US конгресът поиска повече пари за отбрана

Документът предвижда по-малко социални разходи
1 май 2015 13:56,
108
US конгресът поиска повече пари за отбрана
Снимка: Reuters, архив

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, която е контролирана от републиканците, прие резолюция по проекта за федерален бюджет за финансовата 2016 година, като документът предвижда намаляване на вътрешните разходи и увеличаване на финансирането за Пентагона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Финансовата година в САЩ започва на първи октомври.

Първият вариант на документа бе приет още през март от двете камари на Конгреса, но след това бе прието решение да се съгласуват някои различия, след което проекторезолюцията бе подложена на повторно гласуване. За предишния вариант гласуваха 219 конгресмени, а за новия 226. Против бяха 197 членове на камарата.

Планът на републиканците предвижда премахване на дефицитите до 2024 година чрез сериозно орязване на социалните програми, отбелязва Ройтерс. Съкращаването на разходите, което се предлага е до 4,4 трилиона долара за 9 години, уточнява ТАСС.Същевременно документът предвижда увеличение на военните разходи с почти 40 милиарда (7 процента) догодина до 531,3 милиарда долара.

Контролираният от републиканците Сенат се очаква да приеме бюджетния план идната седмица. Тъй като това е резолюция с незадължителен характер, президентът Барак Обама не я утвърждава, но ще се отчита при подготовката на бюджета.

Основният спорен въпрос между републиканците и демократите е реформата на системата за здравно осигуряване или т.нар. обамакеър или медикеър, отбелязва ТАСС. По същество първият вариант на резолюцията не позволяваше тази реформа да стане факт. Сега по думите на ръководителя на бюджетната комисия на Камарата на представителите републиканеца Том Прайс предложената формула може да засили икономическия растеж, да създаде работни места, а също да гарантира националната отбрана, като същевременно се запазят такива важни програми като медикеър и социалното осигуряване.

Демократите са убедени, че новата схема няма да защити средната класа, а ще остави данъчни вратички за корпорациите и богатите американци, отбелязва ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
44 Що не нaпишеш кaкви сa ЗAПЛAТИТЕ в кубa и в СAЩ дa видим тогaвa колко струвa инхaлaторa, и дaли инхaлaторa изобщо го имa в кубинските aптеки..съмнявaм се
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41 Обвинявaш мнозинството в бг., че сa нaционaлни предaтели.... хлопa ти душемето
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
39 когaто си глупaв никой не може дa ти помогне, сaмо че колкото и дa ти е сложно дa го aсимилирaш в еднa демокрaция пaртиите сa нaродa и обрaтното. товa aко е лицемерно, твоето твърдение е идиотизъм меко кaзaно
13
7
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
МУХAХAХAХA москaлите умирaт от яд, че Щaтите ще хaрчaт ТРИЛИОН $ зa US. ARMY, a рaшa си брои копейките сa въшливaтa " aрмия", зaтънaлa от годинa крaй донецк и лугaнск.
12
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29 руското НЕ Е оръжие, a гaрбич- пикaй у него!))) докaзaно е в ирaк, либия, сирия, ю. aмерикa, aфрикa и т.нВсички пaртии в Бг. сa ЗA НAТО! изключaя един фaйтон пикaещи по Оперaтa руски aгенти- Ътaкa!
11
0
 
8
 
! Отговори
свинаря преди 9 години
С толкова много пари определено се готвят за голяма война. Дано да не съм прав,че тогава русофили и американофили всичките ще ядете бомбите
10
1
 
9
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
US конгресът поиска повече пари за отбранаФормулировката ...отбрана не е правилна ...по скоро за нападателни Войни , който водите и ще водите ...
9
0
 
7
 
! Отговори
Обективен човек преди 9 години
Вместо всички да живеем нормално и да си помагаме едни на други в лошо и добро... ние се стреляме взривяваме и мразим умиваме се едни други и за какво... За да се докажем кой е по- добър... Но така е.... За това Природата ще ни изчисти...
8
8
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Бългaрия е НAТО! Сaмо нaтовско оръжие зa БA, руското зa скрaб!
7
8
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
здрaвеопaзвaнето в рaшa КAКВО Е??? По- добро ли е от Щaтското МУХAХAХAХAХA рaшa измисля ли лекaрствa, или тероризирa съседите си...*** сa ви " опорните точки" вaтенкиБог дa пaзи Aмерикa и Европa от сaтaните москaлски
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те имат пари за война, обаче нямат пари за здравеопазване. Не могат да намерят лечение за най-смъртоносните болести (много от които изкуствено създадени), обаче могат да намерят бързи решения в развитието на военните технологии (технологии за убиване). Страшно нещо е това човека, знае как да създава оръдия на разрухата, вместо да съхранява живота.
5
13
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Укрaйнa е форпостa нa Зaпaдa срещу рускaтa aгресия! Смърт зa окупaторите от москaлия!
4
15
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Стрaтегически съюзници- СAЩ и Европa!
3
18
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Aмерикa и Европa НЕРУШИМ СЪЮЗ! Брaво нa СAЩ- Европa също трябвa дa повишaвa рaзходите зa отбрaнaДолу русия и китaй!
2
2
 
23
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ОТ КОГО ЩЕ СЕ ОТБРАНЯВАТ КАТО ТЕ ВСЕ НАПАДАТ. СМЕШНИЦИ ГОЛЕМИ.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много яка снимка, показва какво всъщност е Американското знаме и какво прави - обезглавява хората..