Русия да усвои Арктика, поиска Рогозин

"Дали това му харесва на някого или не - това си е техен проблем"
19 апр 2015 09:42,
222
Русия да усвои Арктика, поиска Рогозин
Снимка: Reuters

Русия трябва да положи всички усилия, за да дойде в Арктика и да усвои тази част, която е под контрола на Руската федерация, заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, откривайки арктическата дрейфуваща станция "Северен полюс-2015", предаде ТАСС.

"Тук има много проблеми, които не са решавани с десетилетия и по съветско време, и в досъветския период, и в периода на вече нова Русия", отбеляза Рогозин.

"Но сега акцентите са поставени така, че вече трява да дойдем завинаги в Арктика и да я направим своя. Поне тази нейна част, която е в зоната, за която отговаряме ние", каза Рогозин.

Руският вицепремиер уточни, че има предвид разработването на Северния морски път, развитието на науката, на руските полярни станции, продължаване на делото на великите руски мореплаватели, летци и полярни изследователи.

Рогозин припомни, че президентът Владимир Путин е взел в началото на годината решение да се създаде държавна комисия за развитие на Арктика.

"Това показва, че висшето политическо ръководство на нашата страна, президентът и правителството, отделят особено внимание на развитието на този регион и укрепването на позициите на нашата страна в него", заяви Рогозин.

Той подчерта, че лично за него най-важното е да види с каква техника работят полярните изследователи, от какво се нуждаят, как да се направи така, че съществено да се увеличи ресурсът на руските полярни станции и Русия наистина съвсем ясно "да се позиционира" в Арктика.

"Дали това му харесва на някого или не - това си е техен проблем. Главното е да ни харесва на нас, да е полезно на нашата страна", каза в заключение вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
логично и резонно русия усвоява северният континент а китаи самите сащ това е вече близкото бъдеще вятърът духа все по силно
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВЕЩИЦАТАВ училище така ли те учиха да пишеш? По литература как си предаваше контролните - написани само с главни букви ли?
33
1
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 9 години
много си прав, точно така е. днес - ше видите вие, утре - не бе. кой каза тва.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"България е надживяла две империи, ще надживее и Империята на Злото - Русия."Само дето за 500 години под Турско робство, българина си остана българин, а българите в Русия за приблизително същото време станаха руснаци и татари.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, то харесванията там са много, няма да сте само вие, колкото и да ви се иска. Всичко има граници.
30
3
 
11
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДО 79 ОТ НАПИСАНОТО СТАВА ЯСНО, ЧЕ СИ МНОГО ***. ЯВНО НЕ СИ СХВАНАЛ ТОВА КОЕТО Е НАПИСАНО. ТОЧНО ТОВА КАЗВАМ ДА НЕ ГЛЕДАМЕ РУСИЯ А ДА МИСЛИМ ЗА СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА. ЯВНО ТИ СИ ЧУЖДОПОКЛОННИК. В МОМЕНТА НЕ ЗАЩИТАВАМ РУСИЯ А ОПЛЮВАМ ТАКИВА КАТО ТЕБ, КОИТО НЕ МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ АМИ ЗА СМРАДЛИВИТЕ СИ ГОСПОДААРИ ОТ ЗАПААДА И ИМ СЕ КЛАНЯТ ДО ЗЕМЯТА И ИМ *** КРАКАТА А НЕ ВИЖДАТ ЧЕ ТЕ УНИЩОЖАВАТ СТРАНАТА НИ.
29
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другаря путин все - повече заприличва в поведението си на младия ким чен ун ... отправя заплахи че ще разруши целия западен свят, а на другия ден се появява с нова прическа и засмян и говори за мир и любов според това как го е работила през нощта поредната гимнастичка ...америка не само, че не отговаря - дори не забелязва вече тези циркаджии
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма начин да не е свързано с газ или нефт, комисия за усвояване на арктика, тея пияни *** нещо по-умно не могат ли да измислят
27
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОПРАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Я МИСЛЕТЕ РУСИЯ. ТЯ Е И ЩЕ БЪДЕ А НИЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ОТ ГЕОГРАФСКАТА КАРТА...........вие вече сте изчезнали от географската карта, защото така се полага на чуждопоклонници обичащи русия повече от собствената си държава
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия да усвои Арктика, поиска Рогозин.................Скоро другаря Рогозин ще получи една американска ядрена ракета в и ще лети,
25
9
 
14
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
САМО ДА СЕ СПОМЕНЕ РУСИЯ И ПУТИН ЗАПОЧВАТ ЕВРОАНТЛАТИЦИТЕ ДА БЪЛВАТ ГУЩЕРИ И ЗМИИ. Я ДА ВИДИМ БЪЛГАРИЯ, КОЯТО НЕ Е АРКТИКА ПРИ ТАКИВА СУРОВИ КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ КАКВО Е НАПРАВЕНО. ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. АМА НИЕ НАЛИ СМЕ СВИКНАЛИ ВСЕ В ЧУЖДА ПАНИЧКА ДА НАДНИЧАМЕ. ОПРАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Я МИСЛЕТЕ РУСИЯ. ТЯ Е И ЩЕ БЪДЕ А НИЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ОТ ГЕОГРАФСКАТА КАРТА.
24
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Арктика - ключ към победата на Русия срещу агресорите!
23
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е специален ден. Паметен ден!19 Април 1919 - Полската армия освобождава Литва от руско робство.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето защо са ненадежден пртньор тези чебурашки- тях не ги интересувало мнението на другите, сякаш Арктика е тяхна собственост ?!Пияни наглеци!
21
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците оправиха себе си, та сега и Арктика :)
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукашенко не е отказал, а обясни, че като върховен главнокомандващ ВС на Белорусия трябва да приеме военния парад в Минск. Стига лъжи и манипулации!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен "...че с тези Кончити не се издържа вече"изглежда не търпиш конкуренция, а?
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 48ако не пиеха толкова много, нямаше да са този велик народ с този непримирим дух.боже, боже, разсъждения и чудо на правоверно рублофилче...
17
11
 
18
 
! Отговори
Дановски преди 9 години
Някога Михаил Василиевич Ломоносов беше казал примерно следното: Сибир ще приумножи силата и богатствата на Русия. Днес това научно пророчество е неоспорим факт и е време посланието да бъде изменено на: Арктика ще приумножи силата и богатствата на Русия.
16
4
 
9
 
! Отговори
ОТ МАЙКАТА ПРИРОДА преди 9 години
До АнонименАз Майката природа ще ги съдя по своя си начин