Британското кралско бебе - силата на традицията

Името на бебето може да е тайна няколко дни
29
Британското кралско бебе - силата на традицията
Снимка: Ройтерс

Британският принц Уилям и съпругата му Катрин правят впечатление на модерни родители, но протоколът за раждането на второто им дете се подчинява на правила, произтичащи често от древни традиции:

Още по темата
- Някога министърът на вътрешните работи е присъствал на раждането, за да бъде сигурна легитимността на бебето. Тази традиция е изоставена от 1936 г., когато се ражда принцеса Александра, братовчедка на кралица Елизабет Втора. Принц Уилям обаче ще присъства на раждането, както и първия път, а и както са направили преди него баща му принц Чарлз и Албърт, съпругът на кралица Виктория, припомня БТА, като цитира АФП.

- Кралицата, първият кръг от кралското семейство и родителите на Кейт ще бъдат първите информирани.

- След това поданиците на Нейно Величество ще бъдат известени с прокламация, подписана от кралските лекари и поставена на статив в двора на Бъкингамския дворец, същия, използван при раждането на принц Уилям. В нея ще бъдат посочени времето на раждане на детето, теглото и пола му. За да не изостава от времето, в същото време дворецът ще публикува съобщения в Туитър и Фейсбук.

- След това ще прозвучат топовни гърмежи - 62 от лондонския Тауър и 41 от Грийн парк, който е близо до Бъкингамския дворец. На всички официални сгради ще бъде издигнат националният флаг.

- Частният секретар на кралицата ще извести генерал-губернаторите на Обединеното кралство.

- Името на бебето може да не бъде разкрито няколко дена. Британците чакаха цяла седмица, за да научат това на Уилям и и цял месец за Чарлз. Името на Джордж, първото дете на принц Уилям и Кейт, роден през юли 2013 г., бе съобщено два дена след
раждането.

- Вече се знае, че бебето ще отговаря на обръщението "Негово или Нейно кралско величество" и ще е принц или принцеса на Кембридж.Бебето ще бъде кръстено в лоното на Англиканската църква в копие на рокля от дантела и сатен, каквато е носела голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. Оригиналът не се използва от 2004 г., за да бъде запазен за поколенията.

- Кралските бебета имат около шест кръстници. Принц Джордж има седем, сред които Зара Тиндъл, братовчедката на Уилям.

- Бебето ще е четвърто по ред за наследяване на трона, след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и брат си принц Джордж.

- Бебето ще е петото правнуче на кралица Елизабет Втора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 9 години
Още на другия ден бебето ще го обрежат,а оня бивш ганьовец Чарлз ли беше,Чърчилз ли,ще мъкне млекце от магазина,товари с памперси и роклички!
15
6
 
16
 
! Отговори
ханчо преди 9 години
дреме ми на
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момиче е, да. И хайде толкова статии за тия.
13
2
 
7
 
! Отговори
az преди 9 години
MOMICHE E
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям късмет извади английското кралско семейство, че не ги сполетя съдбата на френския и руския им еквивалент. Сега англичаните са обречени да плащат за роклите на въпросната херцогиня, която ги сменя през ден и за сатенените памперси на нейните отрочета.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
името ще е тайна няколко месеца, а може и години.
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ИСКАТ И МАЙМУНИ ДА РАЖДАТ , НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ
9
4
 
12
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 9 години
Случайно прави ли ви впечатление , другари журналисти, че британското кралско бебе не се ражда в Правителствена болница (такава в UK няма) ?Как пък един от богопомазаните и скъпоплатени тв-водещи не се "сети" да спомене нещо по темата...Ама...как да попита таквоз нещо, като кукловодите ще го изгонят веднага от работа?
8
5
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 9 години
До АнонименДо четвъртития Вече започвам да изпитвам носталгия по комунистите с калашници За такива като теб четворко Белене беше много благотворен
7
6
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Тоя типичен ганьовец ще ли англосаксонците да го смучат.***' истинските' българи те окрадоха.Само един дребен габровски тарикат цветан василев отмъкна милиарди.А хилядите знайни и незнайни кметчета и чиновници?
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 4, и ти си същият промит мозък, възхищаваш се на такива безполезни неща като раждането и продължението на една безмислена династия, крале принцове принцеси, в приказка ли живееш, явно и най малка представа си нямаш за живота в английско, лайк.
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е вие бъзикате ли се? Гаврите ли се с потребителите в този форум? Цял ден ли ще изтипосвате на главна страница бременностите в някакво си кралско семейство? Вие сте бетер от жълт вестник.
4
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ha haхората си ги харесват, за разлика от комунистите който стояха с калашници и още стоят и се занимават с контрабанда на всичко
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се ражда обаче после да няма вражда за трона и короната.
2
16
 
24
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Живеят си хората като едно семейство,а ние само завиждаме!
1
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един англосаксонец, който ще ни сваля кожите от гърба