Остра политическа реторика на Острова

Социолози: Нито консерваторите, нито лейбъристите ще получат мнозинство
5 май 2015 14:32,
0
Остра политическа реторика на Острова
Снимка: bgonair.bg

Два дни преди парламентарните избори във Великобритания, политическите лидери изостриха реториката помежду си. Премиерът консерватор Дейвид Камерън посочи, че евентуално лейбъристко правителство ще върне страната години нaзад в развитието си. Лидерът на левицата Ед Милибанд отговори, че кабинет на консерваторите няма да защитава интересите на хората. Социолозите предричат много малка разлика между двете партии, както и това никоя формация да не получи мнозинство.

По всяка вероятност нито лейбъристите, нито консерваторите ще спечелят повече от 300 депутатски места в 650-местния парламент. Очаква се Шотландската национална партия да получи около 50, Либералните демократи между 20 и 30, и представилите се много силно на евровота миналата година – UKIP – едва 10.

Заради необходимостта от сложно коалиционно управление, анализаторите се опасяват от формирането на тромав кабинет, който да постави под съмнение бъдещето на страната в ЕС, икономическата политика и мястото нa Шотландия в състава на Обединеното кралство.

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари