Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
3
 
! Отговори
До Ястребовски преди 9 години
защо ги изтребваш ***, защо не ги оставиш да си хапнат от хладилника ти и да те лазят теб и семейството ти?
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и ДПС,имат еднакво отношение,към Русия,изводът е ясен
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНО това не попречи на вековните турски опити
46
16
 
5
 
! Отговори
Проф преди 9 години
Наскоро гледах, някакъв който е пишел учебниците по история за 9-10-11 клас и човека си призна че са преувеличавали и от историята са махали тъмната страна на БГ историята, само само да подържат националистическия дух и това го правят от началото на комунизма. То за това по голяма част от българите са със изкривено самосъзнание за бг историята.
45
2
 
20
 
! Отговори
Ястребовски преди 9 години
Масово изтребление е когато повикате фирма да напръска в блока ви срещу ***!Това с арменците си е точно геноцид!
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕНОЦИД Е
43
6
 
25
 
! Отговори
Джингиби преди 9 години
Крайно време е и турция да се освободи от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПрофПредполагам,че проф идва от профан
41
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За арменците има и други виновни , Русия Франция Англия . Села оставени без мьже заради войната се нападнати и клани от арменски разбойници вьорежени от тия страни за да отслаби фронта. Да би мирно седяло чудо не би видяло. Врьщащия от фронта войник сигурно гие почерпил за извращенията над роднините си.
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има войски на Великобритания и Франция. В същото време по-на запад, българската армия прави същото, както турската при Галиполи. А Левски е направил достатъчно, щото само 5 години след това, азиатската гнус да се прибере у Анатолия.
39
16
 
9
 
! Отговори
Проф преди 9 години
Добре бе "nacional" вие колко милиона сте били, че 500 години да ви трепат и пак да ви има? Вие от евреите повече се изкарвате, аз съм чел кот трябва ти прочети за зимата 32-33 в Украйна. Там не само има снимки има и видеа, има ръчно подписани заповеди на Сталин с печати. Както и да е, Геноцид по време на ПСВ над арменците не е имало, Империята няма нито един построен лагер за изтребване на арменците. Нищо общо нямат!
38
2
 
20
 
! Отговори
64 преди 9 години
ДО ПРОФ 64НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН. ПО ОТНОСИТЕЛНИ ЗАДЪЛБОЧЕНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ СА ПОСРЕЩНАЛИ ОСМАНСКОТО НАШЕСТВИЕ С НАСЕЛЕНИЕ ОТ ОКОЛО 4 МЛН. ДУШИ. ПРЕЗ 16В. БЪЛГАРИТЕ СА НАМАЛЕЛИ ДО БЛИЗО 2МЛН. ДУШИ, БЛАГОДАРЕНИЕ ОСНОВНО НА НАСИЛСТВЕНА ИСЛЯМИЗАЦИЯ И Т.НАР. КРЪВЕН ДАНЪК. Я, МИ КАЖИ ТИ КОЯ ИМПЕРИЯ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ Е ВЗЕМАЛА НАСИЛА ДЕЦА, ЗА ДА ГИ ПРЕВЪРНЕ ВЪВ ВРАГОВЕ НА РОДА СИ И СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ЗА ДА ГИ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВОЙНИ, ОСВЕН ОСМАНСКАТА. И АКО ТОВА Е ЧОВЕШКО СПОРЕД ТЕБ...
37
23
 
14
 
! Отговори
Проф преди 9 години
Ататюрк разбива войските на Великобритания, Нова Зеландия, Австралия, Индия и др. в Галиполи само със собствената си войска. Сам срещу всички и ги прави да си говорят сами и да избягат. Левски ко е направил, пълен мишок ... добре че Руснаците имали цели да стигнат до средиземно море, че като минавали от тука са помогнали и на т.н. България.Смешните с тоя сляп национализъм, който както казаха на скоро след 100-150г. България няма да я има и то без "геноцид".
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА ОТ КОЕТО НАЙ-МНОГО СЕ ПЛАШЕШЕ БАНКЯНСКАТА ТИКВА ЩЕ СЕ СБЪДНЕ. ПОРАДИ ТОЗИ СТАРХ ТАЙ НЕ ИЗПОЛЗВА ПРАВИЛНАТА ДУМА ГЕНОЦИД А Я ЗАМЕНИ С МАСОВО ИЗТРЕБЛЕНИЕ. ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ ЩЕ ПОРНИКНА А НЕ ЩЕ ТИ ГО ОТПЕРА. И ВЪПРЕКИ ТОВА ПАСЛЕДСТВИЯТА ЩЕ СА СЪЩИТЕ АКО БЕШЕ ИЗПОЛЗВОЛ ИСТИНСКАТА ДУМА ГЕНОЦИД. АМА ХОДИ МУ ОБЯСНЯВАЙ НА "УМНИЯТ" ПОЖАРНИКАР РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МАСОВО ИЗТРЕБЛЕНИЕ И ГЕНОЦИД. ДАЖЕ ДУМАТА ГЕНОЦИД ЗВУЧИ ПО МЕКО ОТКОЛКОТО ДУМИТЕ МАСОВО ИЗТРЕБЛЕНИЕ.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид с "масово изтребление, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус"Горния цитат говори показателно що за дьонме имаме за премиер!!!
34
27
 
16
 
! Отговори
Проф преди 9 години
Ако е имало 500г. "геноцид" над българите. Нас нямаше да ни има, бягайте с тая смешна пропаганда. Радвайте се и се благодарете на шлифера на Бойко, че Турция е светска държава, защото ако беше като Ирак, Иран, Сирия и т.н. фактите сочат, че с тая армия която има тука ще ше да е "мармалад", ако ме разбирате правилно. Потърсете малко фактите, а не какво говорят смешниците.
33
16
 
12
 
! Отговори
Проф преди 9 години
Няма никакви факти, ако имаше такива документиране нямаше да има медия на планетата, която да не ги показва ежедневно. Когато си на територията на една Империя(каквато България никога не е била) и се обявиш открито на страната на противника с цел изгода ... се е случило това което е. В Украйна Сталин убива чрез глад 7 мил. украинци зимата 1932-33 г. някой да е споменал думата "геноцид" за Русия?
32
5
 
13
 
! Отговори
don преди 9 години
в момента защо мълчат представителите на партията на тракийците.колко българи бяха избити през 1912-13г. в беломорска тракия. ,колко се преселиха в българия.Турция ни дължи репараций - ноняма да ни ги даде никога.Какво стана с Кипър.ЕС мълчи , САЩ също.Нали американците назначиха Ердоган и той прави каквото му кажатНащо помаче защо мълчи нали е зависим от анкараБоко също мълчисамо атака в момента казва истината Къде е първанов създателя на тройната коалициягламав народ сме като хъшове
31
10
 
33
 
! Отговори
DON'T FORGET преди 9 години
БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ТУРСКИ СТОКИ.БОЙКОТ НА ТУРСКИЯ ТУРИЗЪМ.ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО,ЧЕ ПОСЕЩАВАЙКИ ТУРЦИЯ, ФИНАНСИРА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ И НАЛУДНИЧАВИТЕ ПЛАНОВЕ НА ЕРДОГАН ЗА ВЪЗКРЪСВАНЕ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За огромна изненада, съдейки по някои коментари, явно в България еничарите не са само Пеевски и Цонев. Как е възможно българин да каже нещо добро за турците - най-мрачното и ретроградно племе в световната история? България е най-голямата жертва на турците, за това НЯМА ДАВНОСТ!