Ксенофобията е голямата опасност за Европа

Давутоглу притеснен от възхода на ислямофобията
3 май 2015 20:46,
237
Ксенофобията е голямата опасност за Европа
Снимка: Reuters, архив

Ксенофобията е една от най-големите опасности за цяла Европа, предупреди днес турският премиер Ахмед Давутоглу по време на церемония в германския град Дюселдорф за откриването на новото турско консулство, предаде ДПА.

Речта на Давутоглу му даде възможност и да привлече подкрепа сред турците зад граница в навечерието на парламентарните избори в Турция на 7 юни.

Давутоглу подчерта, че е от изключително важно значение "всички ние да живеем заедно независимо от вярата". Той добави, че е притеснен от неотдавнашния възход на ислямофобията в Европа.

Турският премиер освен това припомни, че връзките на Турция с Германия са силни заради миграцията на турците към Германия. Той призова хората с турско потекло в Германия да запазят своята турска идентичност и да се интегрират в германското общество, но не и да се асимилират.

Турските мигранти живеещи днес в Германия са в повечето случаи потомци на работниците, които са отишли в Германия миналия век, за да помогнат на страната да се възстанови след края на Втората световна война, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като искаш да си модерен и демократ признай за арменския геноцид и за зверствата на Отоманската Империя. Върни Св. София на константинополския патриарх и остави хората да протестират както това се прави по целия свят. А, да - и направи така, че позицията ти, както и тая на душеприказчика ти да не е окупирана от тебе и него за вечни времена. И престани да ревеш за правата на мюсюлманите по света - по-скоро се погрижи правата на християните в собствената ти държава да се зачитат.
9
2
 
17
 
! Отговори
GOMORRAH преди 9 години
вечето случаи потомци на работниците, които са отишли в Германия миналия век, за да помогнат на страната да се възстанови след края на Втората световна война, припомня ДПА. Къде бяха турските дюлгери 48,49 година? Що не отидоха тогава в Германия ами плъзнаха като *** 70/80 те години?
8
18
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
До Анонимендо 9Този ***, не го интересува само Европа,интересува го целия свят, тръгнал е да става лидер на 1,6 милиарда мюсюлмани в цял свят,засега успява, не могат да го спрат, ако продължава така, скоро ще постигне целта си,ще стане лидер на мюсюлманите по света :)
7
6
 
34
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Давутоглу не е глупав, в Европа живеят 52 000 000 мюсюлмани, по официални данни,говорейки така им става симпатичен, и те го подкрепят,да имаш подкрепата на 52 милиона в Европа, пръснати във всички държави,не е шега :)Създава си сериозно лоби и влияние в Европа, а от тях над 10 милиона са турци :)Така се прави политика, и се създава лоби и влияние :)А като има много българи в Европа, нашите какво правят - мълчат :)
6
3
 
31
 
! Отговори
Бешир ага преди 9 години
Този едно говори ,друго мисли трето върши ,турска му двулична вера!!!!!!
5
7
 
16
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
ПЕГИДА е една възможност да се преборим с ксенофобията.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не съм ксенофоб, като тъщата се казва Ксения!
3
0
 
32
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
А либерализма е пагубен.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е страха от ксенони не е за подценяване. И на мен като ми светнат в очите докато пресичам и замръзвам!
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пие валидол, ще го разкара. Ислямът трябва да бъде забранен в ЕС, както е забранен и фашизмът.