Гърция и Русия подписват за тръбопровода за руски газ

Газопроводът ще бъде от границата с Турция до границата с Македония
11 апр 2015 17:57, Елка Василева
153
Гърция и Русия подписват за тръбопровода за руски газ
Снимка: архив, Reuters

Гърция и Русия до няколко дни ще подпишат меморандум за  сътрудничество за строителството на гръцки участък от нов газопровод, по който ще се доставя руски газ за Европа, съобщи гръцкият министър на енергетиката Панайотис Лафазанис за руския информационен портал Спутник.

Още по темата

В сряда по време на посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Москва руският президент Владимир Путин каза, че газопроводът "Турски поток" може да помогне на Гърция да се превърне в един от главните енергийни разпределителни центрове в Европа. В отговор Ципрас каза, че Атина проявява интерес към строителство на гръцки участък от газопровода.

Лафазанис, който придружаваше Ципрас в Москва, каза, че гръцкият сегмент на новия газопровод ще започва от границата с Турция и ще свършва на границата с Македония.

 "Този газопровод е изключително важен за енергийната сигурност и сътрудничеството в Европа", подчерта гръцкият министър.

През декември миналата година президентът на руския енергиен гигант Газпром Алексей Милер обяви, че ще бъде построен нов газопровод към Турция "Турски поток" с годишен капацитет 63 милиарда кубични метра газ, от които около 14 милиарда ще бъдат  предназначени за Турция, а останалото количество ще се отвежда към хъб на турско-гръцката граница за потребители в Европа.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: РусияГърциягазопровод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
25
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
На МУТРАТА МУ ГО НАХЪБИХА-Не познавав жив гербарист виждам ги само тези *** когато ги четкат по продажните медии.Не мога да си представя нормален човек да гласува за главният главоч и тапета.Това(избирането им) може да се случи само с огромна изборна измама!!!
40
6
 
27
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Пак останахме от грешната страна. Сега редом с туристите, чуждестранните инвестиции, почнаха да ни заобикалят и големите проекти. Честито на македонците, ще облажат, за нас пак остана да псуваме и да се надяваме на подаяния от Европейския съюз. От Сащ нищо не може да получим, поне не нищо хубаво.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - И що ? Според нашите осведомителни агенции ЕЖК "Турски поток" нямало било да го бъде.и какво от това? Те ще строят газопровод от границата с Турция до границата с Македония. Ни повече, ни по-малко.
38
26
 
10
 
! Отговори
факт преди 9 години
Май накрая ще се окаже, че ще се строи Турски въздухопровод! При това най-скъпия в света.
37
21
 
6
 
! Отговори
555 преди 9 години
Турция е не по-малко проблематична страна от Украйна. Скоро там предстои война с кюрдите и другите племена, които засега са извън Турция. Едно от първите неща, които ще направят е да взривят газопроводите.
36
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До и защоЗатова защото! За да могат западняците да ни ограбват още по-лесно. Така ще со озмасят скришом свръхпечалбите от своите търговски вериги, тецове и фирми. Европейски цени, африкански доходи и дори много под африканските. По турско време сме имали по-висок жизнен стандарт от сегашния християнски ЕС. Уж сме едноверци със западняците.
35
24
 
8
 
! Отговори
факт преди 9 години
Споко бе, другари *** - засега само си мечтаят, както и ние си мечтаехме. Гърците са безумно далеч от прекарване на руски газ през Гърция. Изобщо проектът турски поток е мноооого съмнителен - накрая да не се окаже, че има прекарани руски тръби, по които не тече нищо.
34
9
 
43
 
! Отговори
и защо преди 9 години
Въобще за какво ни е така наречената еврозона?Българина обедня като съдран чувал,а да се разхожда без гранична проверка немил недраг без пукната пара из еврозоната.И това да е стремеж на държавата?Дрън дрън ярина.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки божи ден се налага да гласувам за мненията на Ястреб Велики. За голямо съжаление. Просто е прав.Ние сами си го правим.
32
27
 
17
 
! Отговори
преди 9 години
*** строи по 20на тръбопровода на месец и даже ги мести наляво надясно според това откъде духа вятъра. Утре ще подпише още един, който ще преминава през Луната и после ще завие към Марс.
31
6
 
33
 
! Отговори
долу руския газ! преди 9 години
До Анонимен 26Нямаме нужда от руски газ! Просто поканете Обамата у нас. Той щесе се напъне яко и ще произведе американски президентски газ, достатъчен ни за цели 100 години.
30
6
 
30
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
излизане от евро зоната ако България наистина загуби този проект!!!Гласувайте това ще покаже дали ни пука и на колко от нас!
29
4
 
24
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Българите са най-умните хора в света! И най-красивите!
28
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е да подпишат, друго е да го построят а съвсем небозримо бъдеще да цуцат такси от свръх скъп съветцки газ. Договор подписан с *** струва по-малко от хартията на която е написан!
27
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С НАШИТЕ управници врагове не ни трябват.
26
3
 
22
 
! Отговори
кога ли преди 9 години
Кога ли ще дойде деня в който масата от народа и управлението на страната да са взаимно доволни?Едните,че са избрани,а другите,че са успешно управлявани,а не лъгани и крадени до припадък.Ех мечтиии,мечти на фона на грубата действителност.
25
26
 
16
 
! Отговори
тъп русофилистик преди 9 години
Византийците много са зле щом с бушмените се заиграха но нищо хубаво не ги очаква
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 23Колко ти плащат от ЦРУ за да защитаваш американските икономически интереси в България?След неотдавнашното посещение на шефа на ЦРУ в България, американската резидентура и българската им агентура (състояща се от българи-еничари) се раздвижиииии. От 100 кладенеца вода ще ви донесат само и само да ви докажат, че американските интереси са и ваши интереси. И е техните интереси са по-важни за вас от вашите собствени интереси. Това дори при Хитлер не е ставало.
23
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако всички атакисти пръднат всеки път като тролят,нямаме нужда от руски потоци.
22
44
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който иска да си слага руският, фашистки хомот на врата сам, моля. Ние не. Среден пръст за карлик фашистчето от кремъл.