Танкове и минохвъргачки край летището на Донецк

Интензивните боеве в района са се възобновили
Обновена: 22 апр 2015 08:46 | 22 апр 2015 08:35, Александър Попов
87
Танкове и минохвъргачки край летището на Донецк
Снимка: Reuters

Обстановката около летището на Донецк и село Широкине в Украйна отново се е изострила през последните няколко денонощия, предаде ТАСС, като се позова на ежедневния доклад на мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според организацията се наблюдава и разполагане на военна техника в зоната за сигурност и от двете страни на фронтовата линия.

По данни на ТАСС в доклада си за 20 април сътрудниците на мисията на ОССЕ в района на Широкине констатират периодична стрелба през деня, която привечер се е усилила и е прераснала в пълномащабно сражение в западната част на селото с участието на танкове, минохвъргачки, леко и стрелково оръжие.

Според съобщенията им край летището на Донецк ситуацията също се е изострила в понеделник привечер, като е имало престрелка, която продължила цяла вечер и в която били използвани танкове и минохвъргачки.

Средства за масово осведомяване информират на свой ред, че в контролирани от правителството населени пунктове активно се издигат фортификационни съоръжения. Те посочват в частност селата Новоохтирка, Капитонове, Северодонецк и Путилине, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
16
 
3
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Много се извинявам, ама да кажат големите "разбирачи" тука, как така уж няма руски войски в Украйна, уж Русия не помагала на сепаратистите, а иначе сепаратистите въоражени с танкове Т-90, гаубици, БТР-и и облечени в последни униформи на руската армия (без опознавателни знаци, разбира се)?Или ще кажете, че с джобни ножчета, ловни пушки и др.ловно-рибарски принадлежности (според другаря Путин) са "превзели" украинсите поделения с цялата техника?Дечица,служил съм в казармата и знам как става :)
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква изненада!В понеделник в района бяха американски военни съветници на посещение. Не се криеха, украинските и западните медии го съобщиха официално.:))))))))))))))
31
1
 
19
 
! Отговори
**** преди 9 години
Сега опълченците като ги понапънат малко,украинците пак щи искат примирие,и спиране на огъня.До сега колко пъти го правиха този номер,и като се прегрупират,пак започват да воюват,сега няма и американците да им помогнат които уж са отишли да ги учат,а ще воюват заедно с тях,да очакваме цинкови ковчези да патуват за сащ,ако има гласнос за това.
30
17
 
1
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
До 49Видяхте един платен путювски лакей, който говори за каквото са му платили от Москва. Като говореха по същата тази телевизия, че *** е пращал снайперисти на майдана, що тогава не повярвахте на телевизията? Май си чувате и вярвате само на новини, каквито ви е кеф да чувате :)))
29
12
 
3
 
! Отговори
съвет към русофилите преди 9 години
До 44Ами ОК, щом са ти такива мечтите, обаче за сега реалността показва, че войните се водят НЕПОСРЕДСТВЕНО до любимия ти СССР и са мно-о-о-о-о-о-ого далеч още от САЩ :))) Идете първо, разпалете там някой конфликт като Украинския, пък после говорете и се хвалете
28
1
 
18
 
! Отговори
до 40 и до всички преди 9 години
Гледайте в неделя вечерта след новините по канал "Русия" филма "Президент" (21:30). В този филм Путин казва: Запада обича слаба Русия, с празни магазини, нуждаеща се от хуманитарна помощ (цитирам по памет). Силна Русия е конкурент, който трябва да бъде смачкан с всички средства.
27
13
 
4
 
! Отговори
мечо грух преди 9 години
До 47Ако си мислиш, че Китай е с *** си в жестока заблуда. Дори напротив, при един пълномащабен конфликт първи китайците ще се обърнат срещу *** и ще си върнат Сибир. Сега се правят само на негови приятели, защото са хитри и подписват супер изгодни договори за суровини, с които пък *** се опитва да ги подкупи. Така че те са на сметка, затова се правят че уж ще са с него (ама само в БРИКС, не и във войните му)
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия и Китай ще смажат Сащ,скоро ще им дойде края.Няма вечна супер сила,тоя. път щеима военни действия и на американска територия.Целият свят ненсвижда американците,само меките китки и бояджийте ги обичат.Днес пак има убити в Сащ при престрелка край магазин...
25
16
 
5
 
! Отговори
агенция ЕЖК преди 9 години
До 40Е да, ама унгареца каза, че поляка лъже и че всъщност Цар *** е вкарал снайперистите на Майдана, за да предизвика безредици, за да може да си анексира Крим и да запали войната в Източна Украйна. А пък холандеца каза, че ако *** му даде от парите за пропаганда толкова, колкото е дал на поляка и той ще си признае, че е имало холандски снайперисти
24
4
 
22
 
! Отговори
без заблуда преди 9 години
Русия не участва в гражданската война във вече бивша Украйна. Русия няма войски в Украйна. Русия няма действия в Украйна. Точно обратното, с изпращането на 300 американски десантника в Украйна, Сащ грубо нарушават Минските споразумения. Точка 10. забранява присъствието на чужди войски и наемници на украинска територия.
23
5
 
17
 
! Отговори
истина преди 9 години
Обама иска воина и праща американските воиници в Украина
22
19
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
До 37Не знам дали моята е празна, ама твоята е от *** - гаранция! Ха-ха-ха. Руските майки пак ще посрещат ковчези със синовете си, пратени на "командировка" от Цар ***. Цар ***, който воюва с украинците, щото не искат да са под негова диктатура, ами искат да си живеят като свободни хора :)))
21
1
 
1
 
! Отговори
гого преди 9 години
До Анонименабе пенсионер дьрт седи си мирно вече си гушнал букета
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ха-ха-ха-ха :)))празна ти е кратуната на тебе - хахахаах
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до м даМоля те, виж дали можеш да влезеш в афера. Аз не мога.
18
3
 
23
 
! Отговори
М да преди 9 години
Появиха са американските *** в Украйна и боевет епка започнаха
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не може да се влезе в афера?
16
10
 
5
 
! Отговори
Румборак преди 9 години
До РумбоВиждам, че си абсолютно наясно с бойните действия, плановете и на руснаците и на украинците, както и какво ще се случи в бъдеще. Пишеш от бойното поле и си пиеш водката с ***, който ти доверява всичко това, нали?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама- военопрестъпник номер едно, щатите- световни терористи, евреите- съюзници с нацисти!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера Захарченко каза, че цяла Украйна е добре дошла в ДНР и, че в ДНР пората изграждат това заради което бе организиран майсанският протест- изграждането на едно СПРАВЕДЛИВО ОБЩЕСТВО БЕЗ ОЛИГАРСИ И РАЗБОЙНИЦИ УПРАВНИЦИ! Да пребъде НовоРусия!