега какво прозивеждаме *** горите и *** заводите от комунизма на скрап България е един огромен демократичен концлагер не вярвате ли като хвърляте смет виждате ли колко хора ровят из казаните да се прехранват ей Богу нямаше такива по бай-тошово време А жертвите на демократичния концлагер са около 2 милиона за 25 години кой избягал кой умрял от безпаричие
212
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А завладяването на Европа е било само част от плана!
211
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако нещата се бяха развили според плановете на др.КОБА(за тия които не знаят -така са наричали Сталин близките му съратници)-сега щеше да има само една държава в Европа.ЕАСССР -европейскоазиатски съюз на съветските соцрепублики,а ти приятелю щеше да топиш гъшето перо в мастилницата ,а не да пишеш на виртуалната клавиатура марка ЕПЪЛ.НЕказвам ,че нямаше да има компютри и интернет,просто нямаше да ги притежава друг освен ЦК НА КПна ЕАСССР.
210
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бият не за Европа а за САЩ за интересите на световната банкова олигархия като Goldman Sachs
209
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainecСталин е създавал нова държавност ...нов строй ...от Руска империя ...е правел нова държава СССР но една и обединнена .....това е била целтта му ....да запази в еднност всички народи влизащи в Руската империя под единнен контрол...дал им е донякъде и независимост ...особенно на УКРИТЕ... Е ТОВА БЕЗ БОЙ И КРЪВ НЕ СТАВА ...не забравай какво означаваще СССР -->> Съюз на Съветските Социалистически Републики ...нещо като САЩ....всяка република е имала донякъде независимост
208
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainecВиж за украйна мога да го кажа че е така .....тези УКРОМАЙМУНИ са избивали своя народ преди (разни там ти велики стотни , бандеруги и въстаннически армий ) избиват го и сега в донбас ...и не само там ...сега Сталин го няма те пак се избиват ! Хитлер е избивал еврей,...които тогава са били германски поданници и като такива са германци ! така че е избивал своя си народ ... колко немци са изгоряли покрай него и неговата политика ...за погрома в Мюнхен не си ли чувал ...
207
16
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен---------------Идиотщина е да сравняваш Сталин с Хитлер защото и двамата са злодей но Сталин е много по лош.Разликата е че Сталин е избивал и своя народ докато Хитлер само другите и Сталин е издал заповед да се разстрелват деца над 12 години.Едно е чума ,друго е бубонна чума.
206
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоСталин е направил това което трябва за да запзи СССР .... той е действал в интерес на страната си..... да ....имало е кланета ...да имало е убийства и чистки....но 1) СССР не се разпада което е било целта на франция Анфлия США и Германия......2) СССР излиза победител във войната3) Създава се нов строй ...който за съжаление не издържа изпитанието на времетоТрябва да му се отдаде това което е сторил...и добро и лошо.....Но да сравняваш Сталин с Хитлер ??? Това е идиотщина.