Танкове и минохвъргачки край летището на Донецк

Интензивните боеве в района са се възобновили
Обновена: 22 апр 2015 08:46 | 22 апр 2015 08:35, Александър Попов
87
Танкове и минохвъргачки край летището на Донецк
Снимка: Reuters

Обстановката около летището на Донецк и село Широкине в Украйна отново се е изострила през последните няколко денонощия, предаде ТАСС, като се позова на ежедневния доклад на мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според организацията се наблюдава и разполагане на военна техника в зоната за сигурност и от двете страни на фронтовата линия.

По данни на ТАСС в доклада си за 20 април сътрудниците на мисията на ОССЕ в района на Широкине констатират периодична стрелба през деня, която привечер се е усилила и е прераснала в пълномащабно сражение в западната част на селото с участието на танкове, минохвъргачки, леко и стрелково оръжие.

Според съобщенията им край летището на Донецк ситуацията също се е изострила в понеделник привечер, като е имало престрелка, която продължила цяла вечер и в която били използвани танкове и минохвъргачки.

Средства за масово осведомяване информират на свой ред, че в контролирани от правителството населени пунктове активно се издигат фортификационни съоръжения. Те посочват в частност селата Новоохтирка, Капитонове, Северодонецк и Путилине, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.