Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
11
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 41В БЪЛГАРИЯ НЯМА ГЕНЕТИЧНО ТУРЦИ. ВТОРО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИЗПЛАТЕНИ ПАРИТЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ОТ ТРАКИЯ. И АКО СЕ ПРИЗНАЕ 500 Г. ГЕНОЦИД, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТОВА ЩЕ БЪДЕ РАВНО НА Т.НАР. ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС, МАЙ С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДА ЧЕ НЯМА РАВЕНСТВО МЕЖДУ НАСИЛИЕТО. ТАКА ЧЕ БЪДИ ОБЕКТИВЕН.
28
6
 
6
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Турците решиха да играят малко самостоятелна политика!Взеха да правят цуни гуни с руските ***, да въртят търговия и да мислят за още газови тръби!Малко са пасивни в Близкият изток и не участват във войната срещу режима на Асад!За това ще ги накажем!!!Агент Вини Дайпър!ЦРУ!!!
27
6
 
10
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Заели са страната на Русия, с елементарна сметка, че ако Русия спечели ще има нещо от баницата и за тях, няма никъде нито един документ архив( а те са над милион само в Турция по този случай), че са убити 1,5мил. арменци. Даже Бтв каза 1,5мил Нова тв каза 1мил. CNN казва от 200-300 хил до 1,5мил. Това е чиста елементарна пропаганда, за да се търсят репарации от Турция, както евреите взеха милярди от Германия
26
8
 
27
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 37КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ, ВИЕ НЕ СТЕ И ПОДОЗИРАЛИ, ЧЕ НЯКОГА ЩЕ СЕ КАЗВАТЕ ТУРЦИ. ПРЕЖИВЕЛИ СМЕ ВИ И ВАС И МНОГО ДРУГИ "ЗАВОЕВАТЕЛИ". ЩЕ ВИ ВИДИМ И КРАЯ, ЗАЩОТО СМЕ НАРОД СЪЗДАДЕН ОТ СЪТВОРЕНИЕТО ДО СВЪРШЕКА НА СВЕТА, А ВИЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ, ЗАЩОТО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЗА ТЕЖКИТЕ ГРЕХОВЕ И ЗВЕРСТВАТА.
25
13
 
10
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Това е Първата световна война, Турция е била във война и с Русия, Арменските интелектуалци живеещи в Османската империя открито са заявили че са на страната на Русия, почнали да правят атентати и са убивали османски войници. Защо никой не говори как е почнало изселването? До 36 можеш да видиш въоражението на Турция днешно време в интернет, втора по сила в НАТО, БГ войниците могат да си мечтаят само за такава техника с двата руски изтребителя. Хиляди танкове, самолети ....
24
12
 
15
 
! Отговори
бок преди 8 години
Плюйте сега ама през лятото пак ще носите ибрика в Капалъ чаршъ.
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е за икономически санкции и край с даването на паспорти.,а анадол завинаги ще си остане в азия.Затворете границата СЕГа
22
17
 
9
 
! Отговори
DO 42 преди 8 години
A KOLKO TURCI SE IZSELIHA I SI OSTAVIHA IMOTI I KUSHTI,OT KOITO ETNICESKITE BULGARI SE OBLAJIHA,ZASHTO VINAGI GLEDATE OT VASHATA STRANA NA MAKARONA?
21
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПОРЕД ТУРЦИТЕ В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ Е ИМАЛО НИКАКВО НАСИЛИЕ ВЪРХУ КОИТО И ДА Е НАРОДИ. ТОВА КОЕТО СА ПРАВЕЛИ ОСМАНЦИТЕ СИ Е БИЛО В РЕДА НА НЕЩАТА. НЕМОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ГЕНОЦИД ТОВА ДА УБИВАШ И ДА НАСИЛВАШ ЖЕНИ И ДЕЦА. ТОВА СЕ НАРИЧА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА НАЦИЯ. ПОГЛЕДНЕТЕ ГЕРМАНКИТЕ. СЛЕД 40 ГОДИНИ ОБЛАГОРОДАВАНЕ ОТ СТРАНА НА ТУРСКИТЕ ГАСТАРБАЙТЕРИ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПРИЛИЧАТ НА ЖЕНИ. ЗАЩОТО ПРЕДИ ОБЛАГОРОДЯВАНЕТО ПРИЛИЧАХА НА СВИНКИ. ТАКА ЧЕ ОСМАНЦИТЕ СА ГО ПРАВЕЛИ С ДОБРА УМИСЪЛ!!!
20
7
 
35
 
! Отговори
БТА преди 8 години
България, Гърция, Кипър, Ирак, Армения) Турция никога не трябва да влиза като член в Европейския Съюз! Това не е европейска държава и там не изповядват европейските ценности!
19
5
 
25
 
! Отговори
БТА преди 8 години
Има сериозни пропуски в изложеното , а именно в частта за българския геноцид, който предхожда арменския и е проведен от същите криптоюдеи (както са ги наричали гърците). Става въпрос за избиването на тракийските българи и разграбване на имуществата им основно през 1913 г., а и след това в Източна Тракия. Избити са не по-малко от 350 000 българи и още толкова са принудени да емигрират в България! Според Ангорския договор (относно разграбените имущества; без кръвнината!) към днешна дата заедно с лихвите Турция дължи на България около 20 милиарда евро! Тъй като явно има проблеми със съседите си (
18
7
 
31
 
! Отговори
42 преди 8 години
ЧЕ КАКВО ДА Я ОЧЕРНЯШ ТУРСКАТА ИСТОРИЯ, ТЯ СИ Е ДОСТАТЪЧНО ЧЕРНА, ЖЕСТОКА И САДИСТИЧНА. ТОВА Е БИЛА ЕДИНСТВЕНАТА ИМПЕРИЯ В ЕВРОПА ОПИРАЩА СЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ВЪРХУ СТРАХА, А НЕ ВЪРХУ РАЗУМА. СЕГА Е ВРЕМЕ НАШИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА ПРИЗНАЕ И ОСЪДИ СЪС ЗАКОН ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ, А ТОЗИ ЗАКОН ДА СПРЕ ВРЪЩАНЕТО НА ИМОТИ И СЪС ЗАДНА ДАТА ОТПРЕДИ 1878Г. , ОТ КОИТО СЕ ОБЛАЖВАТ НЕЧИСТОПЛЪТНИ ТУРСКИ ИНТЕРЕСИ.
17
9
 
29
 
! Отговори
don преди 8 години
Сега всички ще тръгнат пак в турция на море.Ще пазаруват пак Турски зеленчуци и плодове.Турска битова стока.А защо само си лаем.Къде ние е армията.Новия министър иска да я превъоражава със старото оръжие на турцияНали той е от реформаторския блок който в момента се командва от Анкара чрез Касим Дал
16
25
 
18
 
! Отговори
TURK преди 8 години
И аз се радвам .Вече няма да идвате в Истанбул да изкарвате жълти стинки.
15
11
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Ако зад нас беше Русия , на дали щяха да си позволят да заплашват !
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25 На турците също така им е ясно че докато се правят на улави за зверствата извършвани в османската имеприя на която се имат за наследници - ще гледат ЕС през крив макарон, а те се напъват за членство там.
13
4
 
29
 
! Отговори
ПУТИН преди 8 години
А Турция ПОДГОТВИЛА ли е декларация СРЕЩУ ПУТИН? ТОЙ СЪЩО признава извършения от ОСМАНСКАТА империя геноцид и беше на ВЪЗПОМЕНАНИЕТО.Може възмущението на Турция е, че има СХОДСТВО м/у жестокостта на съвременните от ИД и онези от Османска империя: убиват в името на ИСЛЯМА.
12
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама сте нагли.... някой да не ви държа ръката докато избивахте арменците? Нали почитате Ататюрк, г-да турци? Как се връзва това ви поведение със заветите на Ататюрк?
11
2
 
28
 
! Отговори
Мхм преди 8 години
Да си приберат ДПС за наказание! Ехааа, царско!
10
6
 
38
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Абе тези *** хептен ни взеха за...техен вилает.Щели сме да си търпим...последствията.Ами ние от кога ги чакаме тези...последствия,белким някой надупен наш държавник се...изправи и направи нещо,да не се червим пред света.