Ксенофобията е голямата опасност за Европа

Давутоглу притеснен от възхода на ислямофобията
3 май 2015 20:46,
237
Ксенофобията е голямата опасност за Европа
Снимка: Reuters, архив

Ксенофобията е една от най-големите опасности за цяла Европа, предупреди днес турският премиер Ахмед Давутоглу по време на церемония в германския град Дюселдорф за откриването на новото турско консулство, предаде ДПА.

Речта на Давутоглу му даде възможност и да привлече подкрепа сред турците зад граница в навечерието на парламентарните избори в Турция на 7 юни.

Давутоглу подчерта, че е от изключително важно значение "всички ние да живеем заедно независимо от вярата". Той добави, че е притеснен от неотдавнашния възход на ислямофобията в Европа.

Турският премиер освен това припомни, че връзките на Турция с Германия са силни заради миграцията на турците към Германия. Той призова хората с турско потекло в Германия да запазят своята турска идентичност и да се интегрират в германското общество, но не и да се асимилират.

Турските мигранти живеещи днес в Германия са в повечето случаи потомци на работниците, които са отишли в Германия миналия век, за да помогнат на страната да се възстанови след края на Втората световна война, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
2
 
! Отговори
west преди 9 години
Turciya moje da kazva vinagi kvoto misli,6toto ne se strahuva ot nikogo.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадориане внимавай какво говориш ще те набарат качулките сам се издаваш
48
0
 
4
 
! Отговори
кадир преди 9 години
Не се карайте момчета спора нищо не докарва освен омраза.После кой ще ви храни в Карлуково?
47
0
 
6
 
! Отговори
Бенджи преди 9 години
Израел+САЩ+Турция= Вечна и неразделна дружба!
46
6
 
5
 
! Отговори
west преди 9 години
До Анонименrazcekvali sa 550 godini znae6 kogo,samo da se vidite ot strani kolko jalko pleme ste.znae6 li 4e v Angliq ne znaqt 4e ima takava darjava Bulgaristan.golem smeh.
45
6
 
5
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Естествено ислямист номер 1 в Европа ще е притеснен, когато се говори истината за ислямската наглост. Но най-вече Европа си е виновна, след като от 70 години е надупена на/от САЩ и ми се струва, че това й харесва.
44
5
 
4
 
! Отговори
Кромяньонеца преди 9 години
Инквизицията-Баш бабит Християните горяха хора само защото твърдели, че земята е кръгла ся ми се праят на "Набъзикани арменки"
43
5
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Европа стана Европа, благодарение на колониите,колонии в цял свят, официални и неофициални :)))КОГА ЗАПОЧНА КРИЗАТА ?????Европа загуби много голяма част от колониите си :)))Китай, Индия, Южна Америка, множество малки държави :))))Какво остана, останаха няколко мижави държави в Африка :))))Какво беше казал П. Славейков в "Малък Иванчо","Време се мина Иванчо порасна, иска да яде, няма от къде" :)))Същото се отнася и за ЕС :)))Това е горчивата истина :)))
42
4
 
8
 
! Отговори
Ач преди 9 години
В Турция има 40 000 нелегални арменски гастербайтери от Армения що така...
41
1
 
6
 
! Отговори
ДМТ преди 9 години
САЩ Израел и Турция новите световни господари ,а Путин и Меркел да се джавкат и санкциониратИмигрантите са новите фрии войни на Господарите....
40
1
 
3
 
! Отговори
каймакам преди 9 години
Генерале ! Загрижен си да оправиш света но пропускаш Армения. Съотношението - мъже / жени в тази държава е 1/5 . Да си съберат мъжете че жените им започнаха странни професии да упражняват.
39
5
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
До Анонимендо 67Турците скоро заловиха в Турция едни главорези, оказа се , че имат фактури осребрени от Англия, Канада, Германия,оказа се, че тези главорези не са ислямисти, а западни наемници,наети да създават смут бъркотия, много скоро ще излязат всички кирливи западни ризи,документирани, снимани, потвърдени от свидетели :))))
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде всичките във кошарите и не спорете за глупости,като фактите говорят!може да си го проверите че има чисто нови църкви но не мога да дам линк защото ще ме банят
37
3
 
12
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Наскоро попаднах на разговор между афганистанка с 5 деца, от Турция дошла в България, и две българки, едната моя позната, през цялото време им разправяше колко хубаво било в Турция, какъв живот и т.н., а аз през цялото време исках да я попитам: Ми като ти е било толкова хубаво, чий го дириш тука? Та на тия дето им е мило ПРАВ ВИ ПЪТ, е я границата, е го Капитан Андреево а и поздрави на Давутоглу!!!
36
7
 
2
 
! Отговори
west преди 9 години
stiga s toq Batak ve balici.koyto go sarbi go 4e6at.sega kato gledam pak ne ste se vrazumili.a vnimavate da ne vi po4e6qt pak.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Турчин хубаво ама близките 100г да не говорим тази и миналата година християнски секти да са рязали глави както ислямските?
34
4
 
5
 
! Отговори
Статистико Реалисимо преди 9 години
Първа световна-30 милиона убити Втора 50 милиона20 милиона абуригени избити в Австралия100 милиона местни в Северна и 50 милиона местни жители в Южна АмерикаАтомни бомби над цивилинли в ЯпонияМилиони цивилни жертви въвВиетнам,Афганистан,Ирак....За всичките близо милярд избити хора няма нито един виновен мюсулманин!И все пак пропагандната машина на папата и капитала представя мюсулманите като чудовища В края на робството българите в България са 6 милиона а турците в Турция 8 милиона....
33
4
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
До Анонимендо 53Исляма си е много подредена и разбираема религия,просто както при християните, така и в исляма има много секти,по скоро си попаднал на някакви секти, то и ИД е секта,която няма нищо общо с исляма, сектите не са чужди на християните :)
32
5
 
9
 
! Отговори
читател преди 9 години
Където има ислям - няма прогрес.Нищо не е създадено, нищо не е открито и нищо ново няма да има там, където има ислям.Освен консумация на създаденото от Европа.Зад Босфора, не е доказана една теорема, не е открит нито един физически или химически закон, не е създадено нито едно устройство в полза на човека.Култура и изкуство са непознати думи.Ислямът е промил и гипсирал мозъците им в цяла Азия и Африка.
31
3
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
Защо отиваш при твоите робовладелци,нали сте били роби на турците 500 години?Явно и ти не вярваш в това,иначе би зачитал смъртта на българите.Много плямпате,ама БОШ ЛАФ.